جمعه ۲۷ شهریور ۱۴۰۵ | ۲۲:۳۱
منبع: نمایندگی اردبیل
۲۲۰۰ هکتار از اراضی مشگین‌شهر زیر کشت انگور است/ ضرورت توسعه صنایع تبدیلی

معاون‌ فرماندار خبر داد

۲۲۰۰ هکتار از اراضی مشگین‌شهر زیر کشت انگور است/ ضرورت توسعه صنایع تبدیلی

اردبیل (ایسنا) - معاون سیاسی فرماندار مشگین‌شهر با اشاره به ظرفیت‌های گسترده کشاورزی و باغداری این شهرستان گفت: مشگین‌شهر یکی از قطب‌های مهم تولید محصولات کشاورزی و باغی کشور است و انگور به عنوان یکی از محصولات شاخص منطقه سبلان، ظرفیت قابل توجهی برای ایجاد ارزش افزوده و رونق اقتصادی دارد.

رمضان علی‌نژاد جمعه ۲۷ شهریور در چهارمین جشنواره ملی انگور مشگین‌شهر که با حضور جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی در شهر لاهرود برگزار شد، اظهار کرد: مشگین‌شهر از نظر ظرفیت‌های کشاورزی و باغداری، جایگاه ویژه‌ای در کشور دارد و تولیدات این شهرستان نقش مهمی در تأمین سبد غذایی کشور ایفا می‌کند.

وی با اشاره به ظرفیت قابل توجه شهرستان در تولید انگور افزود: حدود ۲۲۰۰ هکتار از اراضی مشگین‌شهر به کشت انگور اختصاص یافته و بر اساس برآورد کارشناسان جهاد کشاورزی، پیش‌بینی می‌شود حدود ۴۳ هزار تن انگور از این اراضی استحصال شود.

معاون سیاسی فرماندار مشگین‌شهر، این میزان تولید را ظرفیتی بزرگ برای ایجاد ارزش افزوده و تولید ثروت در منطقه دانست و گفت: با وجود ظرفیت بالای تولید، نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی در شهرستان موجب شده باغداران نتوانند بهره اقتصادی متناسبی از دسترنج خود داشته باشند.

علی‌نژاد بر ضرورت توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی در حوزه انگور تأکید کرد و ادامه داد: لازم است در رویکرد جهاد کشاورزی استان و شهرستان و همچنین سیاست‌های کلان دولت، ایجاد صنایع تبدیلی مرتبط با محصولات باغی به صورت جدی دنبال شود تا زنجیره تولید از مرحله کاشت و برداشت تا فرآوری و عرضه تکمیل شود.

وی همچنین بر ضرورت حرکت به سمت باغداری علمی و دانش‌بنیان تأکید کرد و گفت: با حمایت جهاد کشاورزی باید تولید محصولات بر پایه دانش، فناوری و روش‌های علمی دنبال شود تا علاوه بر افزایش بهره‌وری، کیفیت محصولات نیز ارتقا یافته و زمینه برای حضور مؤثرتر در بازارهای داخلی و خارجی فراهم شود.

معاون سیاسی فرماندار مشگین‌شهر در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های تاریخی و گردشگری شهرستان اظهار کرد: ظرفیت‌های مشگین‌شهر تنها به حوزه کشاورزی محدود نمی‌شود، بلکه این شهرستان از نظر تاریخی و گردشگری نیز دارای مجموعه‌ای کم‌نظیر از آثار و جاذبه‌های تاریخی و طبیعی است. وجود ۵۳۷ سنگ‌افزار انسان‌نما در شهر یئری پیرازمیان با قدمتی حدود هفت هزار سال، گواهی بر پیشینه تاریخی و تمدنی غنی این منطقه است و می‌تواند نقش مهمی در توسعه گردشگری شهرستان داشته باشد.

وی همچنین به ظرفیت‌های آب‌درمانی مشگین‌شهر اشاره کرد و گفت: این شهرستان از ظرفیت‌های ارزشمندی در حوزه گردشگری سلامت برخوردار است و آب‌های گرم منطقه، از جمله قوتورسویی، از جاذبه‌های شاخص طبیعی و گردشگری شهرستان محسوب می‌شوند؛ این آب گرم، داغ ترین و گوگردی ترین آب گرم جهان می باشد.

علی نژاد در ادامه با بیان اینکه حدود ۲۵۰ اثر ملی ثبت‌شده در مشگین‌شهر وجود دارد، خاطرنشان کرد: مجموعه این آثار تاریخی، طبیعی و گردشگری ظرفیت بزرگی برای توسعه اقتصادی منطقه ایجاد کرده است و ضروری است مسئولان در سطح استانی و ملی و همچنین دولت توجه ویژه‌ای به بالفعل کردن این ظرفیت‌ها داشته باشند.

معاون سیاسی فرماندار مشگین‌شهر در پایان، پیوند میان کشاورزی و گردشگری را یکی از مسیرهای توسعه اقتصادی شهرستان دانست و گفت: باید ظرفیت‌های کشاورزی، باغداری، صنایع تبدیلی و گردشگری در کنار یکدیگر دیده شوند تا از طریق ایجاد زنجیره ارزش، زمینه افزایش درآمد تولیدکنندگان، ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی منطقه فراهم شود.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها