سه‌شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۵ | ۰۹:۳۸
منبع: نمایندگی کرمانشاه
یک استاد دانشگاه: رهبر شهید انقلاب، دانشگاه را پیشران پیشرفت کشور می‌دانستند

/اندیشه‌های رهبر شهید در حوزه علم و فناوری/

یک استاد دانشگاه: رهبر شهید انقلاب، دانشگاه را پیشران پیشرفت کشور می‌دانستند

کرمانشاه (ایسنا) - معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه گفت: رهبر شهید انقلاب، دانشگاه‌ها را پیشران پیشرفت کشور، مرکز تولید علم و تربیت سرمایه انسانی و حل کننده مسائل اساسی جامعه می‌دانستند.

دکتر فریبرز یوسفوند در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه رهبر شهید انقلاب، جهاد علمی را تلاش مومنانه، مستمر و خلاقانه برای تولید علم، حل مسائل جامعه، دستیابی به مرجعیت علمی و ساختن آینده‌ای مستقل و مقتدر برای ایران و جهان اسلام تعریف می‌کردند، اظهار کرد: در این نگاه، علم نه یک هدف صرف، بلکه ابزاری برای تحقق عدالت، پیشرفت، عزت ملی و تمدن‌سازی اسلامی است.

وی با تاکید براینکه رهبر شهید انقلاب جهاد علمی را یکی از الزامات پیشرفت کشور می‌دانستند، افزود: از منظر امام شهید، جهاد علمی ضرورتی راهبردی برای پیشرفت، استقلال و اقتدار کشور است.

معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه با بیان اینکه رهبر شهید انقلاب بارها تأکید داشتند که آینده ایران در گرو حرکت شتابان علمی و تبدیل علم به قدرت ملی است، تصریح کرد: علم منشأ قدرت، استقلال، اقتدار، حل مسائل جامعه، خنثی‌سازی فشارهای خارجی و زمینه‌ساز تمدن نوین اسلامی است. از این منظر هر دانشگاه، استاد، پژوهشگر و دانشجو، نقشی اساسی در این جهاد ملی بر عهده دارد.

وی در ادامه در خصوص مولفه‌های اصلی جهاد علمی از دیدگاه رهبر شهید انقلاب نیز گفت: از جمله این مولفه‌ها این است که علم باید با نیت الهی و در مسیر خدمت به مردم و اعتلای اسلام باشد و حرکت به سمت نظریه‌پردازی، نوآوری و مرجعیت علمی ایجاد کند.

یوسفوند با بیان اینکه برای رسیدن به جهاد علمی یکی از مولفه‌های اساسی داشتن روحیه مجاهدت و تلاش مستمر است، عنوان کرد: دستیابی به اقتدار علمی برای جلوگیری از وابستگی سیاسی، اقتصادی و فناوری و رفع نیازهای واقعی جامعه و حل مسائل کشور و همچنین هدف نهایی جهاد علمی، ساختن ایران قوی و ایفای نقش در شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی است.

وی در خصوص اینکه دانشگاه‌ها چگونه می‌توانند به کانون‌های جهاد علمی تبدیل شوند نیز گفت: جهت‌دهی پژوهش‌ها به سمت حل مسائل کشور، تقویت روحیه خودباوری و نوآوری در جوانان و دانشجویان و شناسایی، هدایت و پشتیبانی از نخبگان، پژوهشگران و استعدادهای برتر و فراهم کردن امکانات لازم برای فعالیت‌های علمی و فناورانه از جمله مسائلی است که می‌تواند دانشگاه‌ها را به کانون‌های جهاد علمی تبدیل کند. 

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: دانشگاه باید شریک راهبردی دستگاه‌های اجرایی، صنایع و بخش‌های مختلف کشور در حل مسائل باشد و مبحث ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه یک ارتباط موثر و عملیاتی باشد.

وی اضافه کرد: همچنین تقویت کرسی‌های آزاداندیشی و نظریه‌پردازی و فراهم کردن فضای گفت‌وگوی علمی و نقدهای منصفانه و تولید اندیشه‌های علمی نو در محیط دانشگاه و پرورش دانشجویانی که علاوه بر تخصص علمی، دارای روحیه مسئولیت اجتماعی، اخلاق حرفه‌ای و انگیزه خدمت به کشور باشند و به عبارتی تربیت دانشجوی متعهد و مسئولیت‌پذیر نیز می‌تواند در این زمینه کمک کننده باشد. 

یوسفوند یادآور شد: ترویج نظم، تلاش، پشتکار، امید، همکاری علمی و پرهیز از روزمرگی و فعالیت‌های صرفاً اداری، برنامه‌ریزی برای دستیابی به جایگاه‌های برتر علمی و فناوری در عرصه‌های منطقه‌ای و جهانی و  حرکت به سوی مرجعیت علمی نیز از دیگر نکاتی است که از دیدگاه رهبر شهید انقلاب می‌تواند دانشگاه‌ها را به کانون‌های جهاد علمی تبدیل کند. 

وی با بیان اینکه از منظر امام شهید، دانشگاه‌ها پیشران پیشرفت کشور، مرکز تولید علم، تربیت سرمایه انسانی و حل مسائل اساسی جامعه هستند، افزود: ایشان بارها تأکید کرده‌اند که دانشگاه باید به نهادی مسئله‌محور و تمدن‌ساز تبدیل شود.

معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه خاطرنشان کرد: در اندیشه امام شهید، دانشگاه تراز انقلاب اسلامی دانشگاهی است که پژوهش‌های دانشگاهی آن در خدمت حل مشکلات کشور از اقتصاد و صنعت گرفته تا سلامت، محیط‌زیست، کشاورزی، انرژی، فرهنگ و حکمرانی باشد. 

وی اضافه کرد: یکی از مطالبات جدی ایشان، ارتباط مستحکم دانشگاه با بخش‌های اجرایی و صنعتی بود تا نتایج پژوهش‌ها به فناوری، اشتغال و ثروت‌آفرینی تبدیل شود.

یوسفوند با بیان اینکه رهبر شهید انقلاب دانشگاه را خاستگاه فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان می‌دانستند و بر حمایت از ایده‌های نو و تجاری‌سازی دستاوردهای علمی تأکید داشتند، یادآورشد: از نگاه ایشان، پیشرفت علمی پایه استقلال کشور است و دانشگاه‌ها نقش اصلی را در کاهش وابستگی علمی و فناوری ایفا می‌کنند. همچنین استادان باید علاوه بر آموزش، الگوی اخلاق علمی، آزاداندیشی، نوآوری و روحیه جهادی باشند و دانشجویان را به حل مسائل کشور هدایت کنند.

انتهای پیام 

آخرین اخبار استان ها