چهارشنبه ۲۱ مرداد ۱۴۰۵ | ۰۹:۰۹
آغاز طرح تعرفه‌گذاری پلکانی گاز با هدف بهینه‌سازی مصرف

آغاز طرح تعرفه‌گذاری پلکانی گاز با هدف بهینه‌سازی مصرف

خراسان رضوی (ایسنا) - مدیر روابط عمومی شرکت گاز خراسان رضوی گفت: طرح تعرفه‌گذاری پلکانی در دولت چهاردهم با هدف صرفه‌جویی و تحقق عدالت در بهره‌مندی از منابع انرژی کشور آغاز شده است؛ این طرح بر پایه رویکردی عادلانه و متناسب با الگوی مصرف هر شهر طراحی شده تا مشترکان پرمصرف بیش از پیش به صرفه‌جویی ترغیب شوند.

سیدمحمدحسین میررضایی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به تعرفه‌گذاری پلکانی گاز، اظهار کرد: میزان گازرسانی به بخش‌های صنعتی، تابع میزان مصرف گاز در بخش خانگی است. هرچه مصرف گاز در بخش خانگی، به‌ویژه در روزهای اوج مصرف، کاهش یابد، امکان تأمین گاز بیشتری برای صنایع و نیروگاه‌ها فراهم خواهد شد. در صورت افزایش مصرف در بخش خانگی، ناچار به اعمال محدودیت در گازرسانی به بخش صنعت خواهیم بود.

وی با بیان اینکه نحوه تامین گاز صنایع بر اساس نوع قرارداد آن‌ها نیز متفاوت است، افزود: صنایع موظف‌ هستند برای ماه‌های پایانی سال و روزهای سرد، نسبت به تأمین سوخت دوم و اتخاذ تدابیر لازم اقدام کنند. این موضوع پیش از آغاز فصل سرما، از طریق مکاتبات رسمی به واحدهای صنعتی ابلاغ می‌شود.

مدیر روابط عمومی شرکت گاز خراسان رضوی با اشاره به تعرفه‌گذاری پلکانی گاز، عنوان کرد: دولت چهاردهم در ادامه اجرای سیاست‌های ملی صرفه‌جویی و تحقق عدالت در بهره‌مندی از منابع انرژی کشور، با تصویب نظام جدید تعرفه‌گذاری چهارپله‌ای گازطبیعی، گامی اساسی در جهت اصلاح الگوی مصرف برداشته است.

میررضایی با بیان اینکه طرح تعرفه‌گذاری پلکانی گاز با هدف بهینه‌سازی مصرف در بخش خانگی و اداری اجرا ‌شده است، تصریح کرد: این طرح بر پایه رویکردی عادلانه و متناسب با الگوی مصرف هر شهر طراحی شده تا مشترکان پرمصرف بیش از پیش به صرفه‌جویی ترغیب شوند.

وی اضافه کرد: هم‌زمان، دستگاه‌های اجرایی و نهادهای دولتی نیز موظف شدند با کاهش مصرف گاز و رعایت دمای حداکثر ۲۰ درجه در محیط‌های اداری، الگوی مصرف بهینه را در سطح کشور نهادینه کنند. اجرا این سیاست‌ها، ضمن حمایت از اقشار کم‌مصرف، مسیر پایداری انرژی و توزیع عادلانه منابع ملی را هموار می‌سازد.

تعیین پله‌های مصرف بر اساس میانگین مصرف شهر

مدیر روابط عمومی شرکت گاز خراسان رضوی با اشاره به اینکه پله‌های مصرف بر اساس میانگین مصرف شهر تعیین می‌شود، خاطرنشان کرد: در نظام تعرفه‌گذاری جدید مصوبه هیات وزیران، به منظور ساده‌سازی و برنامه‌ریزی راحت‌تر مشترکین جهت صرفه‌جویی، مشابه سایر نظام‌های تعرفه گذاری پله‌ها از ۱۲ پله به چهار پله کاهش یافته است.

میررضایی با بیان اینکه در نظام قبلی اقلیم‌های آب‌وهوایی پنج‌گانه ملاک تعیین سقف پله‌ها بود، عنوان کرد: در روش جدید برای اولین بار پله مشترک بر اساس وضعیت مصرف در همان شهر سنجیده می‌شود. بدین معنا که آن بخش از مصرف مشترک که کمتر از ۵۰ درصد میانگین تجمعی مصرف مشترکین شهر باشد در پله اول و بخشی از مصرف که بیش از ۵۰  تا ۷۵ درصد میانگین مذکور باشد در پله دوم قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: مرز پله سوم عدد ۹۵ درصد میانگین خواهد بود و مشترکینی که مصرف آن‌ها بیش از ۹۵ درصد میانگین مصرف تجمعی شهرشان است به عنوان مشترکین بسیار پرمصرف در پله چهار قرار خواهند گرفت. با این روش اقلیم‌های کشور از ۵ به ۱۳۰۰ اقلیم شهری افزایش یافته و عدالت مصرف تامین خواهد شد.

تنها دو درصد مشترکین بسیار پر مصرف‌اند

مدیر روابط عمومی شرکت گاز خراسان رضوی با اشاره به اینکه تنها دو درصد مشترکین بسیار پرمصرف‌ هستند، اظهار کرد: در این ساختار جدید، فقط حدود دو درصد مشترکین مشمول پله چهارم و افزایش قیمت پله مذکور خواهند شد. این مشترکین با توجه به اینکه مصرفشان بسیار از نرم مصرف بالاتر است، مشمول تعرفه‌ای برابر با ۷۵ درصد قیمت گاز صادراتی خواهند شد.

میررضایی اشاره کرد: بخشی از مشترکان، به‌ویژه در دهک‌های میانی، به‌صورت ناخواسته با افزایش مصرف و قبوض بالا مواجه می‌شوند که به‌منظور مدیریت مصرف، این گروه از مشترکان را شناسایی و مشخصات آن‌ها را در اختیار شرکت‌های کارور قرار می‌دهیم تا نسبت به رفع مشکل آن‌ها به‌صورت رایگان اقدام کنند. در بسیاری از موارد، علت این موضوع استفاده از تجهیزات گرمایشی قدیمی یا پنجره‌ها و عایق‌های نامناسب است که منجر به اتلاف انرژی می‌شود.

آغاز طرح مدیریت مصرف گاز با همکاری شرکت‌های کارور

وی با اشاره به آغاز طرح مدیریت مصرف گاز با همکاری شرکت‌های کارور، تصریح کرد: خراسان رضوی به‌عنوان یکی از شرکت‌های پیشگام صنعت گاز در بهره‌وری و مدیریت مصرف، امسال با همکاری سه شرکت کارور، مدیریت مصرف گاز در بخش خانگی، نانوایی‌ها و رستوران‌ها را آغاز کرده است.

مدیر روابط عمومی شرکت گاز خراسان رضوی  ادامه داد: شرکت گاز خراسان رضوی از پیشنهادهای شرکت‌های دانش‌بنیان و گروه‌های نخبگانی در حوزه مدیریت مصرف انرژی استقبال می‌کند. همچنین در ازای گاز صرفه‌جویی‌شده، گواهی صرفه‌جویی قابل معامله در بورس کالا به فعالان ارائه می‌شود.

میررضایی با اشاره به آمادگی همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان برای مدیریت مصرف گاز، بیان کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان و گروه‌های نخبگانی برای مشارکت در طرح‌های مدیریت مصرف گاز و نیز مشترکان پرمصرف می‌توانند برای ارائه پیشنهاد یا درخواست خود، با دفتر بهینه‌سازی شرکت گاز استان به شماره ۳۷۰۷۲۶۵۰ تماس بگیرند.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها