شنبه ۴ مهر ۱۴۰۵ | ۰۸:۵۱
منبع: نمایندگی سمنان
سخنرانی رئیس جمهور در سازمان ملل موضع عزت، مقاومت، حرمت، نوع دوستی و اقتدار ملی بود

استاد دانشگاه سمنان:

سخنرانی رئیس جمهور در سازمان ملل موضع عزت، مقاومت، حرمت، نوع دوستی و اقتدار ملی بود

سمنان (ایسنا) - عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه سمنان سخنرانی دکتر پزشکیان، رئیس جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل را یکی از بهترین های تاریخ عنوان کرد و گفت: چرا که نه از موضوع ضعف بود، نه از موضع تهدید، بلکه از موضع عزت، مقاومت، حرمت، نوع دوستی و اقتدار ملی بود و همه موارد به قاعده بود. خیلی مهم است که یک سیاستمدار به اندازه  باشد، یعنی نه کم  و نه زیاد، یعنی در نقطه درست تاریخ (یعنی زمان مناسب و مکان مناسب).

دکتر رحمان سعادت در گفت‌وگو با ایسنا افزود: در واقع دکتر پزشکیان از فرصت سخنرانی در مهمترین سازمان جهانی یک تصویر سازی درست و دقیق از ایران مظلوم اما مقتدر به نمایش گذاشت، این تصویر سازی در سه بخش ارائه شد، سکانس اول سخنرانی وی اختصاص به نمایش عکس رهبر شهید ایران، کودکان شهید شده در مدرسه میناب و سایر شهدای ایران در جنگ اخیر بود،

وی افزود: دکتر پزشکیان در چند عکس، جنایت علیه مردم ایران بوسیله آمریکا و اسرائیل را به جهانیان نشان داد، رئیس جمهور اشاره کرد، در حالی این جنایت صورت گرفت که اسرائیل در ایران جنایت کرد و جامعه جهانی به جای تحریم اسرائیل، ایران را تحریم کردند، رییس جمهور به خوبی می دانست مهمترین بخش سخنرانی ابتدای آن است، بنابراین بر خود واجب می دید ابتدا مظلومیت ایران را فریاد بزند و بدرستی این مهم را انجام داد.

وی ادامه داد: در بخش دیگر سخنرانی از وفای به عهد ایران در معاهدات بین المللی و بی وفای کشور طرف مقابل بویژه از اورپایی ها یاد کرد، وی به بی وفای کشورهای اروپایی در اسنپ بک و برجام اشاره کرد، همراهی کامل ایران در اجرایی کامل تعهدات در طول ۲۰ سال گذشته یادآور شد و عنوان کرد بر خلاف تبلیغات و پروپگاندای رسانه‌های غربی، ایران همیشه و در همه حال به قوانین بین الملل احترام گذشته و در راستای آن عمل کرده است، او از ایران یک تصویر کشور دوستدار صلح و امنیت در جهان روایت کرد و بر کذب بودن جنگ طلب بودن ایران اشاره کرد و در بخش دوم ایران متمدن و صلح دوست را به نمایش گذاشت.

دکتر سعادت خاطرنشان کرد: اما در بخش سوم به امنیت منطقه و خلیج فارس و تنگه هرمز اشاره کرد و تصویر ایران مقتدر و پر توان در حوزه دفاعی را تشریح کرد، وی در سخنرانی خود بر انتفاع همه کشور از این منطقه تأکید کرد و بیان کردند که نمی‌توان تصور کرد که برخی کشورها از منافع انرژی این منطقه بهره‌مند شود و ایران تحریم شود و این خیال باطل است، ایران توان آن را دارد به هر نوع تهدیدی پاسخ دهد و همچنین از منافع خود و کشور های همسایه دفاع کند.

سخنرانی رئیس جمهور در سازمان ملل از موضع عزت، مقاومت، نوع دوستی و اقتدار ملی بود

این استاد دانشگاه گفت: سیاستمدارن وظایف سنگینی بر عهده دارند و هر صحبت، اقدام و مواضع آنها نه تنها در آن مقطع زمانی فعالیت خود، بلکه برای نسل های بعدی و تاریخ می تواند الگو و اسوه باشد، از سوی دیگر هر تصمیم و سیاستگذاری آنها روی زندگی و سرنوشت میلیون‌ها نفر تاثیر گذار است. بنابراین سیاستمدار باید وقتی حرف می‌زند، باید واقف باشد که با تاریخ حرف می‌زند. تک تک واژه‌ها در تاریخ می‌ماند و آیندگان در مورد سیاستمدران قضاوت می‌کنند.

وی ادامه داد: بعد از گذشت ۷۰ سال هنوز سخنرانی دکتر مصدق در دادگاه لاهه باعث مباهات است، بعد از دفاعیه دکتر مصدق، دادگاه لاهه برای اولین بار به نفع یک کشور جهان سومی در مقابل انگلیس رای داد، در همان سال مجله تایمز (Times) تصویر وی را به عنوان مرد سال سیاست روی جلد مجله چاپ کرد، بنابراین سیاستمدارن به یک نسل تعلق ندارند، اکنون دکتر پزشکیان در یک وضعیت تاریخی قرار دارد.

عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد مدیریت و علوم اداری دانشگاه سمنان اضافه کرد: یکی از مزایای دکتر پزشکیان این است که وقتی صحبت می‌کند، صداقت وی در تمام واژه‌های او نمایان است، این ویژگی سبب می‌شود که مخاطبین چه طرفداران و چه مخالفین جذب صداقت وی شوند،  و با او همراهی کنند، در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ این خصوصیت او پیروز رقابت کرد، به نظر می‌رسد صداقت و مهربانی وی در مجمع عمومی بتواند حقانیت ایران را به اثبات برساند و جامعه بین‌المللی علیرغم به مظلومیت و حقانیت ایران باور بیاورند و در مجامع عمومی حامی ایران گردند.

دکتر سعادت همچنین گفت: روسای جمهور تلاقی آراء مردم و با رویکرد و خط مش های سیاسی است، رییس جمهور باید خواسته و دیدگاه ملت را در چهارچوب فضای سیاسی و بین الملل ریل‌گذاری کند و ضمن حفظ منافع ملی در جهت رفاه مردم و آبادانی کشور تلاش کند، آنچه که در سخنرانی ریاست محترم جمهور دیدم سراسر عزت و شکوه همراه با پیام صلح و دوستی بود، تقریبا همه گروه‌های سیاسی مواضع و سخنان وی را تایید کردند.

وی با بیان اینکه در مجموع سخنرانی وی تصویر و آینه تمام نمایی ایران در آنچه در سال گذشته بر ایران تحمیل شد و آنچه ایران اقتدار و برنامه دارد بود گفت: اکنون بهترین فرصت برای جناح‌ها و گروه‌های مختلف در کشور است که شعار وفاق ملی حول صحبت‌های رییس جمهور در سازمان ملل را محور قرار دهند و برای دفاع از کشور در مقابل دشمنان و حمایت از معیشت، همکاری و همیاری کنند.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها