دوشنبه ۲۶ مرداد ۱۴۰۵ | ۰۹:۱۰
منبع: نمایندگی خراسان رضوی
خلأ صنایع بزرگ خراسان را چگونه با منطقه آزاد جبران کنیم؟

خلأ صنایع بزرگ خراسان را چگونه با منطقه آزاد جبران کنیم؟

خراسان رضوی (ایسنا) - مدیرعامل و رئیس هیئت‌مدیره سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی سرخس، با اشاره به خلأ وجود صنایع بزرگ و مادر در استان خراسان رضوی، گفت: منطقه آزاد سرخس می‌تواند با ارائه زیرساخت‌های کامل و تسهیلات ویژه، جای خالی این صنایع را پر کند و به عنوان کاتالیزور اصلی برای ایجاد یک جهش اقتصادی در استان عمل نماید.

رسول رئیس‌جعفری، در حاشیه دیدار با هیئت رئیسه انجمن مدیران صنایع خراسان‌رضوی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: آستان قدس رضوی در این منطقه ۳۰ سال سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها انجام داده‌ و اکنون پس از تعامل فی‌مابین دولت و آستان مقدس امام هشتم(ع) آمادگی کامل داریم تا با جذب صنایع بزرگ استان، نه تنها زنجیره تولید را تکمیل کنیم، بلکه با افزایش ضریب اشتغال‌زایی، رفاه را به ساکنان شرق کشور نیز هدیه دهیم.

وی از سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان به عنوان سربازان خط مقدم جنگ اقتصادی نام برد و خاطرنشان کرد: موفقیت هرگونه برنامه توسعه‌ای در شرق کشور، در گروی ایجاد یک هم‌افزایی واقعی میان سازمان‌های دولتی و مدیران صنعتی است.

مدیرعامل و رئیس هیئت‌مدیره سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی سرخس، گفت: تلاش شده سازمان منطقه آزاد سرخس به عنوان تسهیلگری عمل کند تا مسیرهای دشوار تجاری را برای فعالان اقتصادی هموار سازد.

وی با اشاره به ریشه‌های تاریخی این منطقه، به اهمیت استراتژیک موقعیت جغرافیایی سرخس اشاره و تصریح کرد: این منطقه از دیرباز یکی از شریان‌های حیاتی در طول مسیر تاریخی جاده ابریشم بوده و امروز نیز همان نقش کلیدی را در ابعادی مدرن‌تر ایفا می‌کند.

رئیس‌جعفری تأکید کرد: نگاه راهبردی به سرخس نباید تنها به عنوان یک منطقه مرزی باشد، بلکه باید آن را دروازه اصلی و حیاتی تجارت ایران با قدرت‌های اقتصادی همچون چین و روسیه و همچنین کلید ورود به بازارهای گسترده و مهم آسیای میانه دانست.

وی با بیان اینکه طی سه دهه گذشته، سرمایه‌گذاری‌های کلانی در حوزه توسعه فیزیکی و لجستیکی سرخس صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: اکنون زیرساخت‌های لازم برای تبدیل شدن این منطقه به یک مرکز بازرگانی پیشرفته فراهم شده و تمامی ابزارهای مورد نیاز برای توسعه تجارت بین‌المللی در دسترس است.

مدیرعامل و رئیس هیئت‌مدیره سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی سرخس، با اشاره به ساختار صنعتی استان خراسان رضوی، اذعان کرد: متأسفانه در سال‌های گذشته، صنایع بزرگ و مادر در این استان به اندازه کافی شکل نگرفته‌اند و این خلأ باعث شده است تا پتانسیل‌های صنعتی منطقه به طور کامل به بهره‌وری نرسند.

وی در ادامه، سرخس را فرصتی طلایی برای ایجاد یک جهش اقتصادی در سطح استانی و ملی دانست و گفت: برای خروج از رکودهای احتمالی و دستیابی به رشد پایدار، باید مرکز توجهات بخش دولتی و به‌ ویژه مدیران ارشد صنعتی استان خراسان رضوی به سمت شرق و منطقه آزاد سرخس معطوف شود.

رئیس‌جعفری اظهار کرد: تمرکز بر توسعه صنعتی در این منطقه می‌تواند منجر به تغییر الگوی اقتصادی منطقه شود و سرخس را از یک نقطه عبوری به یک نقطه تولیدی و توزیعی تبدیل کند.

وی بیان کرد: تنش‌ها و جنگ‌های اخیر در محیط پیرامونی، اگرچه چالش ‌برانگیز بوده‌اند، اما در عین حال جایگاه استراتژیک سرخس را پررنگ‌تر کرده‌اند.

مدیرعامل منطقه آزاد سرخس توضیح داد: تغییر مسیرهای تجاری و جست‌وجوی مسیرهای امن‌تر برای مبادلات، باعث شده است تا سرخس امروز به عنوان یکی از مهم‌ترین دروازه‌های ارتباطی ایران و مرکز اصلی مبادلات تجاری در شمال و شرق کشور شناخته شود. این تغییر رویکرد جهانی، فرصتی بی‌بدیل را برای ایران فراهم کرده تا از طریق سرخس، نفوذ تجاری خود را در بازارهای اوراسیا گسترش دهد.

رئیس‌جعفری با اشاره به چشم‌انداز آینده، وضعیت منطقه آزاد سرخس را بسیار درخشان ارزیابی و تأکید کرد: توسعه اقتصادی در این منطقه نباید صرفاً به معنای افزایش ارقام تجاری باشد، بلکه باید با رویکرد توسعه پایدار و اجتماعی پیش برود.

وی در ادامه به موضوع اشتغال‌زایی اشاره کرد و افزود: جذب سرمایه‌گذاران جدید و گسترش کسب‌وکارهای موجود در سرخس، مستقیماً به افزایش فرصت‌های شغلی برای ساکنان شهرستان سرخس و مناطق همجوار منجر خواهد شد.

مدیرعامل منطقه آزاد سرخس گفت: حمایت از هر سرمایه‌گذاری در این منطقه، در واقع پشتیبانی مستقیم از اشتغال نسل جوان و فراهم کردن بستری برای ایفای نقش نیروهای متخصص است که از مهاجرت به کلان‌شهرها جلوگیری می‌کند.

وی با تأکید بر پیوند استراتژیک میان سازمان منطقه آزاد و انجمن مدیران صنایع استان، خواستار مشارکت فعال‌تر تولیدکنندگان در بهره‌برداری از فرصت‌های بین‌المللی شد.

 رئیس‌جعفری تصریح کرد: سازمان منطقه آزاد سرخس آمادگی کامل دارد تا تمامی تسهیلات لازم را برای استقرار صنایع بزرگ استانی در این منطقه فراهم کند.

وی بیان کرد: در آینده‌ای نزدیک، سازمان منطقه آزاد سرخس بسته‌های سرمایه‌گذاری جامع و جدیدی را تدوین و در اختیار مدیران صنایع استان قرار خواهد داد. این بسته‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که بیشترین جذابیت را برای سرمایه‌گذاران داشته باشند و در عین حال، بیشترین بازدهی اقتصادی و اجتماعی را برای منطقه و کشور به ارمغان بیاورند.

مدیرعامل و رئیس هیئت‌مدیره سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی سرخس تأکید کرد: هدف نهایی، تبدیل سرخس به یک قطب صنعتی-تجاری است که بتواند به تنهایی بخشی از نیازهای صادراتی کشور را پوشش داده و تراز تجاری ایران با کشورهای همسایه را بهبود بخشد.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها