شنبه ۱۷ مرداد ۱۴۰۵ | ۲۰:۳۶
منبع: نمایندگی زنجان
معاون سیاسی استاندار: زنجان با پیش‌بینی تهدیدات، الگوی ملی مدیریت بحران و امنیت شد

معاون سیاسی استاندار: زنجان با پیش‌بینی تهدیدات، الگوی ملی مدیریت بحران و امنیت شد

زنجان (ایسنا) - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار زنجان با بیان اینکه مدیریت استان از سال ۱۴۰۳ احتمال بروز تهدیدات امنیتی و حملات رژیم صهیونیستی را پیش‌بینی کرده بود، گفت: تشکیل چهار قرارگاه تخصصی در حوزه‌های زیرساخت، امنیت غذایی، رسانه و مسائل اجتماعی، موجب شد زنجان به الگوی ملی مدیریت بحران تبدیل شود و اسناد تدوین‌شده این استان مبنای اقدام سایر استان‌های کشور قرار گیرد.

علی صادقی شنبه ۱۷ مرداد در نشست خبری استاندار زنجان و معاونان استاندار با اصحاب رسانه، ضمن تبریک روز خبرنگار، اظهار کرد: اگر شعار وفاق ملی که رئیس‌جمهوری از ابتدای دولت مطرح کردند، صرفاً در حد شعار باقی می‌ماند و به آن پایبندی وجود نداشت، امروز کشور در شرایط فعلی قرار نمی‌گرفت. آرامشی که امروز در کشور برقرار است، نتیجه عملکرد منسجم ارکان مختلف نظام و انجام صحیح وظایف توسط قوای سه‌گانه تحت هدایت رهبر معظم انقلاب است.

وی با اشاره به مدیریت استان زنجان، افزود: نوع نگاه مدیریت عالی استان، نگاهی نرم‌محور به مسائل اجتماعی است، نه صرفاً امنیتی و سخت‌محور. اگر امروز زنجان در بسیاری از حوزه‌های اجتماعی در سطح کشور پیشرو است، این موضوع به همین رویکرد باز می‌گردد.

او با اشاره به بهره‌گیری از ظرفیت نخبگان، اضافه کرد: برای نخستین بار برخی الگوهای اجتماعی و آسیب‌های نوظهور در استان به صورت علمی شناسایی، تحلیل و برای آن‌ها برنامه‌ریزی شد و در این مسیر از ظرفیت متخصصان و دانشگاهیان استفاده شده است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار زنجان با بیان اینکه از سال ۱۴۰۳ احتمال وقوع تهدیدات از سوی رژیم صهیونیستی پیش‌بینی شده بود، بیان کرد: بر همین اساس چهار قرارگاه تخصصی در استان تشکیل شد که نخستین آن، قرارگاه عملیاتی زیرساخت و پدافند غیرعامل بود.

وی افزود: ذیل این قرارگاه، پنج کارگروه شامل حمل‌ونقل و حفاظت از زیرساخت‌های مهم، مدیریت و تأمین برق و انرژی، تأمین سوخت و فرآورده‌های نفتی، مدیریت تأمین آب پایدار و امداد و نجات فعالیت خود را آغاز کردند تا در صورت بروز بحران، آمادگی لازم وجود داشته باشد.

صادقی تصریح کرد: خروجی این اقدامات، تدوین سندی بود که از سوی معاونت امنیتی وزارت کشور به سایر استان‌ها ابلاغ شد و مبنای تشکیل قرارگاه‌های مشابه در سراسر کشور قرار گرفت.

او با اشاره به تشکیل قرارگاه اقتصادی و امنیت غذایی نیز بیان کرد: این قرارگاه با هدف حفظ زنجیره تأمین کالاهای اساسی و مدیریت شرایط بحرانی تشکیل شد و در جریان جنگ ۱۲ روزه و همچنین جنگ رمضان، با وجود افزایش حدود ۳۰۰ هزار نفری جمعیت استان بر اثر ورود مسافران از استان‌های آسیب‌دیده، اجازه ایجاد کمبود و قحطی در تأمین کالاهای اساسی داده نشد.

وی ادامه داد: تأمین آرد، نان، گوشت، مرغ، آب و سایر اقلام اساسی در این شرایط، حاصل برنامه‌ریزی دقیق و هماهنگی میان دستگاه‌های اجرایی استان بود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار زنجان همچنین به تشکیل قرارگاه رسانه، فضای مجازی و مدیریت افکار عمومی در دوره جنگ رمضان اشاره کرد و ادامه داد: رسانه‌ها، صدا و سیما و فعالان فضای مجازی در جنگ ۱۲ روزه، حوادث دی‌ماه و جنگ رمضان نقش بسیار مؤثری در مدیریت افکار عمومی و جلوگیری از تحقق اهداف دشمن ایفا کردند.

وی افزود: علاوه بر آن، قرارگاه اجتماعی و مردمی نیز با مشارکت دستگاه‌های فرهنگی، امام جمعه، سپاه، صدا و سیما، اداره‌کل امور اجتماعی استانداری و سایر نهادهای مرتبط شکل گرفت و با سازماندهی اقدامات مردمی، نقش مهمی در حفظ آرامش اجتماعی داشت.

صادقی با تأکید بر اینکه مدیریت بحران تنها با همراهی همه دستگاه‌ها امکان‌پذیر است، تصریح کرد: مجموعه مدیران استان به صورت یک منظومه واحد عمل کردند و حاصل این همدلی و هماهنگی، حفظ آرامش، انسجام و امنیت استان در شرایط حساس کشور بود.

او بیان کرد: در همین ایام که کشور درگیر جنگ تحمیلی بود، استان زنجان رشد اقتصادی را نیز تجربه کرد که این موضوع حاصل تلاش شبانه‌روزی مدیران دستگاه‌های اجرایی است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار زنجان با بیان اینکه ممکن است میان مدیران اختلاف نظر وجود داشته باشد، افزود: اختلاف سلیقه امری طبیعی است، اما این اختلافات هیچ‌گاه به بیرون از مجموعه مدیریت استان منتقل نشده و همه مسائل در فضای کارشناسی بررسی و حل‌وفصل شده است.

وی خاطرنشان کرد: امروز وحدت، همدلی و انسجام میان مدیران استان زنجان در سطح کشور زبانزد است و معاونان سیاسی و امنیتی وزارت کشور نیز در جلسات مختلف، بارها از مدیریت عالی استان و عملکرد مجموعه مدیریتی زنجان تقدیر کرده‌اند. 

او با اشاره به شاخص‌های آسیب‌های اجتماعی، گفت: زنجان در اغلب شاخص‌های اجتماعی، امنیتی و جرائم جزو سه استان کم‌آسیب کشور قرار دارد که این موضوع حاصل دینداری مردم، انسجام اجتماعی و اقدامات پیشگیرانه دستگاه‌های اجرایی است.

صادقی در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت آسیب‌های اجتماعی استان، اظهار کرد: وزارت کشور به صورت مستمر وضعیت آسیب‌های اجتماعی استان‌ها را رصد و ارزیابی می‌کند و تمامی اطلاعات و اقدامات انجام‌شده در «اطلس آسیب‌های اجتماعی» این وزارتخانه ثبت می‌شود.

وی افزود: بر اساس این ارزیابی‌ها، استان زنجان در اغلب شاخص‌های آسیب‌های اجتماعی و امنیتی جزو سه استان کم‌آسیب کشور محسوب می‌شود و در مقایسه با استان‌های هم‌تراز، وضعیت بسیار مطلوبی دارد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار زنجان با بیان اینکه جمعیت استان حدود یک هفتادم جمعیت کشور است، تصریح کرد: ارزیابی عملکرد استان باید با استان‌های هم‌وزن انجام شود و در این مقایسه، زنجان در حوزه جرائم، سرقت و بسیاری از آسیب‌های اجتماعی از وضعیت مناسبی برخوردار است.

او این شرایط را نتیجه دینداری مردم، فرهنگ غنی، روحیه همبستگی اجتماعی و جایگاه زنجان به عنوان پایتخت شور و شعور حسینی دانست و افزود: این مؤلفه‌های فرهنگی و دینی نقش مهمی در کاهش آسیب‌های اجتماعی استان داشته‌اند.

صادقی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه مقابله با اعتیاد، بیان کرد: طی سال‌های اخیر با همکاری دستگاه قضائی، شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، سپاه انصارالمهدی (عج) استان و شهرداری زنجان، اردوگاهی برای بازپروری معتادان متجاهر راه‌اندازی شده که نقش مؤثری در کاهش آسیب‌های اجتماعی داشته است.

وی افزود: تجربه نشان می‌دهد ساماندهی معتادان متجاهر تأثیر مستقیمی بر کاهش جرائم، به‌ویژه سرقت، دارد و به همین دلیل توسعه مراکز بازپروری از برنامه‌های مهم استان بوده است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار زنجان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ظرفیت‌های ورزشی استان، بیان کرد: در حال حاضر پنج تیم دسته اولی در رشته‌های مختلف ورزشی و در مجموع هشت تیم لیگ برتری و پاراورزشی در استان فعالیت می‌کنند.

وی ادامه داد: همچنین ۲۵ ورزشکار زنجانی در آستانه اعزام به بازی‌های آسیایی هستند که برای حمایت و هماهنگی امور مربوط به آنان، ستاد بازی‌های آسیایی استان به دستور استاندار تشکیل شده است.

صادقی همچنین با اشاره به اجرای طرح محله‌محوری در کشور خاطرنشان کرد: با اذن مقام معظم رهبری و دستور رئیس‌جمهور، این رویکرد بار دیگر در ادبیات مدیریتی کشور احیا شده و از سال ۱۴۰۴ سازمان امور اجتماعی کشور مسئولیت راهبری آن را بر عهده گرفته است. در استان زنجان نیز این طرح با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و مردم در حال اجرا است.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها