شنبه ۷ شهریور ۱۴۰۵ | ۱۲:۵۹
اختتامیه ششمین دوره کتاب سال قرآنی برگزار شد

اختتامیه ششمین دوره کتاب سال قرآنی برگزار شد

قم (ایسنا) - مراسم اختتامیه ششمین دوره کتاب سال قرآنی و چهاردهمین همایش بین‌المللی پژوهش‌های قرآنی امروز شنبه ۷ شهریور با معرفی و تجلیل از برترین آثار و با حضور فرهیختگان و پژوهشگران قرآنی در حرم مطهر حضرت معصومه(س) برگزار شد.

این مراسم با حضور آیت الله سید محمد سعیدی تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س) و آیت الله سید محمد نقیب رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم همراه بود.

سیدمحمد نقیب در این مراسم اظهار کرد: دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم به عنوان تنها دانشگاه تخصصی قرآن و تنها دانشگاه تمام‌وقت کشور، با حمایت سازمان اوقاف و امور خیریه فعالیت می‌کند؛ تمامی ۱۸ دانشکده این دانشگاه در ۱۶ استان کشور به‌صورت کامل موقوفه هستند و ۵ دانشکده آن نیز از مصوبات سفرهای رهبر شهید و بزرگوار به شمار می‌روند که به درخواست مردم به تصویب رسیده و ساخته شده‌اند.

ریاست دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم تصریح کرد: در حال حاضر قریب به ۵ هزار دانشجو در رشته‌های علوم قرآنی در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند و تاکنون حدود ۳۰ هزار نفر از آن فارغ‌التحصیل شده‌اند. این فارغ‌التحصیلان در سراسر کشور در آموزش و پرورش، وزارت علوم، هیئت علمی دانشگاه‌ها و مراکز قرآنی فعالیت می‌کنند و منشأ خدمات ارزشمندی بوده‌اند.

وی با بیان اینکه دانشگاه از حدود ۸ سال پیش با توجه به خلأ جایزه تخصصی کتاب سال قرآنی، تصمیم به پایه‌گذاری این جایزه گرفت، ادامه داد: نخستین دوره این رویداد در خود دانشگاه برگزار شد و پس از آن به‌صورت سراسری اعلام شد؛ اکنون اختتامیه ششمین دوره کتاب سال قرآنی در حال برگزاری است و در این دوره قریب به ۲۰۸ اثر قرآنی شامل ۱۷۵ کتاب و ۳۳ رساله دکتری به دبیرخانه ارسال شده است.

نقیب با بیان اینکه از میان آثار ارسالی، سه کتاب و یک رساله دکتری به‌عنوان آثار برگزیده انتخاب شده‌اند، عنوان کرد: همچنین یک جایزه ویژه در حوزه مقاومت به یک کتاب قرآنی و یک جایزه ویژه کودک به اثری در حوزه کودکان اختصاص یافته است؛ در کنار این موارد، یک ناشر نمونه نیز از میان ناشرانی که آثار خود را ارسال می‌کنند انتخاب می‌شود که امسال انتشارات آستان قدس رضوی برگزیده شده است.

وی با بیان اینکه کتاب‌های ارسالی در چند مرحله ارزیابی شده‌اند و در نهایت توسط چند استاد برتر مورد داوری نهایی قرار گرفته‌اند، افزود: مسابقات سراسری قرآن جمهوری اسلامی معمولاً از سوی سازمان اوقاف برگزار می‌شود و بخش پژوهش‌های علمی این مسابقات بر عهده دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم است؛ امسال چهاردهمین دوره همایش پژوهش‌های قرآنی با عنوان «مطالعات علوم انسانی قرآن‌بنیان» برگزار شده است.

ریاست دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم تصریح کرد: از جمله آثار ارزشمند ترجمه‌ای از قرآن کریم است که حاصل دغدغه رهبر شهید و بزرگوار است؛ ایشان فرمودند با وجود ترجمه‌های متعدد، ترجمه‌ای که هم واژگان دشوار را توضیح داده باشد و هم نکات اخلاقی، سیاسی و اجتماعی را در بر گیرد، در دسترس نیست، این ترجمه مبسوط بر اساس تفسیر المیزان تهیه شده و به‌تازگی از چاپ خارج شده است.

وی ادامه داد: این اثر به ۱۷ نفر از مترجمان مطرح کشور ارائه شده و اشکالات آن پس از بررسی، مرتفع شده است و این ترجمه در میان صد ترجمه یکصد سال اخیر کم‌نظیر ارزیابی می‌شود؛ همچنین تفسیر فرات کوفی با شناسایی نسخه‌های جدید، از دیگر کارهای علمی انجام‌شده در دانشگاه است؛ مقالاتی که به بررسی نظرات تفسیری رهبر شهید پرداخته‌اند نیز در یک جلد منتشر شده است.

نقیب با بیان اینکه در این مجموعه، روش‌ها و گرایش‌های تفسیری رهبر شهید از دیدگاه‌های مطرح‌شده استخراج و تحلیل شده است، توضیح داد: دانشگاه دارای ۷ مجله علمی پژوهشی در حوزه قرآن با موضوعات متنوع است که این آثار نیز به‌زودی تقدیم خواهد شد.

به گزارش ایسنا در پایان این همایش به نفرات برتر هر حوزه جوایزی اهدا و از آنان تجلیل شد.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها