چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ | ۰۵:۳۴
یک استاد پیشکسوت قرآن: رهبر شهید، تلاوت را احیاگر فرهنگ اسلامی می‌دانستند

یک استاد پیشکسوت قرآن: رهبر شهید، تلاوت را احیاگر فرهنگ اسلامی می‌دانستند

خراسان رضوی (ایسنا) - یک استاد پیشکسوت قرآن کریم گفت: رهبر شهیدجریان مقدس تلاوت را احیاگر فرهنگ اسلامی می‌دانستند و تمام اقدامات زیربنایی از تأسیس و تقویت رادیو قرآن گرفته تا راه‌اندازی و تثبیت شبکه قرآن و معارف سیما، حاصل نگاه راهبردی ایشان بود.

سیدمحسن موسوی‌بلده، استاد پیشکسوت قرآن کریم در حاشیه برگزاری ویژه‌برنامه تلویزیونی محفل که شامگاه ۲۶ مردادماه در مشهد برگزار شد، در گفت‌وگو با ایسنا با تبیین ابعاد قرآنی شخصیت رهبر شهید، از ایشان به‌عنوان حامی بی‌بدیل جریان مقدس تلاوت یاد کرد و برنامه "محفل" را برآمده از تفکر راهبردی آن شهید دانست و با تأکید بر نگاه تخصصی رهبر شهید به مقوله تلاوت قرآن، اظهار کرد: شخصیت قرآنی ایشان از دیدگاه‌های مرسوم سیاسی متمایز بود. به‌عنوان معلمی که سال‌ها در عرصه تلاوت فعالیت داشته‌ام، معتقدم رهبر شهید در میان علما و چهره‌های سیاسی، نگاهی یگانه و تخصصی به مقوله تلاوت داشتند.  

وی افزود: تلاوت قرآن، زیربنای تدبر و عمل است و ایشان به‌خوبی به این حقیقت واقف بودند. متأسفانه در لایه‌های مدیریتی و حتی در برخی سطوح حوزوی، کمتر کسی را می‌بینیم که مانند ایشان به جزئیات تخصصی تلاوت قرآن اشراف و توجه داشته باشد. ایشان در این زمینه شخصیتی منحصربه‌فرد بودند و امیدواریم جریان مقدسی که با حمایت‌های ایشان پس از انقلاب در زمینه تلاوت تقویت شد، همچنان تداوم یابد.

موسوی‌بلده با بیان اینکه برنامه تلویزیونی "محفل" را باید نتیجه یک عمر اخلاص رهبر شهید دانست، تصریح کرد: ایشان جریان مقدس تلاوت را احیاگر فرهنگ اسلامی می‌دانستند و تمام اقدامات زیربنایی از تأسیس و تقویت رادیو قرآن گرفته تا راه‌اندازی و تثبیت شبکه قرآن و معارف سیما، حاصل نگاه راهبردی ایشان بود.

این استاد پیشکسوت قرآن کریم ادامه داد: برنامه "محفل" در واقع صورت تکامل‌یافته آن دیدگاه است. این برنامه نه‌تنها یک اقدام رسانه‌ای، بلکه الهامی در فضای فرهنگی کشور بود که جای خالی آن در طول تاریخ رسانه احساس می‌شد.

وی با اشاره به موفقیت‌های فرامرزی این برنامه گفت: برای مایی که در تاریخ معاصر، بخش مهمی از مباحث فنی تلاوت را از مصر به عنوان مهد تلاوت جهان فراگرفته‌ایم، بسیار ارزشمند و افتخارآمیز است که اکنون برنامه "محفل" به الگویی برای استادان و قاریان مصری تبدیل شده است؛ بنابراین ارائه چنین الگویی نشان‌دهنده جریان الهام‌بخشی است که به بار نشسته است.
 
موسوی‌بلده با ابراز امیدواری نسبت به تداوم این مسیر بیان کرد: اگرچه هیچ اثری خالی از نقص نیست، اما در مجموع حرکت برنامه محفل در مسیر ترویج انس با قرآن، اقدامی ماندگار و شایسته تقدیر است که توانسته ظرفیت‌های قرآنی کشور را به‌خوبی معرفی کند.
  
"محفل"؛ خلأ برنامه‌سازی قرآنی را در رسانه ملی پر کرد
 

 در ادامه محمدجواد پناهی، قاری و مدرس قرآن کریم، در گفت‌وگو با ایسنا، با تأکید بر اینکه رهبر شهید از دوران جوانی نماد بارزی از یک شخصیت قرآنی بودند، اظهار کرد: انس با قرآن و تربیت دینی، زمینه این فیض بزرگ شهادت را برای ایشان فراهم کرد.  

پناهی با اشاره به شناخت عمیق مردم مشهد از پیشینه قرآنی رهبر شهید گفت: مردم مشهد به‌خوبی به یاد دارند که ایشان از دوران پیش از انقلاب اسلامی و در جریان فعالیت‌های مذهبی در مسجد کرامت، چهره‌ای پیگیر و فعال در حوزه تلاوت و اقامه نماز بودند. زندگی ایشان همواره با قرآن عجین بود و این انس از دوران جوانی در وجودشان نهادینه شده بود.

این قاری قرآن با اشاره به ویژگی‌های رفتاری رهبر شهید اظهار کرد: مهم‌ترین ویژگی ایشان در کنار دانش و مدیریت کلان، تجلی اخلاق قرآنی، مردم‌داری، کیاست و حکمت بود. ایشان از برکاتی که خداوند به واسطه قرآن به وی عنایت کرده بود، در مسیر خدمت به جامعه بهره می‌بردند.

پناهی به موفقیت برنامه تلویزیونی "محفل" اشاره و تصریح کرد: این برنامه رخدادی نو و موفق بود که جای خالی آن در فضای رسانه‌ای کشور احساس می‌شد، رهبر شهید نیز از همان سال نخست تولید و پخش این برنامه، توجه ویژه‌ای به آن داشتند و معتقد بودند که چنین برنامه‌ای برای فضای رسانه ضرورت دارد.
 
وی با بیان اینکه برنامه محفل توانست جایگاه شایسته‌ای میان مخاطبان کسب کند، ادامه داد: این اثر با رویکردی جذاب، طیف‌های مختلف جامعه به‌ویژه نسل جوان و نوجوان را به سمت قرآن جذب کرد. استقبال مردمی از محافل قرآنی و توجه ویژه به این برنامه، ثمره تلاش‌های دست‌اندرکاران "محفل" است که باعث شد پیام‌ها و تلاوت قرآن به شکلی مؤثر در زندگی اقشار مختلف جای گیرد.
 
 روایت قاری نوجوان از تلاوت در محضر رهبر شهید
 
 همچنین طاها عسگرنژاد، قاری قرآن کریم در گفت‌وگو با ایسنا، با مرور خاطره آخرین دیدار خود با رهبر شهید، بیان کرد: توفیق حضور در مراسم ویژه‌ای را داشتم که در آن رهبر شهید با جمعی از فعالان قرآنی کشور دیدار داشتند و در آن محفل، به عنوان یکی از قاریان نوجوان، فرصت تلاوت در محضر ایشان برای من فراهم شد.  

عسگرنژاد ادامه داد: برای حضور در آن برنامه تمرین فراوانی کرده بودیم. فضای مراسم با ورود رهبر شهید حال‌وهوای خاصی پیدا کرد و به لطف الهی تلاوت خود را انجام دادم. پس از پایان قرائت نیز ایشان با مهربانی و کلمات محبت‌آمیز بنده را مورد تشویق قرار دادند که آن لحظات برای من بسیار ارزشمند و ماندگار است.  
 

این قاری قرآن تصریح کرد: اندک‌زمانی پس از آن دیدار پربرکت، واقعه شهادت ایشان رخ داد و پس از آن نیز در مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر شهید در مصلای تهران توفیق تلاوت قرآن کریم را داشتم که رویدادی به‌یادماندنی در مسیر فعالیت قرآنی من به شمار می‌رود.
 
 "محفل"؛ فراتر از انتظارات ظاهر شد/ لزوم تدبر روزانه در آیات الهی
 
 در پایان حجت‌الاسلام والمسلمین محمدباقر طباطبایی‌نژاد از میزبانان برنامه "محفل" در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به توفیق این برنامه تلویزیونی در جذب نسل جوان گفت: انس مستمر با آیات الهی وظیفه‌ای همگانی است و تدبر در قرآن باید به‌عنوان بخشی از برنامه روزمره باشد.  

وی با اشاره به جایگاه برنامه "محفل" در رسانه ملی اظهار کرد: این اثر توانسته است جایگاه خود را میان نوجوانان و جوانان تثبیت کند و پیوند جامعه با کلام الهی را تعمیق بخشد، رهبر شهید نیز در ارزیابی خود تأکید داشتند که "محفل" فراتر از حد انتظار عمل کرده است.

این کارشناس قرآن با استناد به آیه شریفه « «فَاقرَئوا ماتَیَسَّرَ مِنَ القُرآن»، انس با کلام وحی را تکلیفی فردی خواند و افزود: همان‌گونه که برای اقامه نماز زمان معینی در شبانه‌روز در نظر گرفته می‌شود، شایسته است تلاوت و تدبر در آیات قرآن کریم نیز بخشی از برنامه منظم روزانه ما باشد.

وی با اشاره به سیره اصحاب پیامبر گرامی اسلام(ص) در تعامل با قرآن کریم، اظهار کرد: در روایات آمده است که یاران پیامبر اکرم(ص) به‌صورت پیوسته آیاتی از وحی را از محضر ایشان فرا می‌گرفتند و در کنار تلاوت، پیرامون معانی و مفاهیم آن به تفکر می‌پرداختند تا به فهم عمیق‌تری دست یابند.

طباطبایی گفت: شایسته است با الگوگیری از این سیره و عمل به رهنمودهای رهبر شهید، تلاش کنیم تا انس با کلام وحی به عنصری پایدار و همیشگی در زندگی روزمره ما مبدل شود.

انتهای پیام 

آخرین اخبار استان‌ها