یکشنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۵ | ۱۳:۳۴
چالش معدنکاران خراسان شمالی برای تامین مواد نارینه

چالش معدنکاران خراسان شمالی برای تامین مواد نارینه

خراسان شمالی (ایسنا) - رئیس انجمن نظام مهندسی معادن خراسان شمالی گفت: در حاضر معدنکاران در تامین مواد نارینه (انفجاری) برای معادن دچار چالش شدیدی شده اند.

سجادی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: معدنکاران مواد نارینه مورد نیاز برای انفجار در معادن از استان هایی همچون ورامین تامین می کردند، اما این کارخانه ها تعطیل شده و معدنکاران برای انفجار در معادن با چالش جدی مواجه شده‌اند.

وی افزود: در حال حاضر بار مواد نارینه در معادن استان را ماشین آلات معدنی بردوش کشیده اند، اما کار با این دستگاه ها هم بسیار سخت است و هم هزینه های خیلی زیادی را بر دوش معدنکار استان گذاشته است.

سجادی ادامه داد: هزینه انفجار در یک معدن با مواد نارینه در هر تن ۱۵ تا ۱۸ هزار تن بود اما در حال حاضر با بیل و ماشین آلات معدنی در هر تن به ۱۰۰ هزار تومان رسیده است.

وی در ادامه با بیان اینکه تامین گازوئیل از دیگر چالش های جدی معدنکاران در این استان است، تصریح کرد: در گذشته هر لیتر گازوئیل با قیمت ۳۰۰ تومان در اختیار معدنکار قرار می گرفت، اما اکنون به ۷۲۴۵ تومان رسیده است. با این شرایط، به هیچ عنوان آینده خوبی در انتظار معدنکاران استان نیست.

وی با اشاره به اینکه یکی از نیازهای اساسی معادن در این استان انجام اکتشافات عمقی است، گفت: اکتشافاتی که در حوزه معادن در چند سال گذشته انجام شده ضعیف بوده و خروجی چندانی نداشته و در سطح شناسایی صورت گرفته است و باید اکتشافات عمقی در این استان انجام شود.

رئیس انجمن نظام مهندسی معادن خراسان شمالی اظهار کرد: شهرستان راز و جرگلان دارای معادن باریت است و ۱۵ سال است که برداشت از این معادن انجام می‌شود، اما برداشت‌های انجام شده تا عمق ۳۰ تا ۴۰ متر بیشتر نبوده که نیاز است اکتشافات عمقی در این معادن صورت گیرد تا مشخص شود در اعماق این معادن چه خبر است، چه میزان ماده معدنی و با چه کیفیتی وجود دارد. این استان نیاز به انجام اکتشاف عمقی در معادن فلزی همچون سرب و روی، مس، آهن، باریت، مواد معدنی نادر و ... دارد.

وی ادامه داد: دولت باید انجام اکتشافات عمقی را در دست گیرد، چراکه بخش خصوصی نه توان مالی انجام این کار دارد و نه ریسک اجرای آن.

این مقام مسئول بیان کرد: پهنه‌های در نظر گرفته شده در این استان بخشی در دست سازمان زمین شناسی و بخشی نیز در دست ایمیدرو بود که مطالعات مورد نظر انجام شد و سازمان زمین شناسی در پهنه‌ای در دست آن بود ۱۵ محدوده امید بخش را شناسایی و معرفی کرد، اما باید اکتشافات تکمیلی در این مناطق امید بخش صورت گیرد ولی هنوز در گام اول و در گیر و دار کارهای اداری قرار داریم.

وی تصریح کرد: ایمیدرو در پهنه در دست خود، ۱۰ محدوده امیدبخش را معرفی کرد که این محدوده‌ها نیز نیاز به اکتشافات تکمیلی دارد، اما هنوز در گام نخست قرار دارد و اتفاق خاصی در این محدوده‌های امیدبخش صورت نگرفته است.

سجادی گفت: خراسان شمالی دارای ۲۷۹ معدن است که ۱۲۶ معدن، فعال، ۶۰ معدن، مشمول ماده ۲۰ و ۹۳ معدن نیز غیرفعال است. سهم معادن خراسان شمالی در تولید ناخالص ملی کمتر از یک درصد است.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها