یکشنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۵ | ۱۷:۱۸
۴.۵ همت مطالبات شرکت گاز خراسان رضوی از مشترکان

مدیرعامل شرکت گاز استان مطرح کرد

۴.۵ همت مطالبات شرکت گاز خراسان رضوی از مشترکان

خراسان رضوی (ایسنا) - مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی با اشاره به اینکه مطالبات این شرکت از مشترکان حدود چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است، گفت: حدود ۴۰ درصد از این مطالبات مربوط به مشترکان بخش فولاد است و بر اساس مصوبات مجلس، بابت تأخیر در پرداخت بدهی، جریمه دیرکرد اعمال می‌شود.

حسن افتخاری یکشنبه ۱۸ مرداد با حضور در تحریریه ایسنا در خراسان رضوی، با اشاره به تغییر نظام محاسبه گازبهای مشترکان خانگی، اظهار کرد: امسال برای نخستین‌بار روش محاسبه گاز را تغییر داده‌ایم و بر اساس نظام تعرفه‌گذاری جدید که به تصویب هیئت وزیران رسیده است، مصرف هر مشترک با سایر مشترکان همان شهر مقایسه می‌شود.

وی افزود: میزان مصرف مشترکان هر شهر از کمترین تا بیشترین میزان مرتب شده و مشترکانی که در ۵۰ و ۷۵ درصد نخست قرار می‌گیرند، در پله‌های اول و دوم تعرفه قرار دارند و از گاز یارانه‌ای با یارانه قابل توجه استفاده می‌کنند؛ بنابراین قبض گاز این گروه از مشترکان ناچیز خواهد بود.

مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی ادامه داد: در مقابل، مشترکانی که میزان مصرف آن‌ها بین ۷۵ تا ۹۵ درصد و به‌ویژه بالاتر از ۹۵ درصد مصرف مشترکان همان شهر باشد، با افزایش معنادار قبض گاز مواجه خواهند شد؛ حتی در فصل تابستان نیز قبوضی با مبالغ قابل توجه صادر شده است.

افتخاری با تأکید بر ضرورت اصلاح الگوی مصرف مشترکان پرمصرف، گفت: توصیه اکید شرکت گاز خراسان رضوی به مشترکانی که مصرف آن‌ها بالاتر از ۷۵ درصد میانگین مصرف شهر و به‌ویژه بالاتر از ۹۵ درصد است، این است که در رفتار و نحوه مصرف خود تجدیدنظر کنند؛ در غیر این صورت با قبوض قابل توجهی مواجه خواهند شد.

وی تصریح کرد: تاکنون در استان قبض گاز با مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان نیز صادر شده است و اگر این مشترکان در زمستان نیز رفتار مصرفی خود را تغییر ندهند، قطعا با قبوض میلیاردی مواجه خواهند شد.

ارائه خدمات رایگان برای کاهش مصرف گاز

مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای کمک به مشترکان پرمصرف، اظهار کرد: برای کمک به این مشترکان، آن‌ها را به شرکت‌های کارور متصل کرده‌ایم و این شرکت‌ها به‌صورت رایگان آمادگی ارائه مشاوره فنی و انجام برخی اصلاحات فنی در واحدها را دارند تا زمینه‌ای برای مصرف بالای گاز باقی نماند.

وی افزود: اگر با وجود ارائه این خدمات، مشترکان پرمصرف نسبت به اصلاح رفتار مصرفی خود اقدام نکنند، باید از آن‌ها پرسید چرا حقوق اکثریت مردم را رعایت نمی‌کنند.

مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی همچنین درخصوص افت فشار گاز در برخی مناطق مشهد گفت: در سراسر مشهد جریان گاز به‌صورت پایدار برقرار است و اگر مشترکی با نوسان یا افت فشار مواجه شود، این مسئله می‌تواند به دو دلیل باشد؛ نخست، وجود اشکال در سیستم لوله‌کشی داخلی و دوم، استاندارد نبودن یا سرویس نشدن وسایل گازسوز. برخی وسایل گازسوز مانند اجاق گاز و پکیج باید به‌صورت دوره‌ای سرویس شوند و مصرف‌کنندگان نیز باید نسبت به سرویس و نگهداری تجهیزات خود اقدام کنند. در مواردی نیز ممکن است به دلایل ایمنی، رگولاتور جریان گاز را قطع کند که این موارد گسترده نیست و به‌صورت موردی رخ می‌دهد.

افتخاری بیان کرد: امداد شرکت گاز در سراسر استان با شماره ۱۹۴ به‌صورت شبانه‌روزی آماده رسیدگی به این موارد است، اما تأکید می‌کنیم اگر افت فشار مربوط به سیستم داخلی ساختمان باشد، باید مشکل از سوی مصرف‌کننده و با اصلاح تاسیسات داخلی برطرف شود.

مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی از آغاز طرح سرویس رایگان پکیج‌های خانگی خبر داد و گفت: امسال برای نخستین‌بار یکی از شرکت‌های کارور در مشهد این طرح را آغاز کرده است. بر اساس گزارش این شرکت، بسیاری از پکیج‌های مورد استفاده در منازل سال‌ها سرویس نشده‌اند و با سرویس رایگان آن‌ها، مصرف گاز پکیج حدود ۱۵ درصد کاهش می‌یابد. مشترکانی که تمایل دارند از این خدمات رایگان استفاده کنند، می‌توانند از طریق شماره‌های ۱۵۹۴ و ۱۸۹۴ تماس گرفته و برای ارتباط با شرکت کارور و دریافت این خدمات راهنمایی شوند.

۴.۵ همت مطالبات شرکت گاز خراسان رضوی از مشترکان/ ۴۰ درصد بدهی مربوط به فولادی‌هاست

کاهش ۲۳۰ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور در پی جنگ

وی با اشاره به وضعیت ناترازی گاز کشور اظهار کرد: در سال‌های گذشته در حوزه انرژی و به‌طور مشخص گاز طبیعی با ناترازی مواجه بوده‌ایم و هر میزان که بخش خانگی در مصرف گاز صرفه‌جویی می‌کرد، امکان اختصاص گاز بیشتری به بخش صنعت فراهم می‌شد. خط قرمز ما این است که حتی‌الامکان گاز بخش خانگی محدود نشود و در شرایط ناترازی، در صورت نیاز محدودیت‌ها متوجه بخش صنعت شود.

افتخاری با اشاره به تاثیر جنگ بر ظرفیت تولید گاز کشور گفت: باید صادقانه اعداد و ارقام را با مردم در میان گذاشت؛ در اثر جنگ و حملات دشمن، ۲۳۰ میلیون مترمکعب در روز از ظرفیت تولید گاز کشور از دست رفته است. وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران برنامه‌ریزی کرده‌اند که با تلاش شبانه‌روزی، ۱۰۰ میلیون مترمکعب از ظرفیت تولید ازدست‌رفته را پیش از آغاز فصل سرد بازگردانند، اما همچنان ۱۳۰ میلیون مترمکعب تولید ازدست‌رفته باقی خواهد ماند که این میزان به ناترازی پیشین گاز کشور اضافه می‌شود.

وی مدیریت مصرف را یکی از مهم‌ترین سیاست‌های راهبردی دولت برای جبران این ناترازی دانست و بیان کرد: کاهش مصرف به این معنا نیست که مردم سلامت خود را به خطر بیندازند؛ بلکه بدون کوچک‌ترین خللی در سلامت شهروندان و خانوارها می‌توان دست‌کم ۱۰ درصد از مصرف گاز را کاهش داد. با فرهنگ‌سازی و فعالیت شرکت‌های کارور، کاهش ۱۰ درصدی مصرف گاز در بخش خانگی محقق شود و زمستان امسال با موفقیت پشت سر گذاشته شود.

مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی در ادامه با اشاره به مطالبات این شرکت گفت: در خراسان رضوی حدود ۴.۵ همت از مشترکان گاز مطالبه داریم. مطالباتی که شرکت گاز از مردم دریافت می‌کند، مستقیما به حساب هدفمندی یارانه‌ها واریز می‌شود و بخش قابل توجهی از منابع مورد استفاده برای پرداخت یارانه خانوارها از محل همین مبالغ تأمین می‌شود.

وی با اشاره به برنامه‌های شرکت گاز برای وصول مطالبات، اظهار کرد: واحدهای صنعتی خراسان رضوی نسبت به بسیاری از مناطق کشور آسیب کمتری از جنگ دیده‌اند و انتظار داریم این واحدها همراهی بیشتری در پرداخت مطالبات داشته باشند.

افتخاری گفت: بزرگ‌ترین بدهکاران شرکت گاز در استان مربوط به بخش فولاد هستند و حدود ۴۰ درصد از مجموع ۴.۵ همت مطالبات شرکت گاز خراسان رضوی مربوط به مشترکان این بخش است. برابر مصوبات مجلس شورای اسلامی، به ازای هر ماه تاخیر در پرداخت بدهی، جریمه دیرکرد در نظر گرفته می‌شود.

کمترین سرانه بدهی گاز در خراسان رضوی

مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی با بیان اینکه این استان از نظر سرانه وصول مطالبات در زمره استان‌های با کمترین میزان بدهی قرار دارد، اظهار کرد: خراسان رضوی در مقایسه با مشترکان سایر استان‌های کشور، از پایین‌ترین سرانه بدهی برخوردار است.

افتخاری دو عامل را در این زمینه موثر دانست و گفت: نخست اینکه بخش صنعت و مشترکان استان همواره همراهی خوبی داشته‌اند و دوم اینکه خراسان رضوی در جریان جنگ کمترین تأثیر را پذیرفته است؛ بنابراین سرانه بدهی مشترکان گاز استان از پایین‌ترین سرانه‌ها در کشور است.

وی همچنین با اشاره به ظرفیت تولید تجهیزات مورد نیاز صنعت گاز در داخل کشور گفت: در شرکت‌های گاز استانی با افتخار می‌توان گفت ۱۰۰ درصد تاسیسات و فناوری مورد استفاده، تولید داخل است و شرکت گاز خراسان رضوی برای تامین تجهیزات خود به قطعات خارجی نیاز ندارد.

مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی افزود: با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده و ظرفیت‌های موجود در استان، به‌ویژه در پارک علم و فناوری و سایر مجموعه‌های دانش‌بنیان، تمامی تجهیزات مورد نیاز شرکت گاز در داخل کشور تولید می‌شود و از این بابت مشکلی نداریم.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها