چهارشنبه ۱ مهر ۱۴۰۵ | ۱۱:۲۷
منبع: نمایندگی فارس
رئیس دانشگاه آزاد: فرزندان شهدا و جانبازان فارس تا مقطع دکتری بورسیه می‌شوند

رئیس دانشگاه آزاد: فرزندان شهدا و جانبازان فارس تا مقطع دکتری بورسیه می‌شوند

فارس (ایسنا) - رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اعلام اینکه فرزندان شهدا و جانبازان می‌توانند از دوره دانش‌آموزی تحت حمایت این دانشگاه قرار گیرند، گفت: به رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس اختیار کامل داده می‌شود تا فرزندان شهدا و جانبازان را از همین دوره دانش‌آموزی بورسیه کند و این حمایت تا مقطع دکتری ادامه داشته باشد.

بیژن رنجبر، چهارشنبه اول مهر در سفر به شهرستان لامرد و مراسم نواختن زنگ آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۶ مدرسه سما این شهرستان با اشاره به حضور فرزندان شهدا و جانبازان در مدارس سما اظهار کرد: این فرزندان از همین دوره دانش‌آموزی و در هر پایه‌ای که تحصیل می‌کنند، در صورت تمایل می‌توانند از این حمایت برخوردار شوند و گزارش اجرای این تصمیم نیز باید ارائه شود.

وی با گرامیداشت یاد شهدای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و شهدای حوادث اخیر، به‌ویژه شهدای دانش‌آموز، گفت: حضور در جمع خانواده‌های شهدا و دانش‌آموزان لامرد برای من توفیق بزرگی است.

تکریم شهدای لامرد 

رنجبر در ادامه با اشاره به حادثه تلخ لامرد اظهار کرد: وقتی درباره آن روز و فاجعه‌ای که در این شهر رخ داد فکر می‌کنم، نمی‌توانم خودم را جای مردم لامرد بگذارم، اما دانش‌آموزانی که نامشان آن روز بر سر زبان‌ها افتاد، برای من فقط یک اسم نبودند؛ کودکانی بودند که قرار بود درس بخوانند، بزرگ شوند و آینده خود را بسازند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: آن روز مدرسه تعطیل بود و دانش‌آموزان در کلاس‌ها حضور نداشتند، اما چهار انفجار در فاصله‌ای کوتاه، زندگی خانواده‌های بسیاری را برای همیشه تغییر داد.

رنجبر با اشاره به آثار برجای‌مانده از اصابت ترکش‌ها در نقاط مختلف شهر بیان کرد: آثار این حادثه بر دیوارها، درهای فلزی، خودروها، آسفالت حیاط مدرسه و خیابان‌های اطراف دیده می‌شود و در یکی از نقاط، بیش از ۱۸۰ هزار اصابت مجزای ترکش شناسایی شده است.

وی با اشاره به شهادت «آوینا برزگر» کودک ۲ ساله و «ایلیا خاتمی» ادامه داد: وقتی با چنین صحنه‌هایی مواجه می‌شویم، دیگر نمی‌توانیم درباره این حادثه فقط با زبان آمار صحبت کنیم؛ پشت هر نام و هر پرونده پزشکی، یک زندگی، یک خانواده، یک مدرسه، یک کیف و یک دفتر مشق قرار دارد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همچنین از شهادت کودکان و دانش‌آموزان در این حادثه و آسیب‌های شدید واردشده به برخی مجروحان از جمله سوختگی، آسیب نخاعی، قطع عضو و آسیب‌های چشمی یاد کرد و گفت: برخی از این جراحات فقط با درمان بیمارستانی پایان نمی‌یابد و می‌تواند مسیر زندگی افراد را تحت تأثیر قرار دهد.

لامرد تنها نام یک شهر نیست

رنجبر با بیان اینکه از روز حادثه، لامرد برای او تنها نام یک شهر نیست، اظهار کرد: وقتی از لامرد صحبت می‌کنم، به مدرسه، سالن ورزشی، دیوارهایی که آثار ترکش روی آنها باقی مانده و درهای فلزی سوراخ‌شده فکر می‌کنم و هرکدام از این آثار، قصه‌ای ناتمام در خود دارند.

وی با تأکید بر ضرورت زنده نگه داشتن یاد قربانیان این حادثه گفت: امروز همه با هم عهد می‌بندیم این جنایت‌ها را فراموش نکنیم و یاد شهدای میناب و لامرد از ذهن ما پاک نشود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خطاب به دانش‌آموزان بیان کرد: اگر قرار است یاد کودکان و دانش‌آموزانی را که فرصت ساختن آینده خود را پیدا نکردند زنده نگه داریم، باید کاری کنیم مدرسه، علم و آینده‌ای که آنان فرصت تجربه‌اش را پیدا نکردند، برای نسل‌های بعدی با قدرت بیشتری ادامه پیدا کند.

تأکید بر پیوند علم و مهارت در مدارس سما

رنجبر در ادامه  با تأکید بر اهمیت علم‌آموزی و مهارت‌آموزی تصریح کرد: مدرسه باید دانش‌آموز را برای زندگی آماده کند؛ دانش یعنی بدانیم و مهارت یعنی بتوانیم.

وی افزود: ممکن است دانش‌آموزی درباره کارآفرینی کتاب‌های زیادی بخواند، اما نتواند یک ایده را اجرا کند یا درباره موضوعی مطالعه کرده باشد، اما هنگام سخن گفتن مقابل جمع دچار مشکل شود و اینجا اهمیت مهارت مشخص می‌شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به رویکرد مدارس سما در زمینه مهارت‌آموزی، خلاقیت، فناوری، پژوهش و کارآفرینی گفت: نگاه ما این است که مدرسه و دانشگاه دو دنیای جدا از هم نیستند؛ مدرسه می‌تواند آغاز یک مسیر باشد و دانشگاه ادامه همان مسیر.

وی ادامه داد: دنیای آینده به انسان‌هایی نیاز دارد که خلاق باشند، مسئله را حل کنند، کار تیمی را بدانند، ارتباط مؤثر داشته باشند، با فناوری آشنا باشند و مهم‌تر از همه، یادگیری را متوقف نکنند.

رنجبر خطاب به دانش‌آموزان گفت: هر آرزویی که دارید، آن را به عنوان یک رویا در ذهن خود نگه دارید و برای رسیدن به آن تلاش کنید؛ می‌توانید نویسنده، معلم، پزشک، مهندس یا دانشمند شوید.

وی افزود: یک روز وارد دانشگاه می‌شوید و ممکن است در آینده در جایگاه‌های مدیریتی و مسئولیت‌های بزرگ کشور قرار بگیرید؛ بنابراین از شکست خوردن نترسید، زیرا شکست می‌تواند به انسان بیاموزد که دوباره بلند شود و حرکت کند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: ما فقط نمی‌خواهیم انسان‌های باسواد یا ماهر تربیت کنیم، بلکه می‌خواهیم انسان‌های شایسته‌ای تربیت شوند؛ انسانی که علم دارد و در کنار آن اخلاق و مسئولیت‌پذیری نیز دارد. آموزش واقعی باید دانش، مهارت و اخلاق را در کنار یکدیگر قرار دهد و دانش‌آموز باید هم بداند، هم بتواند و هم درست عمل کند.

تغییر نام مدرسه سما به نام شهید ایلیا خاتمی

به گزارش ایسنا، در این آیین، مدرسه سما لامرد که محل تحصیل شهید دانش‌آموز «ایلیا خاتمی» بود، به نام این شهید نام‌گذاری شد و جمعی از مسئولان، خانواده شهید و دانش‌آموزان در مراسم حضور داشتند.

در ادامه این سفر، هیأت دانشگاه آزاد اسلامی از مناطق مسکونی، سالن ورزشی و مدرسه مورد تهاجم دشمن بازدید خواهد داشت. همچنین بازدید از ظرفیت‌های منطقه ویژه اقتصادی لامرد، بررسی زمینه‌های نقش‌آفرینی دانشگاه آزاد اسلامی در توسعه علمی، آموزشی و صنعتی منطقه و برگزاری نشست بررسی توانمندی‌ها و معضلات واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس از دیگر برنامه‌های سفر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کشور به لامرد است.

انتهای پیام 

آخرین اخبار استان‌ها