شنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۵ | ۰۸:۱۸
منبع: نمایندگی چهارمحال و بختیاری
مدیرکل منابع‌طبیعی: ۳۰ شهریور آخرین مهلت خروج عشایر از چهارمحال و بختیاری است

مدیرکل منابع‌طبیعی: ۳۰ شهریور آخرین مهلت خروج عشایر از چهارمحال و بختیاری است

چهارمحال و بختیاری (ایسنا) - مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: عشایر استان باید تا تاریخ ۳۰ شهریور مراتع استان را ترک کنند، در غیراینصورت برای آنان پرونده قضایی تشکیل خواهد شد.

کوچ پاییزه عشایر چهارمحال و بختیاری، بخشی جدایی‌ناپذیر از سبک زندگی و معیشت جامعه عشایری استان است، اما با نزدیک شدن به فصل سرما و باتوجه به پیش‌بینی شرایط جوی، زمانبندی این کوچ بیش از گذشته اهمیت پیدا می‌کند، هشدارهای سازمان هواشناسی درباره احتمال بارش‌های پاییزی فراتر از نرمال، ضرورت خروج به‌موقع عشایر از مناطق ییلاقی و حرکت به سمت مناطق قشلاقی را دوچندان کرده است.

تأخیر در کوچ می‌تواند عشایر و دام‌های آنان را در معرض بارش‌های سنگین، کاهش دما، سیلاب، مسدود شدن مسیرها و خسارت‌های ناشی از شرایط نامساعد جوی قرار دهد، از این‌رو، اطلاع‌رسانی دقیق و به‌ موقع، هماهنگی دستگاه‌های متولی و همراهی خود عشایر برای انجام کوچ پیش از تشدید ناپایداری‌های جوی، ضرورتی برای کاهش خسارت و صیانت از جان، دام و سرمایه جامعه عشایری استان به شمار می‌رود.

اصغر احمدی، مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه عشایر استان باید تا تاریخ ۳۰ شهریور مراتع استان را ترک کنند، اظهار کرد: این مسئله قبل از ورود عشایر به استان به آنان اطلاع‌رسانی شده است و همچنین مجدد این زمان به روش‌های مختلف از جمله صدور اطلاعیه و حضوری به اطلاع آنان رسیده است.

وی تاکید کرد: باتوجه به صدور اطلاعیه‌های سازمان هواشناسی چهارمحال و بختیاری در خصوص وقوع بارش‌های فراتر از نرمال در فصل پاییز و اینکه امکان دارد بارش‌ها در سال‌جاری از موعد مقرر سریعتر آغاز شوند، حساسیت برای خروج عشایر تا ۳۰ شهریور بالا است.

احمدی با بیان اینکه عمدتا عشایر به علت شرایط آب و هوایی قشلاق در استان خوزستان تمایل دارند کوچ و خروج از مراتع چهارمحال و بختیاری را به تاخیر بیاندازند، گفت: در سال‌های گذشته یک فرجه زمانی ۱۵ تا ۲۰ روزه تا اواسط مهرماه برای خروج کامل عشایر از این استان در نظر گرفته می‌شد، اما در سال‌جاری تاکید داریم عشایر در مهلت تعیین شده استان را ترک کنند.

مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: اگر عشایر در مهلت تعیین شده مراتع استان را ترک نکنند، برای آنان پرونده قضایی تشکیل و تحویل مراجع قضایی خواهد شد.

انتهای پیام 

آخرین اخبار استان‌ها