یکشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۵ | ۱۵:۵۲
گسترش اشغالگری در شمال کرانه باختری و نگرانی از تغییر واقعیت جغرافیایی

گسترش اشغالگری در شمال کرانه باختری و نگرانی از تغییر واقعیت جغرافیایی

منابع فلسطینی در کرانه باختری از تشدید شهرک‌سازی در شمال کرانه باختری و نگرانی‌ها از تغییر واقعیت جغرافیایی این منطقه خبر می‌دهند.

به گزارش ایسنا، استان‌های شمال کرانه باختری شاهد تشدید فعالیت‌های شهرک‌سازی، در سایه افزایش تصرف زمین‌های فلسطینی‌ها، تخریب با بولدوزر، ساخت جاده و ایجاد کانون‌های شهرک‌سازی هستند، در حالی که نگرانی‌های فلسطینی‌ها در مورد پیامدهای این اقدامات بر ارتباط جغرافیایی بین جوامع فلسطینی رو به افزایش است.

طبق گزارش خبرگزاری فلسطینی معا، استان جنین یکی از مناطقی که است شاهد فعالیت سریع شهرک‌سازی بوده است زیرا اخیرا فعالیت‌های تخریب و جاده‌سازی، همراه با گام‌هایی در رابطه با ایجاد و گسترش کانون‌های شهرک‌سازی در مجاورت این استان، مشاهده شده است.

به گفته منابع محلی، منطقه اطراف جنین نیز شاهد تحولات جدیدی از جمله گذاشتن سنگ بنای یک شهرک جدید بود که نگرانی‌هایی را در مورد گسترش فعالیت‌های شهرک‌سازی به سمت زمین‌های اطراف شهر ایجاد کرد.

شهروندان معتقدند که خطر این اقدامات محدود به مصادره زمین نیست، بلکه شامل احتمال اتصال شهرک‌ها از طریق شبکه‌ای از جاده‌ها است که ممکن است منجر به ایجاد تجمعات شهرکی به هم پیوسته در اطراف تعدادی از شهرها و روستاهای فلسطینی شود.

در نابلس، توسعه تعدادی از شهرک‌های یهودی‌نشین ادامه دارد. استان‌های سلفیت و قلقیلیه شاهد تحرکات و طرح‌هایی هستند که مناطق وسیعی از زمین‌های فلسطینی‌ها را هدف قرار می‌دهند.

طبق داده‌های فلسطینی، قلقیلیه و سلفیت در صدر فهرست استان‌هایی قرار دارند که در نیمه اول سال ۲۰۲۶، شاهد بیشترین طرح‌های شهرک‌سازی بوده‌اند.

در استان‌های طوباس و غور اردن، تخریب زمین‌های کشاورزی و مراتع همچنان ادامه دارد و فلسطینی‌ها از تأثیر این اقدامات بر فعالیت‌های کشاورزی و منابع درآمد خود شکایت دارند و نگران منزوی شدن جوامع بادیه‌نشین و روستایی از محیط اطرافشان هستند.

به گفته منابع فلسطینی، این تحولات محدود به مصادره زمین نیست بلکه شامل ساخت جاده‌های جدید، تخریب مناطق کشاورزی با بولدوزر، ایجاد کانون‌های شهرک‌سازی و گسترش کانون‌های موجود، همراه با افزایش حملات شهرک‌نشینان به شهروندان فلسطینی و اموال آنها نیز می‌شود.

شهروندان هشدار می‌دهند که ادامه این اقدامات در استان‌های جنین، نابلس، قلقیلیه، سلفیت، طولکرم و طوباس ممکن است به ویژه با گسترش شبکه جاده‌ای شهرک‌ها و اتصال کانون‌های جدید به شهرک‌های موجود به تغییر تدریجی در ماهیت منطقه جغرافیایی منجر شود.

این در سایه تشدید فعالیت‌های شهرک‌سازی در کرانه باختری رخ می‌دهد و فلسطینی‌ها هشدار می‌دهند که ادامه گسترش شهرک‌سازی و مصادره زمین، حفظ ارتباط جغرافیایی بین شهرها و روستاهای فلسطینی را تهدید می‌کند.

انتهای پیام

# جهان

آخرین اخبار جهان