سه‌شنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۵ | ۰۸:۰۹
منبع: نمایندگی لرستان
تکمیل ۶ سد لرستان به ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد

تکمیل ۶ سد لرستان به ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد

لرستان (ایسنا) - مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان با اشاره به نقش سدها در مدیریت منابع آب، تأمین آب شرب، توسعه کشاورزی و کاهش اثرات خشکسالی، گفت: هم‌اکنون ۶ سد در استان در دست اجراست که برای تکمیل آن‌ها حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

علیرضا کاکاوند در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه توسعه زیرساخت‌های آبی یکی از مهم‌ترین الزامات مدیریت منابع آب در شرایط تغییر اقلیم و تداوم خشکسالی است، اظهار کرد: اجرای سدها علاوه بر ذخیره و تنظیم منابع آب، نقش مهمی در تأمین آب شرب، توسعه بخش کشاورزی، پایداری تولید، کنترل سیلاب‌ها و ایجاد امنیت آبی برای مناطق مختلف استان دارد.

وی افزود: در حال حاضر ۶ سد در لرستان در دست اجراست که مجموع حجم مخازن آن‌ها حدود ۱۲۱ میلیون مترمکعب است و برای تکمیل این پروژه‌ها نزدیک به ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان با اشاره به متفاوت بودن میزان پیشرفت فیزیکی این طرح‌ها، گفت: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، بخشی از سدهای در دست اجرا در سال ۱۴۰۷ و بخشی دیگر در سال ۱۴۰۸ به بهره‌برداری رسیده و آبگیری خواهند شد.

کاکاوند با تأکید بر اینکه بهره‌برداری از این سدها بدون تکمیل شبکه‌های آبیاری و ایستگاه‌های پمپاژ نمی‌تواند اهداف مورد انتظار را محقق کند، ادامه داد: در مجموع حدود ۱۸ هزار هکتار شبکه پایاب و ایستگاه پمپاژ در دست اجراست که برای تکمیل آن‌ها نیز حدود ۵ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

وی همچنین به برنامه‌های توسعه‌ای حوزه سدسازی در لرستان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۱۱۰ طرح مطالعاتی در حوزه سدسازی استان وجود دارد که از این تعداد، ۱۲ طرح به عنوان اولویت‌دار انتخاب شده‌اند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان افزود: برای تکمیل مطالعات این ۱۲ طرح حدود ۸۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است که در شورای برنامه‌ریزی استان، حدود ۵۰ درصد این اعتبار به تصویب رسیده و مقرر شده است مابقی آن در سال آینده تأمین شود.

کاکاوند در ادامه با اشاره به ظرفیت فنی و تخصصی شرکت آب منطقه‌ای لرستان تصریح کرد: با استفاده از توان کارشناسی موجود، تلاش می‌شود مطالعات این ۱۲ طرح اولویت‌دار ظرف دو سال آینده به پایان برسد تا زمینه برای اجرای پروژه‌های جدید سدسازی در استان فراهم شود.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها