پنجشنبه ۵ شهریور ۱۴۰۵ | ۲۳:۰۸
منبع: نمایندگی کردستان
دشمن از فناوری برای افزایش اشراف اطلاعاتی بر جامعه استفاده می‌کند

مسئول بنیاد ملی نوجوانان سازمان تبلیغات اسلامی کردستان:

دشمن از فناوری برای افزایش اشراف اطلاعاتی بر جامعه استفاده می‌کند

کردستان (ایسنا) - مسئول بنیاد ملی نوجوانان سازمان تبلیغات اسلامی کردستان گفت: دشمن با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و فضای مجازی در تلاش است اشراف اطلاعاتی خود بر جامعه را افزایش دهد و از طریق شناسایی زمینه‌های فرهنگی، اقتصادی، اعتقادی و روانی، افراد را تحت تأثیر قرار دهد.

کمیل ضیایی شامگاه پنجم شهریورماه در جمع فعالان فرهنگی و اجتماعی در سنندج، با اشاره به نقش اطلاعات در جنگ‌ها و تقابل‌های امنیتی اظهار کرد: در هر جنگی، طرفی که از نظر اطلاعاتی اشراف بیشتری بر طرف مقابل داشته باشد، از توان اثرگذاری و آسیب‌زنی بیشتری برخوردار است.

وی با بیان اینکه فناوری‌های نوین می‌توانند در کنار فرصت‌ها، تهدیدهایی نیز ایجاد کنند، افزود: تلفن همراه، اینترنت، شبکه‌های اجتماعی و ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی، حجم زیادی از اطلاعات مربوط به زندگی و رفتار افراد را در اختیار صاحبان این فناوری‌ها قرار می‌دهند و باید نسبت به نحوه استفاده از این ابزارها هوشیار بود.

مسئول بنیاد ملی نوجوانان سازمان تبلیغات اسلامی کردستان ادامه داد: بسیاری از اطلاعاتی که افراد در فضای مجازی منتشر می‌کنند، از جمله اطلاعات مربوط به علایق، روابط، دیدگاه‌ها و سبک زندگی، می‌تواند در شکل‌گیری یک بانک اطلاعاتی دقیق از شخصیت افراد مورد استفاده قرار گیرد.

ضیایی با اشاره به موضوع جاسوسی و زمینه‌های شکل‌گیری آن، گفت: برای بررسی پدیده وطن‌فروشی باید بسترهایی را که ممکن است افراد را در معرض چنین رفتارهایی قرار دهد، شناخت. بخشی از این زمینه‌ها می‌تواند اقتصادی و معیشتی باشد و بخشی نیز به مسائل اعتقادی، سیاسی و روانی افراد مربوط شود.

وی تصریح کرد: مشکلات اقتصادی و ناتوانی در تأمین نیازهای اولیه زندگی، در برخی شرایط می‌تواند فرد را آسیب‌پذیر کند، البته نباید این مسئله به معنای تأیید وطن‌فروشی تلقی شود، بلکه هدف از طرح آن شناخت زمینه‌های آسیب و تلاش برای پیشگیری است.

مسئول بنیاد ملی نوجوانان سازمان تبلیغات اسلامی کردستان افزود: در مقابل، گاهی مسئله از تأمین معیشت عبور کرده و به رفاه‌طلبی، تجمل‌گرایی و میل به دست یافتن به منافع بیشتر مربوط می‌شود و همین مسئله نیز می‌تواند زمینه تصمیم‌های نادرست و خطرناک را فراهم کند.

ضیایی یکی دیگر از زمینه‌های اثرگذار را باورها و گرایش‌های سیاسی دانست و اظهار کرد: زمانی که اطلاعات نادرست به شکل گسترده در اختیار افراد قرار گیرد، ممکن است برداشت آنها از واقعیت تغییر کند و فرد در تشخیص دوست و دشمن دچار خطا شود.

وی با تأکید بر اهمیت شناخت عملیات روانی دشمن، گفت: ممکن است فردی با انگیزه‌هایی مانند آزادی‌خواهی، عدالت‌طلبی یا دفاع از یک آرمان وارد عرصه‌ای شود، اما به دلیل دریافت اطلاعات نادرست و تحلیل‌های غلط، در نهایت در مسیری قرار گیرد که نتیجه آن تأمین اهداف دشمن باشد.

مسئول بنیاد ملی نوجوانان سازمان تبلیغات اسلامی کردستان همچنین به نقش مسائل روان‌شناختی در رفتار افراد اشاره کرد و افزود: برخی افراد به دلیل فشارهای روحی، مشکلات شخصی، بدهی، نگرانی‌های تحصیلی یا حتی میل به تجربه هیجان و احساس مهم بودن، ممکن است نسبت به ایجاد بی‌ثباتی و آشفتگی در جامعه نگاه متفاوتی پیدا کنند.

ضیایی با بیان اینکه فعالان فرهنگی باید این زمینه‌ها را بشناسند، خاطرنشان کرد: در حوزه جهاد تبیین نباید تنها به بیان مواضع اکتفا کرد، بلکه باید جامعه و مخاطبان را به‌درستی شناخت و برای افرادی که در معرض آسیب قرار دارند، برنامه و راهکار مناسب داشت.

وی ادامه داد: اگر نسبت به افرادی که با مشکلات اقتصادی، روحی، اجتماعی یا اعتقادی مواجه هستند بی‌تفاوت باشیم، ممکن است در آینده با آسیب‌های بزرگ‌تری مواجه شویم؛ بنابراین توجه به این افراد باید بخشی از فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی باشد.

مسئول بنیاد ملی نوجوانان سازمان تبلیغات اسلامی کردستان با اشاره به اهمیت تقویت هویت ملی و دینی گفت: یکی از عوامل مهم در جلوگیری از گرایش افراد به وطن‌فروشی، تقویت باورهای دینی و هویت ملی است. فردی که نسبت به سرزمین، جامعه و ارزش‌های خود احساس مسئولیت داشته باشد، در برابر پیشنهادها و تطمیع‌های دشمن مقاومت بیشتری خواهد داشت.

ضیایی همچنین نسبت به اعتماد به دشمن هشدار داد و اظهار کرد: حتی افرادی که با انگیزه‌های مالی یا سیاسی وارد همکاری با سرویس‌های بیگانه می‌شوند، در نهایت از نگاه همان طرف نیز قابل اعتماد نخواهند بود و امنیت و آینده خود را در معرض تهدید قرار می‌دهند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، وطن را بخشی از هویت انسان دانست و گفت: همان‌گونه که انسان نسبت به مادر خود احساس تعلق و محبت دارد، وطن نیز بخشی از هویت و ریشه انسان است و نمی‌توان نسبت به تعرض به سرزمین و مردم خود بی‌تفاوت بود.

مسئول بنیاد ملی نوجوانان سازمان تبلیغات اسلامی کردستان در پایان تأکید کرد: برای مقابله با تهدیدهای جدید باید همزمان چند موضوع را مورد توجه قرار داد؛ افزایش سواد رسانه‌ای، شناخت شیوه‌های اثرگذاری دشمن، تقویت هویت ملی و دینی و توجه جدی به مشکلات و دغدغه‌های نسل جوان و نوجوان از جمله اقداماتی است که می‌تواند جامعه را در برابر این تهدیدها مقاوم‌تر کند.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها