جمعه ۱۳ شهریور ۱۴۰۵ | ۱۴:۴۷
منبع: نمایندگی فارس
امام‌جمعه شیراز: سازش‌کاری با دشمن به هیچ‌وجه پذیرفته نیست/ معیشت مردم را دریابیم

امام‌جمعه شیراز: سازش‌کاری با دشمن به هیچ‌وجه پذیرفته نیست/ معیشت مردم را دریابیم

فارس (ایسنا) - نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز با اشاره به زورگویی‌ها و زیاده‌خواهی‌های مداوم آمریکا علیه ایران اسلامی تأکید کرد که سازش‌کاری به هیچ‌وجه پذیرفته نیست؛ گرچه دیپلماسی باید همواره پابرجا باشد اما سازش‌کاری هرگز.

آیت‌الله لطف‌الله دژکام جمعه ۱۳ شهریور در خطبه‌های نماز جمعه شیراز، با توصیه به تقوا، پرهیزکاری و خداترسی، یکی از محورهای اصلی سخنان خود در خطبه دوم را مقابله با استکبار عنوان کرد و گفت: دو جبهه به‌صورت ملموس در دنیا شکل گرفته است و هیچ‌کس نمی‌تواند وجود این دو جبهه را انکار کند.

وی افزود: ممکن است برخی طرفدار یک جبهه و برخی طرفدار جبهه دیگر باشند و در تحلیل ظواهر دنیا نیز گفته شود یک طرف بسیار قوی‌تر است و امکانات بیشتری دارد و طرف دیگر امکانات کمتری در اختیار دارد، اما هیچ‌کس نمی‌تواند انکار کند که در یک سو، طرفداران اسلام ناب محمدی (ص) ایستاده‌اند که صرفاً خواستار حقوق حَقه خود هستند و مطالبه‌ای جز حق خود ندارند و در سوی دیگر، دشمنان اسلام قرار دارند که مانند جهنم، هرچه می‌بلعند باز هم ندای «هَلْ مِنْ مَزِیدٍ» سر می‌دهند و زیاده‌خواهی می‌کنند.

امام جمعه شیراز ادامه داد: اینکه تنگه هرمز را «تنگه ترامپ» می‌نامند، نشان‌دهنده بیماری درونی آنان است؛ می‌خواهند همه‌چیز را ببلعند، اما بحمدالله این لقمه در گلویشان گیر کرده و پایین نمی‌رود.

آیت‌الله دژکام با اشاره به خوی استکبار و قلدری آمریکا گفت: می‌گویند گرینلند باید متعلق به آمریکا باشد، در حالی که متعلق به دانمارک است و به سراسر دنیا زورگویی می‌کنند. رئیس‌جمهور آمریکا اظهار کرده است که غزه را به خاک آمریکا ملحق می‌کند، آیا این سخنان را نگفتند؟

زیاده‌خواهی آمریکا تمامی ندارد

وی با تأکید بر اینکه زیاده‌خواهی آمریکا و مستکبران تمامی ندارد، تصریح کرد: این‌گونه نیست که بگوییم فلان امتیاز را به آمریکا می‌دهیم تا تمام شود؛ چراکه به محض گرفتن آن، چیز دیگری مطالبه خواهد کرد.

نماینده ولی‌ فقیه در فارس با بیان اینکه این وضعیت جبهه مقابل ایران است، گفت: ما هم‌اکنون در میان این جنگ حضور داریم؛ نه اینکه جنگی در آینده رخ خواهد داد، بلکه اکنون شرایط جنگی حاکم است. در ابعاد این جنگ، اگر نمی‌خواهیم تسلیم زورگویی‌های آنان شویم، باید خود را مهیا سازیم و ببینیم در هر بخش چگونه باید عمل کنیم تا حقمان پایمال نشود.

دشمن، مسلمانان را هم‌سطح خود نمی‌داند

آیت‌الله دژکام در ادامه با اشاره به یکی از ابعاد این نبرد گفت: نخستین بُعد این ماجرا که متأسفانه در همین هفته گذشته رخ داد و ما شاهد آن بودیم، این است که دشمنان برای ما مسلمانان و برای انسان‌های غیر از خود و هم‌پیمانانشان، یعنی آمریکا و اسرائیل، حق مساوی با خود قائل نیستند. آنان ما را شهروندان درجه دو و سه قلمداد می‌کنند و منطقشان این است که اگر توانستند ما را بدوشند، بهره‌کشی می‌کنند و اگر نشد، حذفمان خواهند کرد.

امام جمعه شیراز ادامه داد: مگر درباره عربستان نگفتند که این کشور «گاو شیرده» ما است؟ مگر تعبیرات دیگری به‌مراتب زشت‌تر درباره رئیس کشور عربستان به کار نبردند؟ این سخنان مطرح شده است؛ با این حال، برخی افراد گویی سر خود را در برف یا زیر شن فرو برده‌اند و مدام اصرار دارند بگویند چنین چیزی نیست و آنان خیرخواه‌اند، در حالی که این اظهارات عیناً بیان شده است و به مسئولان آن کشور عربستان نیز اهانت کردند. این خوی و عادت آنان است؛ یعنی نمی‌پذیرند که ما نیز انسان هستیم و حقوقی مشابه آنان داریم.

واکنش به هدف قرار گرفتن مراسم عروسی در سیریک

نماینده ولی‌ فقیه در فارس با اشاره به هدف قرار گرفتن مراسم عروسی یک خانواده در هفته گذشته توسط آمریکای جنایتکار گفت: اگر این جنگ رخ نداده بود، شاید نام «کوهستک» و «سیریک» را نمی‌شنیدیم؛ چراکه در گوشه‌ای دوردست از کشور واقع شده است.

آیت‌الله دژکام افزود: این‌گونه نبوده است که بگوییم نقطه‌ای شاخص هدف قرار گرفته است، بلکه به یک مجلس عروسی موشک زدند و پنج نفر را در میان جشن به شهادت رساندند.

وی ادامه داد: قدری پیرامون این موضوع تأمل کنیم؛ احساس من این است که جمعی در درون جامعه ما، به این دلیل که گاهی سخنان ما با احساسات یا تندی همراه است، فرصت بررسی واقعیت‌ها را پیدا نمی‌کنند و مدام می‌گویند این‌ها مانع صلحند.

چه اقدامی انجام دادیم که مانع صلح باشیم؟

امام جمعه شیراز گفت: ما چه اقدامی انجام داده‌ایم که مانع صلح باشیم؟ این دشمن است که مانع‌تراشی می‌کند. وقتی خانه‌ای را هدف قرار می‌دهند که در آن مراسم عروسی برپاست، آن هم متعلق به برادران اهل سنت ما، با اینکه شاید گمان کنند تمرکز اصلی جبهه مقاومت بر شیعیان است، اما این خانه متعلق به برادران اهل سنت بود؛ به چه جرمی آن را هدف قرار دادید؟

وی تأکید کرد: باید در مقابل رفتاری که شما را به رسمیت نمی‌شناسد و هرگاه دستش برسد جنایت می‌کند، ایستاد. آیا وقایع گذشته و میناب و لامرد کافی نبود؟ آیا ۳۳ شهید لار و موارد متعدد دیگر کافی نبود که اکنون به گوشه‌ای از کشور و شهری کوچک بروند و مراسم عروسی مردم را به عزا تبدیل کنند؟

آیت‌الله دژکام افزود: در برابر این رفتارها چه باید کرد؟ در هر برخوردی، حتی اگر از یک فرد در کوچه و خیابان هم بپرسید، خواهد گفت در برابر کسی که تعدی می‌کند، باید پاسخی داد که دیگر جرأت تکرار آن را نداشته باشد؛ راهی جز این وجود ندارد.

نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: افرادی با تیپ شخصیتی ترامپ و امثال او، اگر احساس کنند شما ضربه خورده و عقب‌نشینی می‌کنید، جسورتر شده و ضربات بعدی را وارد می‌آورند.

درخواست از نیروهای مسلح برای کوتاه نیامدن در برابر دشمن

امام جمعه شیراز گفت: ما از ارتش سرافراز، سپاه پاسداران، نیروهای پدافند و تمامی نیروهای مسلح و نظامیان عزیز کشورمان صمیمانه تقاضا داریم که در برابر مظلومیت این مردم به هیچ‌وجه کوتاه نیایند و خانه این ظالمان را بر سرشان ویران سازند؛ این مسیر به جز این پاسخ نخواهد داد.

وی افزود: گرچه ما همواره در مقام دفاع قرار داشته‌ایم، اما برخی ممکن است بگویند چرا این تجربه را تکرار کنیم و مدام برای صلح و آشتی بنشینیم، در حالی که وسط مذاکره دست به حمله می‌زنند؟ این رسم منطقی نیست که دوباره سخن از مذاکره بگوییم، چراکه این روند به معنای سازش‌کاری خواهد بود.

آیت‌الله دژکام تأکید کرد: سازش‌کاری به‌هیچ‌وجه پذیرفته نیست، اگرچه دیپلماسی باید همواره پابرجا باشد، اما سازش‌کاری هرگز. چرا باید ایستاد تا به ما آسیب بزنند؟ این چه شیوه زندگی است که مدام به انسان ضربه بزنند و او اجازه تکرار آن را بدهد؟

در مقابل دفاع بسیار مستحکم و قاطع خواهیم بود 

نماینده ولی‌ فقیه در فارس در ادامه با تقدیر از پدافند هوایی کشور گفت: بحمد الهی پدافند ما طی یکی دو سال اخیر پیشرفت بسیار چشمگیری داشته است؛ در گذشته آسمان ما آسیب‌پذیرتر و بی‌دفاع بود، اما اکنون به نقطه‌ای رسیده‌ایم که مثلاً اعلام می‌شود پنجاهمین پهپاد MQ-۹ و پرنده‌های متجاوز دشمن ساقط شده‌اند.

وی با بیان اینکه دشمنان نباید احساس کنند که ما دست روی دست می‌گذاریم تا آنان هر اقدامی که می‌خواهند انجام دهند، در عین حال این نکته را یادآور شد که ما آغازگر هیچ درگیری نبوده‌ایم و تمایلی هم به گسترش دامنه آن نداریم؛ آموزه‌های دینی ما نیز چنین رفتاری را تأیید نمی‌کند، اما در مقام دفاع، بسیار مستحکم و قاطع دفاع خواهیم کرد.

جنگ اقتصادی، یکی دیگر از ابعاد نبرد ترکیبی

امام جمعه شیراز در ادامه با اشاره به جنگ اقتصادی گفت: محور دیگر این نبرد ترکیبی، مسئله جنگ اقتصادی است. دشمنان مجدداً اعلام کرده‌اند که قصد محاصره اقتصادی ما را دارند؛ محاصره اقتصادی تجربه‌ای تازه برای ما نیست. در دوره پیشین ریاست‌جمهوری همین فرد، ادعا کرد چنان محاصره‌ای اعمال خواهم کرد که نتوانید نان بخورید و همگی با التماس بازگردید.

آیت‌الله دژکام ادامه داد: گفته بودند اگر ایران بتواند ۱۶ ماه دوام بیاورد، محاصره شکست خورده است، اما ملت ما بیش از ۲۴ ماه مقاومت کرد و طرح آنان شکست خورد. این بار نیز دشمن علاوه بر شیوه‌های پیشین، به دنبال اقدامات دیگری نظیر محاصره دریایی است.

هشدار به آمریکا درباره تبعات محاصره

نماینده ولی‌ فقیه در فارس خطاب به سران آمریکا گفت: اگر حتی یک کودک ما از این محاصره ظالمانه متأثر شود و به او ظلمی برسد، شما باید هم در این دنیا و هم در آخرت به حکومت مقتدر و سپاهیان قوی‌دل ما پاسخگو باشید.

آیت‌الله دژکام خطاب به آمریکای جنایتکار ادامه داد: سرانجام مانند دوره‌های گذشته ناچار به عقب‌نشینی خواهید شد و ایستادگی و مقاومت مردم ما ان‌شاءالله بار دیگر نشان خواهد داد که شما با یک ابرقدرت معنوی به نام ایران مواجه هستید و شما را در تمامی مراحل این محاصره اقتصادی ناکام خواهیم گذاشت.

کسانی که بار مردم را سنگین‌تر می‌کنند، شریک ترامپ هستند

امام جمعه شیراز در ادامه با اشاره به وظیفه مردم و مسئولان در جنگ اقتصادی گفت: اگر کسی می‌بیند کشور در این وضعیت است و بد، ولو به اندازه یک پوست جو، بخواهد او هم بار مردم را اضافه کند، این شریک ترامپ است؛ دستش می‌رسد و گران می‌کند یا کم می‌فروشد.   بعضی‌ها با یزید بن معاویه در خون امام حسین (ع) شریک شدند و برخی‌ها هم شریک ترامپ در ظلم به این مردم. برای چه؟ به اندازه کافی دشمن بار مردم را سنگین کرده است و این‌ها چرا این کار را می‌کنند؟

وی با تأکید بر اینکه کوتاهی در مسائل معیشت مردم، مانند گران‌فروشی و خیانت‌های دیگر، قابل قبول نیست، به گزارش رسمی مراکز نظارتی اشاره کرد و گفت: بنده گزارش رسمی مراکز نظارتی را می‌خوانم و می‌بینم مثلاً چند صد میلیون یورو کسی دارد خیانت می‌کند و یک نفر را در مرز دستگیر کردند که تغییر چهره داده بود و می‌خواست رد شود و الحمدلله دستگیرش کردند و این شخص ۱۵ میلیون یورو بدهکار خزانه کشور بود و داشت فرار می‌کرد. این درست نیست.

تأکید بر همکاری دستگاه‌های نظارتی در جنگ اقتصادی

نماینده ولی‌ فقیه در فارس گفت: دستگاه‌های نظارتی کشور، از دیوان محاسبات گرفته تا پاسگاه‌های فرماندهی انتظامی در دوردست‌ترین نقاط، باید با همکاری یکدیگر مانع از آن شوند که کسانی «شریک دزد و رفیق قافله» باشند.

وی افزود: افرادی که از یک سو خود را شهروند ایران دانسته و ادعای حق‌وحقوق دارند، اما از سوی دیگر در خدمت منافع دشمن عمل می‌کنند، نباید اجازه چنین فعالیتی داشته باشند.

آیت‌الله دژکام تأکید کرد: در جنگ اقتصادی، همه مجموعه‌ها باید با جدیت کامل وارد میدان شوند؛ عزیزان در وزارت اطلاعات، اطلاعات سپاه، فرماندهی انتظامی، فراجا و دستگاه‌های نظارتی و اجرایی باید رسالت خویش را به نحو احسن به انجام برسانند.

نظر قرآن درباره منافقان و نفوذی‌ها

امام جمعه شیراز در تأیید سخنان خود درباره «شریک ترامپ» و منافقان، به آیه‌ای از قرآن کریم اشاره کرد و گفت: «هُمُ الَّذِینَ یَقُولُونَ لَا تُنْفِقُوا عَلَی مَنْ عِنْدَ رَسُولِ اللَّهِ حَتَّی یَنْفَضُّوا». این منافقان، نفوذی‌ها و ظالمانی که در جنایت علیه ملت ایران با ترامپ هم‌پیمان هستند، می‌گویند بگذارید مردم مدتی در سختی بمانند تا از دین و نظام رویگردان شوند و دیگر حمایت نکنند. آیا انصاف ندارید که ببینید پس از ۴۸ سال ایستادگی، مردم همچنان پای عقیده خود ایستاده‌اند؟

وی افزود: چرا عده‌ای بی‌انصافی می‌کنند؟ مصداق آیه «هُمُ الَّذِینَ یَقُولُونَ لَا تُنْفِقُوا عَلَی مَنْ عِنْدَ رَسُولِ اللَّهِ حَتَّی یَنْفَضُّوا» افرادی هستند که مدام پیگیری می‌کنند تا با اعمال فشار، مردم را از پای درآورند؛ غافل از اینکه این مردم با تقدیم جان و خون خود ایستاده‌اند و عقب‌نشینی نخواهند کرد.

هشدار درباره ترویج فساد، فحشا و مواد مخدر

آیت‌الله دژکام در ادامه گفت: نکته پایانی در عرصه نبرد ترکیبی این است که مسلماً عده‌ای نیز در راستای اشاعه فساد و شهوت‌ها در جامعه، هم‌راستا با اهداف آمریکا گام برمی‌دارند. این افراد باید از خدا بترسند؛ شرایط به‌گونه‌ای نیست که بر گرفتاری‌های موجود افزوده شود و فضای جامعه را آلوده سازند. امروز مجال این نیست که در بحث فساد و فحشا و مواد مخدر از این غلط‌ها کسانی انجام بدهند. همچنین عفاف و حجاب به شرح ایضا.

وی تأکید کرد: انتظار ما از تمام مؤمنان این است که همگان را متوجه سازند که امروز زمان چنین رفتارهایی نیست؛ کشور در موقعیتی قرار دارد که همگی باید دست در دست یکدیگر و با اتحاد و انسجام در برابر دشمن بایستیم، نه آنکه به خود ضربه بزنیم.

زمین متعلق به خداوند است

نماینده ولی‌ فقیه در فارس در با اشاره به آیه‌ای درباره نبرد ترکیبی که از زمان جنگ فرعون با حضرت موسی (ع) وجود داشته است، گفت: پایان‌بخش این سخنان آیه‌ای پیرامون نبرد ترکیبی است که از زمان جنگ فرعون با حضرت موسی (ع) وجود داشته است.

وی با اشاره به سوره مبارکه اعراف، آیه ۱۲۸ افزود: در این آیه به فشارهای شدید وارد بر حضرت موسی (ع) و مؤمنان همراه ایشان اشاره شده است. همان‌گونه که فرعون در رود نیل غرق شد، ان‌شاءالله ترامپ و حامیانش نیز در دریای عمان و خلیج فارس و تنگه هرمز به هلاکت خواهند رسید و اثری از آنان باقی نخواهد ماند؛ «قَالَ مُوسَی لِقَوْمِهِ اسْتَعِینُوا بِاللَّهِ وَاصْبِرُوا إِنَّ الْأَرْضَ لِلَّهِ یُورِثُهَا مَنْ یَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ».

امام جمعه شیراز افزود: حضرت موسی (ع) به قوم خود فرمود از خدا یاری جویید و استقامت ورزید. ترامپ نمی‌داند خداوند متعال بالای سر ما وجود دارد و ناظر است و متوجه قدرت پروردگار نیست، اما ما که می‌دانیم، پس در مجالس، دعاها، نمازها و توسلات خود، هرگاه دلتان متوجه ذات اقدس الهی شد، عرضه بدارید که پروردگارا، اکنون هنگام نصرت توست و امید ما تنها به توست.

وی با تأکید بر اینکه از خداوند کمک می‌خواهیم و پایداری می‌کنیم، گفت: این کره خاکی متعلق به خداوند است و به ترامپ و مابقی زورگویان تعلق ندارد. ما زیر بار منت هیچ قدرتی جز خداوند متعال نخواهیم رفت؛ زمین از آنِ خداست و آن را به هر کس که بخواهد به ارث می‌گذارد.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها