سه‌شنبه ۱۰ شهریور ۱۴۰۵ | ۱۷:۵۹
کمبود زیرساخت چالش جدی ورزش بانوان یزد است/ورزش قهرمانی با سالن مشترک به مقصد نمی‌رسد

مدیرکل ورزش و جوانان استان تصریح کرد

کمبود زیرساخت چالش جدی ورزش بانوان یزد است/ورزش قهرمانی با سالن مشترک به مقصد نمی‌رسد

یزد (ایسنا) - مدیرکل ورزش و جوانان استان یزد با اشاره به افزایش حضور ورزشکاران این استان در بازی‌های آسیایی ناگویا ۲۰۲۶، این موفقیت را نشانه ظرفیت بالای نیروی انسانی ورزش یزد دانست و در عین حال تأکید کرد: توسعه پایدار ورزش قهرمانی، به‌ویژه در بخش بانوان، بدون توسعه فضاهای تخصصی و استاندارد ورزشی امکان‌پذیر نیست.

مراسم تجلیل از نمایندگان ورزش استان یزد در بازی‌های آسیایی ناگویا ۲۰۲۶ که سه‌شنبه دهم شهریور با حضور اسماعیل دهستانی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد، سید احمد هاشمی مدیرکل ورزش و جوانان استان و جمعی از مسئولان و جامعه ورزش استان برگزار شد.

سید احمد هاشمی در این مراسم با اشاره به افزایش تعداد نمایندگان ورزش یزد در بازی‌های آسیایی ناگویا، اظهار کرد: افزایش سهم ورزشکاران یزدی در ترکیب اعزامی به این رقابت‌ها، نشان‌دهنده ظرفیت بالای ورزش استان در حوزه نیروی انسانی است.

وی افزود: یزد در رشته‌های مختلف ورزشی از ورزشکاران ملی‌پوش و قهرمان برخوردار است و در بسیاری از رشته‌ها می‌توان ورزشکاران یزدی را در بالاترین سطوح ملی مشاهده کرد؛ بنابراین این ظرفیت انسانی، سرمایه اصلی ورزش استان محسوب می‌شود.

مدیرکل ورزش و جوانان استان یزد با تأکید بر ضرورت ایجاد شرایط مناسب برای تداوم حضور ورزشکاران یزدی در تیم‌های ملی و عرصه‌های بین‌المللی، تصریح کرد: باید از این ظرفیت به‌درستی حمایت شود تا حضور ورزشکاران استان در رویدادهای بزرگ ورزشی به یک روند مستمر تبدیل شود.

هاشمی همچنین حضور ورزشکارانی از شهرستان‌های مختلف استان در ترکیب اعزامی به ناگویا را مورد توجه قرار داد و گفت: این موضوع نشان می‌دهد ظرفیت قهرمانی ورزش یزد تنها محدود به مرکز استان نیست و استعدادهای ورزشی در شهرستان‌های مختلف نیز باید شناسایی، حمایت و پرورش داده شوند.

کمبود زیرساخت؛ چالش جدی ورزش بانوان

وی در بخش دیگری از سخنان خود، کمبود زیرساخت‌های تخصصی را یکی از مهم‌ترین چالش‌های پیش روی ورزش استان، به‌ویژه در حوزه بانوان عنوان کرد و گفت: اگرچه در سال‌های اخیر امکانات ورزشی استان توسعه پیدا کرده است، اما همچنان در برخی رشته‌ها با کمبود فضاهای مناسب و تخصصی مواجه هستیم.

مدیرکل ورزش و جوانان استان یزد با اشاره به محدودیت بانوان ورزشکار در استفاده از اماکن ورزشی، افزود: در برخی رشته‌ها از جمله دوومیدانی، ورزشکاران زن حتی برای برگزاری یک جلسه تمرینی نیز با محدودیت‌هایی مواجه هستند که این مسئله مستقیماً بر روند آماده‌سازی و پیشرفت ورزشکاران تأثیر می‌گذارد.

هاشمی به برنامه‌ریزی برای توسعه فوتبال بانوان در استان نیز اشاره کرد و گفت: در برخی موارد برای برگزاری تنها یک جلسه تمرین فوتبال بانوان، ناچار هستیم یک مجموعه ورزشی را به طور کامل در اختیار این بخش قرار دهیم، چرا که فضای سرپوشیده و اختصاصی مناسب برای تمرین بانوان وجود ندارد.

وی تأکید کرد: اگر قرار است ورزش بانوان در استان به صورت جدی و هدفمند توسعه پیدا کند، باید متناسب با نیاز این بخش، زیرساخت‌های اختصاصی و استاندارد ایجاد شود.

ورزش قهرمانی با سالن مشترک به مقصد نمی‌رسد

مدیرکل ورزش و جوانان استان یزد در ادامه با تأکید بر ضرورت توسعه اماکن تخصصی ورزشی، اظهار کرد: تجربه سال‌های فعالیت در حوزه ورزش نشان می‌دهد که رسیدن به موفقیت در ورزش قهرمانی، بدون برخورداری از فضاهای تخصصی امکان‌پذیر نیست.

وی افزود: استفاده مشترک یک سالن برای چند رشته ورزشی می‌تواند برای توسعه ورزش همگانی قابل قبول باشد، اما زمانی که هدف، پرورش ورزشکار حرفه‌ای و رسیدن به سطوح ملی و بین‌المللی است، باید فضای تمرینی تخصصی و استاندارد در اختیار ورزشکار قرار گیرد.

هاشمی ادامه داد: ورزشکار حرفه‌ای برای رسیدن به سطح ملی و بین‌المللی نیازمند محیط تمرینی متناسب با رشته خود است و نمی‌توان انتظار داشت با امکانات عمومی و غیرتخصصی، مسیر قهرمانی به شکل مطلوب طی شود.

وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در سال‌های اخیر خاطرنشان کرد: خوشبختانه حرکت استان به سمت ایجاد و تجهیز فضاهای تخصصی ورزشی سرعت گرفته و در بسیاری از رشته‌ها زیرساخت‌های تخصصی ایجاد شده یا در حال توسعه است.

مدیرکل ورزش و جوانان استان یزد همچنین از توجه به توسعه فضاهای اختصاصی بانوان در شهرستان‌ها خبر داد و گفت: در شهرستان‌هایی که امکان ایجاد مجموعه‌های اختصاصی بانوان وجود داشته، این موضوع در دستور کار قرار گرفته و برای شهرستان‌هایی که با محدودیت‌های زیرساختی مواجه هستند نیز راهکارهایی برای فراهم کردن شرایط فعالیت بانوان پیش‌بینی شده است.

هاشمی در پایان تأکید کرد: توسعه ورزش قهرمانی از مسیر شناسایی استعداد، حمایت از ورزشکار و فراهم کردن زیرساخت مناسب می‌گذرد و اگر می‌خواهیم حضور یزد در رویدادهای بزرگ آسیایی و جهانی تداوم داشته باشد، باید همزمان با توجه به سرمایه انسانی، برای رفع کمبودهای زیرساختی نیز اقدام کنیم.

انتهای پیام 

آخرین اخبار استان‌ها