یکشنبه ۵ مهر ۱۴۰۵ | ۱۴:۳۹
وقتی مزایا بالا می‌رود، ولی افزایش پایه حقوق نه!

یک فعال کارگری عنوان کرد

وقتی مزایا بالا می‌رود، ولی افزایش پایه حقوق نه!

افزایش برخی مزایای کارگری در حالی مطرح می‌شود که به گفته یک فعال کارگری این افزایش‌ها نمی‌تواند فاصله میان درآمد کارگران و هزینه‌های واقعی زندگی را جبران کند، قطعا افزایش پایه حقوق، اثر ماندگارتری بر معیشت کارگران خواهد داشت.

بهروز بهنیا - رئیس کانون کارگران مخابرات - در گفت‌وگو با ایسنا، درباره روند بررسی دستمزد کارگران در شورای عالی کار و دلایل طولانی شدن فرآیند تصمیم‌گیری در این زمینه، اظهار کرد: کارفرمایان تمایلی به افزایش دستمزد ندارند و متأسفانه لابی کارفرمایان در دولت نیز وجود دارد. بر اساس آمارهای موجود، میانگین دریافتی کارگران حدود ۲۰ میلیون تومان است، در حالی که خط فقر بیش از ۶۰ میلیون تومان اعلام شده. به این ترتیب، دریافتی یک کارگر فاصله زیادی با هزینه‌های واقعی زندگی دارد.

این فعال کارگری با انتقاد از افزایش برخی مزایا به جای افزایش پایه حقوق، گفت: افزایش یکی دو میلیون تومان در مزایای کارگری چه تأثیر مثبتی می‌تواند روی معیشت یک خانواده بگذارد؟ این افزایش‌ها تأثیر مستمر ندارند و ممکن است در سال‌های بعد نیز حذف شوند، اما افزایش پایه حقوق در محاسبات سال‌های بعد نیز اثرگذار است. متاسفانه به جای اینکه پایه حقوق کارگران افزایش پیدا کند، تلاش می‌شود مزایای جزئی افزایش یابد، در حالی که این موضوع نمی‌تواند مشکلات معیشتی کارگران را حل کند.

نیاز تشکل‌های کارگری به حمایت

بهنیا در ادامه با اشاره به وضعیت تشکل‌های کارگری، اظهار کرد: واقعیت این است که تشکل‌های کارگری به‌شدت تضعیف شده‌اند و فعالان واقعی جامعه کارگری نیز با مشکلات مختلفی مواجه هستند. در شرایط فعلی، نمی‌توان به‌ درستی تشخیص داد چه چیزی از سوی تشکل‌های واقعی کارگری اعلام شده و چه افرادی در این تشکل‌ها نمایندگی واقعی کارگران را بر عهده دارند.

این فعال کارگری با بیان اینکه تشکل‌های کارگری باید تقویت شوند، تصریح کرد: یکی از مشکلات این است که کارگران واقعی به بسیاری از مجامع دعوت نمی‌شوند و از سوی دیگر، وزارت کار نیز آن‌گونه که باید از تشکل‌ها حمایت نمی‌کند و در مواردی شاهد تضعیف آن‌ها هستیم.

دخالت افراد ذی‌نفوذ در انتخابات تشکل‌های کارگری

او درباره راهکار تقویت تشکل‌های کارگری نیز اظهار کرد: نخستین موضوع، ایجاد مصونیت برای اعضای تشکل‌های کارگری است. فعال کارگری نباید به دلیل فعالیت صنفی خود در معرض فشار کارفرما یا افراد و دستگاه‌های دولتی قرار گیرد. همچنین برگزاری انتخابات واقعی و بدون اعمال نفوذ در تشکل‌های کارگری ضروری است. انتخابات تشکل‌های کارگری باید بدون لابی و دخالت افراد ذی‌نفع برگزار شود. در برخی تشکل‌ها و از جمله کانون انجمن‌های صنفی که بنده عضو آن هستم، آرای اعضا در انتخاب هیات‌مدیره عملاً تاثیر چندانی ندارد و فرآیند انتخابات مهندسی می‌شود. افراد همسو با اشخاص ذی‌نفوذ و ذی‌نفع در این فرآیند دخالت می‌کنند و افراد مورد نظر خود را در تشکل مربوطه روی کار می‌آورند تا اهداف آن‌ها را دنبال کنند، نه اهداف واقعی کارگران.

این فعال کارگری با اشاره به وضعیت تعاونی‌های کارگری نیز گفت: ما حتی با هزینه‌های شخصی تلاش کرده‌ایم تعاونی‌هایی راه‌اندازی کنیم، اما حمایت لازم از این اقدامات صورت نمی‌گیرد. راه‌اندازی تعاونی‌های مصرف، مسکن و سایر تعاونی‌های کارگری با مشکلات متعددی مواجه است و حتی در مواردی امکان برگزاری مجامع آن‌ها نیز وجود ندارد. باید از فعالان واقعی جامعه کارگری حمایت شود و برای آن‌ها مصونیت در برابر کارفرمایان و افراد و دستگاه‌های دولتی ایجاد شود.

دخالت نهادهای غیرمرتبط در تشکل‌های کارگری

رئیس کانون کارگران مخابرات، با انتقاد از دخالت برخی نهادهای غیرمرتبط در تشکل‌های کارگری، توضیح داد: یکی از مشکلاتی که وجود دارد، دخالت ارگان‌های غیرمرتبط در انتخاب اعضای هیات‌مدیره تشکل‌ها است و این روند باید متوقف شود. جامعه کارگری بخش بزرگی از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهد و به همین دلیل، در مقاطع انتخاباتی نیز مورد توجه قرار می‌گیرد.

او گفت: متاسفانه گاهی از ظرفیت جامعه کارگری برای انتخابات مجلس یا ریاست جمهوری برنامه‌ریزی می‌شود و برخی افراد با مطرح کردن خود به عنوان فعال کارگری، تلاش می‌کنند آرای کارگران را به دست آورند که برای خود آرا جمع کنند. شخصا امیدوارم این روند متوقف شود.

انتهای پیام

# اقتصادی

آخرین اخبار اقتصادی