پنجشنبه ۱۹ شهریور ۱۴۰۵ | ۱۴:۲۶
منبع: نمایندگی گلستان
بیش از ۸۱ هزار مستأجر در گلستان ثبت شده است

مدیرکل راه و شهرسازی استان عنوان کرد

بیش از ۸۱ هزار مستأجر در گلستان ثبت شده است

گلستان (ایسنا) - مدیرکل راه و شهرسازی گلستان با اشاره به ثبت بیش از ۸۱ هزار مستأجر در سامانه‌های رسمی، گفت: رویکرد دولت چهاردهم در حوزه مسکن، حرکت به سمت مردمی‌سازی و فراهم کردن بستر خانه‌دار شدن متقاضیان است.

سیدمحمد حسینی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت جمعیتی و مسکن استان اظهار کرد: گلستان امروز بیش از دو میلیون نفر جمعیت دارد که این جمعیت در ۳۷ شهر و بیش از هزار روستا و آبادی سکونت دارند.

وی افزود: در استان گلستان بالغ بر ۵۷۰ هزار واحد مسکونی در نقاط شهری و روستایی وجود دارد که حدود ۵۸ درصد این واحدها در نقاط شهری و حدود ۴۲ درصد در مناطق روستایی واقع شده‌اند، به‌طوری که حدود ۲۲۸ هزار واحد مسکونی روستایی در استان داریم.

مدیرکل راه و شهرسازی گلستان با اشاره به آمار ثبت‌شده در حوزه اجاره مسکن تصریح کرد: در سرشماری سال ۱۳۹۵، حدود ۸۱ هزار مستأجر در استان ثبت شده بود و نزدیک به ۴۰ هزار واحد مسکونی خالی نیز در آمارها ثبت شد.

حسینی ادامه داد: البته ثبت واحد مسکونی خالی به این معنا نیست که تمام این واحدها برای فروش یا عرضه به بازار مسکن هستند چراکه ممکن است برخی افراد بیش از یک واحد مسکونی در اختیار داشته باشند و از واحدی در روستا و واحدی دیگر در شهر استفاده کنند.

وی با بیان اینکه دولت‌ها پس از انقلاب اسلامی طرح‌های متعددی برای تأمین مسکن و ساماندهی افراد فاقد مسکن اجرا کرده‌اند، گفت: از سال ۱۳۸۴ که طرح نوسازی مسکن روستایی آغاز شد تاکنون اقدامات بسیار موفقی در حوزه عمران و خانه‌سازی روستایی انجام شده است و امروز در بخش مسکن روستایی با بحران جدی مواجه نیستیم.

مدیرکل راه و شهرسازی گلستان یکی از دلایل موفقیت این طرح را استفاده از ظرفیت مردم دانست و افزود: در الگوی نوسازی مسکن روستایی، دولت به‌صورت مستقیم متولی ساخت خانه نیست، بلکه بستر لازم را برای مردم فراهم می‌کند به این معنا که زمین، تسهیلات ارزان‌قیمت و بلندمدت، نقشه و نظارت‌های لازم فراهم می‌شود و خود مردم نسبت به ساخت مسکن اقدام می‌کنند.

حسینی با اشاره به تجربه اجرای طرح‌های مسکن مهر، اقدام ملی و نهضت ملی مسکن بیان کرد: در حوزه شهری نیز طی سال‌های گذشته طرح‌های مختلفی اجرا شده، اما همچنان تعداد قابل توجهی از مردم برای تأمین مسکن مورد نیاز خود متقاضی هستند.

وی گفت: در طرح نهضت ملی مسکن بیش از ۱۰۵ هزار نفر در استان گلستان ثبت‌نام کرده‌اند و پس از بررسی‌ها مشخص شده است که بخش قابل توجهی از این متقاضیان واجد شرایط هستند.

مدیرکل راه و شهرسازی گلستان درباره برنامه دولت برای خانه‌دار شدن مستأجران اظهار کرد: به نظر می‌رسد مداخله مستقیم دولت در امر مسکن باید بیش از گذشته مورد بررسی قرار گیرد و تجربه موفق مسکن روستایی نشان می‌دهد که مردمی‌سازی می‌تواند الگوی مؤثری برای حل مسئله مسکن باشد.

حسینی افزود: در وزارت راه و شهرسازی دولت چهاردهم، تمرکز بر مردمی‌سازی مسکن است؛ به این معنا که به جای تصدی‌گری مستقیم دولت، گروه‌های ساخت و ظرفیت مردم فعال شوند و دولت بستر لازم را برای ساخت مسکن فراهم کند.

وی با اشاره به اولویت بافت‌های فرسوده شهری خاطرنشان کرد: یکی از محورهای اصلی این رویکرد، تمرکز بر بافت‌های فرسوده شهرهاست، چراکه در این مناطق زیرساخت‌ها و خدمات مورد نیاز از قبل ایجاد شده و زمین نیز از ارزش و ظرفیت موجود برخوردار است.

مدیرکل راه و شهرسازی گلستان در پایان تأکید کرد: استفاده از ظرفیت مردم، تسهیل دسترسی به زمین و تسهیلات و تمرکز بر ظرفیت‌های موجود در شهرها می‌تواند زمینه را برای سرعت بخشیدن به روند تولید مسکن و خانه‌دار شدن متقاضیان فراهم کند.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها