پنجشنبه ۵ شهریور ۱۴۰۵ | ۰۸:۳۳
از مصرف خودسرانه داروهای تزریقی اجتناب کنید

از مصرف خودسرانه داروهای تزریقی اجتناب کنید

رئیس اداره تحقیق و توسعه معاونت غذا و داوری دانشگاه علوم‌پزشکی جندی‌شاپور اهواز با بیان اینکه داروهای تزریقی برای موارد خاص استفاده می‌شود، گفت: هنگام مراجعه به پزشک از اصرارکردن برای تجویز داروی تزریقی خودداری کرد و هیچ دارویی به ویژه داروهای تزریقی را بدون تجویز پزشک مصرف نکنیم.

به گزارش ایسنا، دکتر مهرزاد ناطق‌زاده درباره سرم‌ها و آمپول‌های تقویتی گفت: تصور اینکه داروهای تزریقی، سرم‌ها و آمپول‌های تقویتی، معجون جادویی هستند؛ به نحوی که پس از احساس بی‌حالی یا ابتلا به آنفلوآنزا به سراغ آن برویم، تصوری اشتباه و غیرعلمی است. نکته مهم و اساسی این است که داروهای تزریقی برای موارد خاص استفاده می‌شود.

او درباره استفاده از داروهای تزریق اظهار کرد: به طور مثال، داروهای تزریقی در موارد اورژانسی یا زمان‌هایی که بیماران از امکان استفاده از داروهای خوراکی برخوردار نیستند مانند افراد بستری در ICU یا تهوع و استفراغ شدید دارند، کاربرد دارد. همچنین این احتمال وجود دارد که فرم خوراکی یک دارو در دسترس نباشد، بنابراین در این زمان ناچار به استفاده از داروهای تزریقی هستیم. 

رئیس اداره تحقیق و توسعه معاونت غذا و داوری دانشگاه علوم‌پزشکی جندی‌شاپور اهواز گفت: فرایند تزریق، یک فرایند تهاجمی است؛ بنابراین می‌تواند به عروق و عضله‌های محل تزریق آسیب وارد کند. تمام داروها به موازات فوایدی که دارند، می‌توانند عوارض و خطراتی برای انسان‌ها داشته باشند.

ناطق‌زاده اظهار کرد: تزریق، فرایندی است که سبب ورود مستقیم دارو به بدن می‌شود. به همین دلیل، اگر دارو برای فرد مصرف‌کننده عوارض داشته باشد، می‌تواند شدت بیشتری داشته باشد. در نتیجه، درمان و کنترل عوارض می‌تواند سخت‌تر باشد. هنگام مراجعه به پزشک از اصرارکردن برای تجویز داروی تزریقی خودداری کرد و هیچ دارویی به ویژه داروهای تزریقی را بدون تجویز پزشک مصرف نکنیم.

او گفت: اگر پزشک نسبت به تجویز داروی تزریقی اقدام کرد، داروی تجویزی را زیرنظر پزشک، در مراکز درمانی مجهز و توسط افراد دوره دیده مصرف کرد تا امکان درمان و رسیدگی به حال بیمار در صورت بروز عارضه وجود داشته‌باشد.

انتهای پیام

# اجتماعی

آخرین اخبار اجتماعی