۱۴۰۵-۰۴-۰۶ | ۱۱:۰۱
کشاورزان به کشت دانه‌های روغنی روی بیاورند/ کلزا  مصرف آب کمتری نسبت به گندم دارد

رئیس بنیاد ملی گندم‌کاران کشور:

کشاورزان به کشت دانه‌های روغنی روی بیاورند/ کلزا مصرف آب کمتری نسبت به گندم دارد

تهران (ایسنا) - رئیس بنیاد ملی گندم‌کاران کشور و تولیدکننده ارشد کلزا و دانه‌های روغنی با تأکید بر ضرورت توسعه کشت کلزا در کشور گفت: این محصول علاوه بر نقش مهم در تأمین امنیت غذایی، مصرف آب کمتری نسبت به گندم دارد و درآمد آن نیز برای کشاورزان بالاتر است.

قدمعلی بوربور، با اشاره به بیش از ۱۵ سال تجربه در کشت دانه‌های روغنی اظهار کرد: توسعه کشت کلزا برای کشور یک ضرورت است، چرا که بخش قابل توجهی از روغن مصرفی کشور از طریق واردات تأمین می‌شود و افزایش سطح زیرکشت این محصول می‌تواند به خودکفایی در تولید روغن کمک کند.

وی افزود: کلزا علاوه بر تأمین نیاز کشور به روغن، مزایای فراوانی برای کشاورزان دارد. زمانی که این محصول در تناوب زراعی با گندم قرار می‌گیرد، حاصلخیزی خاک افزایش یافته و عملکرد گندم در سال بعد بین یک و نیم تا دو تن در هکتار بیشتر می‌شود.

بوربور با بیان اینکه کشت کلزا در کنترل علف‌های هرز و برخی بیماری‌های گیاهی نیز مؤثر است، تصریح کرد: دولت در سال‌های اخیر توجه ویژه‌ای به تولید دانه‌های روغنی داشته و با توجه به قیمت تضمینی مناسب، کشت کلزا از نظر اقتصادی نیز برای کشاورزان صرفه بیشتری نسبت به گندم دارد.

رئیس بنیاد ملی گندم‌کاران کشور ادامه داد: گندم رزق و روزی مردم و محصولی راهبردی است، اما کلزا نیز برای تأمین امنیت غذایی کشور اهمیت ویژه‌ای دارد و باید به عنوان یک محصول استراتژیک مورد حمایت قرار گیرد.

وی با توصیه به کشاورزان برای توسعه کشت این محصول گفت: از کشاورزان و همچنین مسئولان می‌خواهم توجه بیشتری به دانه‌های روغنی داشته باشند. کلزا با شرایط اقلیمی بسیاری از مناطق کشور سازگار است و در صورت مدیریت صحیح، می‌تواند عملکرد و درآمد مطلوبی برای بهره‌برداران به همراه داشته باشد.

بوربور اظهار کرد: امیدواریم عملکرد کلزا در مزارع بیش از شش تن در هکتار ثبت شود که در این صورت درآمد آن حدود یک و نیم برابر گندم خواهد بود.

وی در ادامه با اشاره به شرایط کم‌آبی دشت ورامین افزود: یکی از مهم‌ترین مزیت‌های کلزا مصرف آب کمتر نسبت به گندم است. این محصول به طور متوسط یک نوبت آبیاری کمتر نیاز دارد که در شرایط فعلی منابع آبی، موضوعی بسیار حائز اهمیت است.

رئیس بنیاد ملی گندم‌کاران کشور در پایان خاطرنشان کرد: کلزا محصولی مدیریتی است و موفقیت در تولید آن به کشت به‌موقع، تغذیه مناسب و برداشت در زمان مناسب بستگی دارد. در صورت رعایت این اصول، می‌توان محصولی باکیفیت تولید کرد و گام مؤثری در جهت تأمین امنیت غذایی کشور برداشت.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها