چهارشنبه ۱ مهر ۱۴۰۵ | ۱۵:۲۵
منبع: نمایندگی فارس
معاون استاندار فارس: شیراز اکسپو باید به جذب سرمایه‌گذاری و توسعه تجارت منجر شود

معاون استاندار فارس: شیراز اکسپو باید به جذب سرمایه‌گذاری و توسعه تجارت منجر شود

فارس (ایسنا) - معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس با تأکید بر اینکه شیراز اکسپو ۱۴۰۵ نباید صرفاً به برگزاری یک نمایشگاه محدود شود، گفت: خروجی این رویداد باید در قالب جذب سرمایه‌گذاری، توسعه روابط تجاری و شکل‌گیری همکاری‌های اقتصادی دنبال شود و توافق‌ها و ارتباط‌های ایجادشده در جریان اکسپو تا مرحله اجرا پیگیری شوند.

مسعود گودرزی امروز چهارشنبه اول مهر در کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان فارس با اشاره به ضرورت استفاده هدفمند از ظرفیت شیراز اکسپو ۱۴۰۵ اظهار کرد: این رویداد باید در سه مرحله «پیشا اکسپو»، «حین برگزاری» و «پسا اکسپو» برنامه‌ریزی شود و برای هر مرحله نیز چک‌لیست مشخصی وجود داشته باشد تا اقدامات انجام‌شده در نهایت به نتیجه عملی منجر شود.

وی افزود: در مرحله پیش از برگزاری، از هم‌اکنون تا ۱۵ مهرماه، اطلاع‌رسانی و پیگیری حضور هیئت‌ها و مهمانان خارجی باید با جدیت دنبال شود و دستگاه‌های مسئول در حوزه اطلاع‌رسانی، وزارت امور خارجه و سازمان توسعه تجارت نیز ارتباطات و مکاتبات خود را با طرف‌های خارجی تقویت کنند.

گودرزی با اشاره به گفت‌وگو با سفیر ایران در قطر ادامه داد: با وجود برخی محدودیت‌های پروازی، تلاش برای حضور هیئت‌های خارجی باید ادامه داشته باشد و مکاتبات و دعوت‌نامه‌ها نیز مجدداً پیگیری شوند تا طرف‌های خارجی احساس کنند حضور آنها برای برگزارکنندگان اهمیت دارد.

وی تأکید کرد: حتی در مورد افرادی که پیش‌تر دعوت شده‌اند نیز باید نتیجه دعوت پیگیری شود؛ از افرادی که پاسخ داده‌اند تشکر و از کسانی که هنوز پاسخی نداده‌اند درباره وضعیت حضورشان پرس‌وجو شود تا ارتباط با آنها استمرار داشته باشد.

اکسپو نباید به امضای تفاهم‌نامه محدود شود

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس با بیان اینکه مرحله پس از برگزاری اکسپو به اندازه مراحل پیش و حین برگزاری اهمیت دارد، گفت: پس از پایان نمایشگاه باید ارتباط‌هایی که با فعالان اقتصادی ایجاد شده حفظ شود و اطلاعات تماس آنها دریافت و ارتباط با آنان ادامه پیدا کند.

گودرزی افزود: اگر در جریان اکسپو توافق یا وعده‌ای مطرح و تفاهم‌نامه‌ای امضا شد، باید اجرای آن پیگیری شود و نباید نتیجه نمایشگاه صرفاً به امضای تفاهم‌نامه‌هایی محدود شود که پس از مدتی بدون اجرا باقی می‌مانند؛ هدف باید رسیدن به اقدامات عملی و همکاری‌های اقتصادی باشد.

وی همچنین بر ضرورت اطلاع‌رسانی حرفه‌ای درباره دستاوردهای اکسپو تأکید کرد و ادامه داد: همه موضوعات و مذاکرات لزوماً برای انتشار عمومی نیستند، اما اقداماتی که اعلام می‌شوند و توافق‌هایی که اطلاع‌رسانی می‌شوند باید تا مرحله اجرا دنبال شوند.

معرفی توانمندی‌های فارس به فعالان اقتصادی

گودرزی با اشاره به مرحله حین برگزاری شیراز اکسپو گفت: کیفیت و نحوه آرایش غرفه‌ها اهمیت دارد و باید توانمندی‌های شاخص استان در حوزه‌های مختلف به شکل مناسبی ارائه شود.

وی افزود: در بخش صنعت باید واحدهایی حضور داشته باشند که محصولات و توانمندی‌های آنها در سطح ملی و بین‌المللی قابل ارائه باشد و بتوانند مشتری و بازار خارجی خود را معرفی کنند. این موضوع در حوزه‌های کشاورزی و گردشگری نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس برگزاری نشست‌های تخصصی با سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی را ضروری دانست و اظهار کرد: باید دغدغه‌های سرمایه‌گذاران شناسایی و نشست‌هایی با حضور مدیران استانی و ملی، فعالان اقتصادی، اتاق بازرگانی، اصناف، تشکل‌های بخش کشاورزی و سایر مجموعه‌های مرتبط برگزار شود.

وی همچنین خواستار جدی گرفتن میزهای خدمت در جریان اکسپو شد و گفت: مدیران باید در این میزها حضور داشته باشند تا فعالان اقتصادی و مردم ببینند مسئولان برای خدمت‌رسانی و رفع مشکلات آنها در میدان هستند.

گودرزی با بیان اینکه «پست و مسئولیت بدون خدمت فایده‌ای ندارد»، افزود: مسئولیت اقتصادی زمانی معنا پیدا می‌کند که در مسیر خدمت به مردم و فعالان اقتصادی و رفع موانع تولید و سرمایه‌گذاری قرار گیرد.

فرصت‌های سرمایه‌گذاری بر اساس زنجیره ارزش

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس یکی دیگر از محورهای مهم شیراز اکسپو ۱۴۰۵ را معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری عنوان کرد و گفت: این فرصت‌ها باید در چارچوب اسناد بالادستی و با توجه به اهداف ماده ۴۸ قانون برنامه هفتم پیشرفت تعریف شوند.

وی افزود: فرصت‌های سرمایه‌گذاری باید با تمرکز بر زنجیره‌های ارزش استان در بخش‌هایی مانند کشاورزی، گردشگری، صنعت و معدن طراحی و ارائه شوند تا سرمایه‌گذار بداند استان فارس چه مسیری را دنبال می‌کند و هر فرصت سرمایه‌گذاری چه جایگاهی در زنجیره ارزش دارد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس ادامه داد: هرچه فرصت‌های بیشتری در راستای تکمیل زنجیره‌های ارزش تعریف و معرفی شود، ظرفیت جذب سرمایه‌گذاری هدفمند نیز افزایش پیدا می‌کند.

استفاده از ظرفیت فرهنگی شیراز

وی با اشاره به ظرفیت‌های فرهنگی، هنری و گردشگری شیراز گفت: این ظرفیت‌ها باید در برنامه‌های جانبی اکسپو نیز مورد استفاده قرار گیرند و برنامه‌های فرهنگی و هنری متناسب با ویژگی‌های شیراز طراحی شوند.

گودرزی بر ضرورت نوآوری در طراحی غرفه‌ها، برنامه‌های فرهنگی و نحوه ارائه توانمندی‌های استان تأکید کرد و افزود: نباید صرفاً الگوهای سایر استان‌ها را تکرار کنیم، بلکه باید برای معرفی ظرفیت‌های فارس، ارائه‌ای متفاوت، خلاقانه و متناسب با ویژگی‌های استان داشته باشیم.

استقبال از مهمانان خارجی

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس همچنین بر اهمیت نحوه استقبال از مهمانان خارجی تأکید کرد و گفت: نحوه ورود مهمانان به شیراز می‌تواند در شکل‌گیری تصویر آنها از ایران تأثیرگذار باشد و باید از این ظرفیت برای معرفی مناسب کشور استفاده شود.

وی افزود: لازم است برای مهمانان پیام خوشامدگویی در نظر گرفته شود و در صورت امکان بخش خصوصی و دستگاه‌های مرتبط نیز در فرآیند استقبال مشارکت کنند تا مهمان خارجی از همان ابتدا احساس کند که حضورش مورد توجه و احترام قرار گرفته است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس ادامه داد: موضوع تبلیغات، تشریفات و پذیرش مهمانان باید با کیفیت دنبال شود و مجموعه برگزارکننده باید نسبت به این بخش نگاه جدی داشته باشد.

اکسپو می‌تواند تصویری از تداوم فعالیت اقتصادی کشور ارائه کند

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شرایط اقتصادی و فضای ایجادشده علیه کشور اظهار کرد: دشمنان تلاش می‌کنند با ایجاد تصویری نادرست، تاب‌آوری اقتصادی و اجتماعی کشور را هدف قرار دهند و برگزاری شیراز اکسپو می‌تواند در ارائه تصویری متفاوت از واقعیت اقتصادی ایران مؤثر باشد.

گودرزی افزود: برخی کشورها در شرایط مشابه تسلیم شده یا با مشکلات جدی مواجه شده‌اند، اما روحیه ایستادگی، نترسیدن و اتکا به ظرفیت‌های داخلی از عواملی است که موجب شده ایران بتواند در برابر این شرایط ایستادگی کند.

وی با بیان اینکه اکسپو صرفاً یک نمایشگاه نیست، گفت: برگزاری این رویداد نشان می‌دهد فعالیت‌های اقتصادی در کشور ادامه دارد، صنعت و کشاورزی فعال هستند، تجارت جریان دارد و برای توسعه روابط تجاری و جذب سرمایه‌گذار تلاش می‌شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس ادامه داد: برگزاری اکسپو می‌تواند تصویر واقعی‌تری از وضعیت اقتصادی کشور به فعالان اقتصادی و طرف‌های خارجی ارائه کند و ذهنیتی را که تحت تأثیر تبلیغات و فضاسازی‌های بیرونی شکل گرفته است، اصلاح کند.

گودرزی با اشاره به آثار اقتصادی حضور هیئت‌ها و فعالان اقتصادی در شیراز گفت: حضور این افراد علاوه بر فعالیت مستقیم اقتصادی، موجب رونق مجموعه‌هایی مانند حمل‌ونقل، هتل‌ها، تأمین مایحتاج و سایر خدمات می‌شود و می‌تواند تحرک اقتصادی و نشاط اجتماعی ایجاد کند.

نمایش ظرفیت‌های اقتصادی فارس

وی تأکید کرد: در جریان اکسپو باید ظرفیت‌های واقعی فارس در حوزه‌های مختلف به شکل هدفمند معرفی شود و فعالان اقتصادی بتوانند محصولات، توانمندی‌ها، بازارهای هدف و ظرفیت‌های همکاری استان را به طرف‌های داخلی و خارجی ارائه کنند.

گودرزی همچنین بر استفاده از ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی شیراز برای برنامه‌های جانبی اکسپو تأکید کرد و افزود: برگزاری این رویداد باید فرصتی برای معرفی مجموعه ظرفیت‌های اقتصادی، فرهنگی، هنری و گردشگری استان باشد.

وی در پایان از دستگاه‌های اجرایی و مجموعه‌های فعال در برگزاری شیراز اکسپو قدردانی کرد و گفت: با همکاری مجموعه‌های مختلف می‌توان از ظرفیت این رویداد برای توسعه اقتصادی فارس و ایجاد ارتباط‌های پایدار با فعالان اقتصادی داخلی و خارجی استفاده کرد.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها