محمدعلی جلالی، در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: این پویش از یک نیت فردی پس از شهادت رهبر شهید انقلاب آغاز شد، اینکه هر فرد نیت کند نخستین باری که در زندگی خود توفیق زیارت کربلا پیدا کرد، آن سفر را به نیابت از رهبر شهید انقلاب انجام دهد، اما این نیت به تدریج به همراهی جمعی مردم تبدیل شد.
وی افزود: یکی از اتفاقات مهمی که در جریان اجرای پویش شکل گرفت، ایجاد شبکه ای بیش از ۷ هزار نفری با عنوان «خادم زیارت» بود. این افراد در معرفی پویش، دعوت از مردم، فعالیت در فضای اجتماعی و رسانه ای و جذب مشارکت های خرد نقش داشتند و بر اساس آمار موجود، حدود یک چهارم ثبت نام کنندگان از طریق دعوت و معرفی این خادمان با پویش همراه شدند.
مدیر راهبری پویش زیارت به نیابت ادامه داد: در کنار خادمان زیارت، حدود ۳۰ هزار بانی نیز برای کمک به زائران اولی وارد این جریان شدند و مجموع مشارکت آنان به حدود ۲۰ میلیارد تومان رسید، منابعی که هزینه اعزام بیش از ۴۰ کاروان زائر اولی را تأمین کرده است. بخشی از کمک ها از محل نذرهای شخصی تأمین شد.
جلالی گفت: در مجموع نزدیک به یک میلیون نفر در پویش ثبت نام کردند و بر اساس خوداظهاری، حدود نیمی از ثبت نام کنندگان تاکنون به کربلا مشرف نشده بودند. این موضوع نشان می دهد بخش قابل توجهی از کسانی که در این حرکت مشارکت کردند، خود هنوز فرصت زیارت نداشتهاند.
وی با اشاره به روند مشارکت در دوره فعالیت پویش افزود: پس از حدود سه ماه کار و طراحی زیرساخت ها پویش از ۲۵ خرداد آغاز شد و تا ۳۱ مرداد ادامه یافت. برای ثبت نام کنندگان، هشت هزار سفر یا کمک هزینه سفر کربلا به نیت امام هشتم(ع) در نظر گرفته شده است. تا اواسط شهریورماه اسامی پنج هزار نفر اعلام شده و بخشی از این افراد نیز به عتبات اعزام شده اند. سه هزار سهمیه باقی مانده نیز در ماه های آینده به صورت مرحله ای اعلام خواهد شد و برای اعزام آنان برنامه ریزی می شود.
مدیر راهبری پویش زیارت به نیابت با بیان اینکه خانه زیارت با استمرار مشارکت های مردمی، تأمین هزینه اعزام همه هشت هزار نفر را تا پایان سال دنبال می کند، گفت: در این پویش، مشارکت مردم فقط به ثبت یک نیت محدود نشد و بخشی از افراد در مقام خادم، دیگران را به این حرکت دعوت کردند و گروه دیگری نیز با کمک های کوچک امکان سفر افرادی را فراهم کردند که سال ها در انتظار زیارت بودند.
جلالی افزود: از این منظر، «زیارت به نیابت» علاوه بر ثبت نزدیک به یک میلیون نیت، تجربه ای از پیوند نیت فردی با مشارکت اجتماعی بود؛ به این معنا که فرد می توانست هم برای نخستین زیارت خود نیت کند و هم در تحقق زیارت فرد دیگری سهم داشته باشد.
وی ادامه داد: استان های اصفهان، تهران، خراسان رضوی بیشترین میزان مشارکت را در پویش داشتند. با پایان مرحله ثبت نام، روند این حرکت متوقف نشده است و اعزام بخشی از افرادی که برای آنان سفر یا کمک هزینه در نظر گرفته شده، ادامه دارد؛ بنابراین خروجی پویش صرفاً در تعداد نیت های ثبت شده خلاصه نمی شود و بخشی از مشارکت شکل گرفته در آن اکنون در قالب کمک به تحقق زیارت زائران اولی در حال ادامه است.
انتهای پیام