چهارشنبه ۱ مهر ۱۴۰۵ | ۲۳:۳۸
برگزاری ویژه‌برنامه قرآنی «ظهر دلنشین» و اهدای جایزه جشنواره سراج در جهاددانشگاهی کرمان

برگزاری ویژه‌برنامه قرآنی «ظهر دلنشین» و اهدای جایزه جشنواره سراج در جهاددانشگاهی کرمان

کرمان (ایسنا) - ویژه‌برنامه قرآنی «ظهر دلنشین» همراه با اهدای جایزه جشنواره قرآنی «سراج» به دانشجوی نخبه قرآنی، با حضور جمعی از نخبگان، پیشکسوتان و فعالان قرآنی در ستاد مرکزی جهاددانشگاهی استان کرمان برگزار شد.

مهدی بازمانده چهارشنبه اول مهر در این مراسم ضمن گرامیداشت یاد رهبر شهید و همه شهیدان راه حق، به بازگشایی دانشگاه‌ها و ضرورت توجه به ظرفیت دانشجویان و جوانان اشاره کرد و افزود: یکی از محورهای اصلی فعالیت جهاددانشگاهی، تکیه بر توان داخلی و بهره‌گیری از ظرفیت جوانان و متخصصان کشور است؛ رویکردی که همواره در رهنمودهای رهبر شهید مورد تأکید قرار گرفته است.

رئیس جهاددانشگاهی استان کرمان با اشاره به تحولات و دستاوردهای اخیر کشور گفت: در تحولات اخیر، توان داخلی، دانش بومی و ظرفیت‌های دفاعی کشور در صدر اخبار رسانه‌های جهان قرار گرفت. این موضوع نشان می‌دهد توانمندی جوانان و متخصصان ایرانی تنها به یک حوزه محدود نیست و در عرصه‌های مختلف علمی، اجرایی، صنعتی و تولید علم نیز ظرفیت‌های ارزشمندی در کشور وجود دارد.

وی با تأکید بر ضرورت تبدیل روحیه ایستادگی و فرهنگ ایثار به عاملی برای توسعه قدرت در عرصه‌های مختلف، اظهار کرد: همان‌گونه که جوانان و متخصصان کشور در عرصه دفاعی و فناوری، با تکیه بر توان داخلی، دستاوردهای ارزشمندی به دست آورده‌اند، باید این روحیه جهادی و خودباوری را در حوزه‌های علمی، آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، اقتصادی و تولید علم نیز به کار بگیریم.

بازمانده گفت: توسعه قدرت تنها به یک حوزه محدود نمی‌شود، بلکه بهره‌گیری از ظرفیت نخبگان، جوانان و نیروهای متعهد و متخصص در تمامی عرصه‌ها می‌تواند زمینه‌ساز حل مشکلات جامعه، پیشرفت کشور و دستیابی به آینده‌ای توانمندتر و مستقل‌تر باشد.

برگزاری ویژه‌برنامه قرآنی «ظهر دلنشین» و اهدای جایزه جشنواره سراج در جهاددانشگاهی کرمان

رئیس جهاددانشگاهی استان کرمان با تأکید بر ضرورت تقویت باور به توانمندی‌های داخلی، بیان کرد: مردم ایران از نظر ضریب هوشی در شمار ملت‌های برتر جهان قرار دارند و ظرفیت‌های علمی و انسانی فراوانی در کشور وجود دارد. بنابراین باید این باور را تقویت کنیم که حل بسیاری از مسائل جامعه با اتکا به نیروهای توانمند، متعهد و متخصص داخلی امکان‌پذیر است.

وی در ادامه به برخی برنامه‌های جهاددانشگاهی برای تقویت ارتباط با دانشجویان اشاره کرد و گفت: جهاددانشگاهی تلاش کرده با اجرای طرح‌هایی همچون «شهر دانشجو»، زمینه جذب، مشارکت و بهره‌گیری از ظرفیت دانشجویان را فراهم کند و در این زمینه جهاددانشگاهی استان کرمان توانسته در جذب و مشارکت دانشجویان، رتبه نخست را به دست آورد.

بازمانده افزود: امسال نیز با برپایی ستاد استقبال از دانشجویان، تلاش خواهیم کرد ارتباط مؤثر خود را با جامعه دانشگاهی تقویت کنیم و از ظرفیت دانشجویان در مسیر فعالیت‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی بهره بیشتری ببریم.

وی در پایان از اجرای طرح کالج دانشجویی توسط معاونت آموزشی جهاددانشگاهی کشور خبر داد و گفت: در این طرح جهاددانشگاهی در طول دوران تحصیل، در زمینه توسعه فردی و مهارتی در کنار دانشجویان خواهد بود تا آنان علاوه بر دانش دانشگاهی، مهارت‌های لازم برای ورود موفق به بازار کار و جامعه را نیز کسب کنند.

تأکید مبلغ حوزه و دانشگاه بر تقویت فرهنگ قرآنی در خانواده‌ها و مساجد

حجت‌الاسلام‌ حسن عامری مبلغ حوزه و دانشگاه نیز در این مراسم بر ضرورت اُنس بیشتر جامعه با قرآن کریم و تقویت فرهنگ قرآنی در خانواده‌ها و مساجد تأکید کرد.

وی با اشاره به نقش امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی در احیاء فرهنگ قرآنی، اظهار کرد: انقلاب اسلامی، قرآن را در جامعه زنده کرد و غبار مهجوریت را از چهره این کتاب آسمانی زدود.

عامری همچنین بر نقش خانواده‌ها در تربیت قرآنی فرزندان تأکید کرد و گفت: توصیه می‌کنم خانواده‌ها آیاتی را که درباره خانواده، تربیت فرزند و شیوه صحیح پرورش انسان نازل شده، مرور کنند و تفسیر آنها را بخوانند تا بتوانند بر اساس حکمت‌های قرآنی، فرزندان خود را تربیت کنند.

این مبلغ حوزه و دانشگاه تلاوت قرآن را موجب تربیت انسان و صفای روح دانست و اظهار کرد: انس با قرآن، روح انسان را آرام و دل را نورانی می‌کند؛ برای بهره‌مندی حقیقی از این کتاب الهی، باید در کنار تلاوت، به تزکیه و تهذیب نفس نیز توجه داشته باشیم. انسان باید خود را اصلاح کند، اخلاق قرآنی را بیاموزد و تلاش کند آموزه‌های قرآن در رفتار و سبک زندگی او نمود پیدا کند.

بنابراین گزارش، نجمه موسی‌پور معاون فرهنگی جهاددانشگاهی استان کرمان هم در این نشست با اشاره به برگزاری جشنواره قرآنی «سراج» گفت: در این جشنواره که در راستای ترویج و توسعه فرهنگ قرآنی برگزار شد، ۲۵ دانشجوی نخبه قرآنی شرکت کردند که در نهایت، هاشم سلطانی‌نژاد موفق شد رتبه نخست را کسب کند و جایزه جشنواره را به خود اختصاص دهد.

همچنین سیدمجید طیب استاد و داور مسابقات قرآنی با تأکید بر جایگاه قرآن در زندگی انسان، افزود: قرآن، سفره پربرکت الهی است و هر اندازه بتوانیم از این سفره بهره بگیریم، رشد و تعالی بیشتری خواهیم داشت. باید قرآن را بیاموزیم و با آن مأنوس شویم؛ چراکه هر فعالیتی که در مسیر قرآن انجام شود، برکت و آثار ارزشمند بیشتری به همراه خواهد داشت و خداوند به انسان عزت می‌بخشد.

هاشم سلطانی‌نژاد فعال قرآنی و حائز رتبه نخست جشنواره «سراج» نیز در این ویژه برنامه اظهار کرد: استعدادهای انسانی از دو عامل ژنتیکی و محیطی تأثیر می‌پذیرند و ایرانیان از ظرفیت و هوش ذاتی بالایی برخوردارند. بااین‌حال فراهم‌کردن محیطی مناسب، آموزشی و تربیتی، نقش مهمی در شکوفایی این توانمندی‌ها دارد.

وی افزود: قرآن کریم نیز بر علم‌آموزی، تفکر، تزکیه و تربیت صحیح انسان تأکید کرده است. بنابراین پرورش استعدادها در پرتو آموزه‌های قرآنی می‌تواند زمینه‌ساز رشد فردی و پیشرفت جامعه باشد.

در پایان این مراسم از هاشم سلطانی‌نژاد، حائز رتبه نخست جشنواره «سراج» و سیدمجید طیب به عنوان پیشکسوت قرآنی تجلیل شد.

برگزاری ویژه‌برنامه قرآنی «ظهر دلنشین» و اهدای جایزه جشنواره سراج در جهاددانشگاهی کرمان

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها