دوشنبه ۱۲ مرداد ۱۴۰۵ | ۲۰:۳۲
منبع: نمایندگی زنجان
آب روستاهای زنجان در اولویت مدیریت تنش آبی قرار گرفت
عکس دریافتی است

آب روستاهای زنجان در اولویت مدیریت تنش آبی قرار گرفت

زنجان (ایسنا) - مدیرعامل شرکت مادر تخصصی مهندسی آب و فاضلاب کشور با تأکید بر ضرورت تأمین پایدار آب روستاهای استان زنجان، گفت: مدیریت تنش آبی در مناطق روستایی نیازمند تخصیص اعتبارات، اجرای طرح‌های زیرساختی و تسریع در عملیاتی شدن پروژه‌هاست.

حمیدرضا جانباز دوشنبه ۱۲ مرداد در نشست مشترک استاندار، مجمع نمایندگان و مدیران حوزه آب و برق استان زنجان با وزیر نیرو، با اشاره به اهمیت تأمین آب روستاها، اظهار کرد: تأمین آب روستاهای استان زنجان یک اولویت راهبردی است و باید با تخصیص منابع مالی متناسب و اجرای طرح‌های زیرساختی، عدالت در دسترسی به منابع آبی برای همه روستاییان فراهم شود.

وی افزود: اعتبارات مربوط به طرح‌های حوزه آب در سال جاری پیش‌بینی شده و با توجه به تغییرات ایجادشده در نظام بانکی و نظارت‌های وزارت اقتصاد، تلاش می‌شود از هفته آینده این پروژه‌ها با سرعت بیشتری وارد مرحله اجرا شوند و وقفه‌ای در روند عملیاتی آن‌ها ایجاد نشود.

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه آب یکی از مسائل اساسی استان زنجان محسوب می‌شود، ادامه داد: بررسی دقیق وضعیت سدها و منابع آبی استان ضروری است و در خصوص سد شهریار نیز مقرر شد گزارش‌های تکمیلی در شرکت‌های مادر تخصصی بررسی شود تا متناسب با میزان بارش‌ها و نیازهای منطقه، راهکارهای کاهش تنش آبی اتخاذ شود.

جانباز با اشاره به ضرورت استفاده از ظرفیت‌های اعتباری برای کاهش مشکلات آبی مناطق روستایی، بیان کرد: مقرر شده است از ردیف‌های اعتباری مصوب کمیسیون برنامه و بودجه برای حمایت از مناطق روستایی و کاهش تنش‌های آبی استفاده شود.

وی همچنین از بررسی مدل‌های مشارکتی برای اجرای طرح‌های آب و فاضلاب خبر داد و خاطرنشان کرد: در شهر زنجان نیز مدل‌های مشارکتی با هدف تسریع در اجرای پروژه‌های فاضلاب و آب شرب در حال بررسی است تا با همکاری دولت و مدیریت استانی، عدالت در توزیع خدمات زیرساختی تقویت شود. 

 کسری ۱۰۷ میلیون مترمکعبی مخازن آب زنجان؛ مدیریت بحران آب در هشت شهر استان

در ادامه استاندار زنجان با اشاره به وابستگی ۷۰ درصدی منابع آب استان به منابع سطحی و وجود کسری سالانه ۱۰۷ میلیون مترمکعبی مخازن، گفت: مدیریت تنش آبی در هشت شهر و ۵۳۴ روستای استان نیازمند تخصیص اعتبارات ویژه و تسریع در اجرای طرح‌های آبرسانی است.

سیدمحسن صادقی اظهار کرد: با توجه به اینکه ۷۰ درصد آب استان از منابع سطحی تأمین می‌شود و سالانه ۱۰۷ میلیون مترمکعب کسری مخزن وجود دارد، مدیریت ویژه در این حوزه ضروری است.  

وی افزود: تأمین اعتبار برای سد مراش و سامانه آبرسانی آن از پروژه‌های مهم استان است که با توجه به ۹۰۰ میلیارد تومان طلب پیمانکار و نیاز به دو هزار میلیارد تومان اعتبار تکمیلی، نیازمند حمایت فوری برای رفع مشکلات آب‌رسانی شهرستان‌هاست. 

استاندار زنجان با اشاره به ضرورت رفع تنش آبی در مناطق مختلف استان، ادامه داد: برای تأمین آب شرب هشت شهر در وضعیت بحرانی و رفع مشکلات آبی ۵۳۴ روستا، تخصیص اعتبارات ویژه و تسریع در اجرای طرح آبرسانی زنجان ضروری است. 

صادقی با اشاره  به وضعیت تولید برق استان، بیان کرد: ظرفیت تولید برق زنجان به یک‌هزار و ۲۷۶ مگاوات رسیده که از هدف‌گذاری‌های انجام‌شده فراتر است.

وی با اشاره به توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در استان، ابراز کرد: هفت نیروگاه دولتی با ظرفیت ۵۳۳ مگاوات و ۵۴ نیروگاه خصوصی در حال اجراست و درخواست استان از وزارت نیرو، تسهیل در تأمین تجهیزات تجدیدپذیر و حمایت از تکمیل این پروژه‌هاست. 

استاندار زنجان تأکید کرد: توسعه انرژی‌های پاک می‌تواند جایگاه استان را در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر تقویت کند و نقش مؤثری در تأمین پایدار انرژی داشته باشد. 

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها