یکشنبه ۵ مهر ۱۴۰۵ | ۲۳:۳۱
یادمان شهدای بوستان ملت باید به پایگاهی برای توسعه فرهنگ انقلاب تبدیل شود

رئیس شورای شهر مشهد:

یادمان شهدای بوستان ملت باید به پایگاهی برای توسعه فرهنگ انقلاب تبدیل شود

خراسان رضوی (ایسنا) - رئیس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: باید یادمان شهدای بوستان ملت باید به پایگاهی برای توسعه فرهنگ انقلاب و اسلام و محلی برای حضور و گردهمایی مردم تبدیل شود.

مهدی ناصحی، شامگاه ۵ مهرماه در آئین رونمایی از یادمان شهدای بوستان ملت که در پارک ملت مشهد برگزار شد، اظهار کرد: علت اصلی ادامه نظام مقدس جمهوری اسلامی، تبعیت مردم از آرمان‌های شهدای والامقام است. امروز اگر نام حضرت علی(ع) در کشور طنین‌افکن می‌شود و راه امام و شهدای ما تداوم دارد، ناشی از شناخت مردم از راه شهدا است.

وی ادامه داد: شهدا جان خود را در مسیر خداوند از دست دادند. مردم ما ۲۱۱ شب برای بالا ماندن پرچم مقدس نظم ایستاده و انتظار کشیدند، انتظار وفای به عهد.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد خاطرنشان کرد: استقامت شما مردم تفسیر راه نورانی پیامبر است، قدر بدانید که امروز در سایه سار حضور شما امنیت جمهوری اسلامی تامین شده است و این امنیت مردم‌پایه است. حضور شما مردم است که امنیت تولید می‌کند و شما منتظران وفای به عهد هستید.

ناصحی با بیان اینکه مردم نشان دادند تغییری در آنان رخ نمی‌دهد، بیان کرد: مردم نشان دادند در برابر زورگویی و استکبار مقاومت می‌کنند. در مدیریت شهری وظیفه داریم المان‌هایی برای جمع شدن مردم فراهم کنیم و یکی از آن تدفین شهدای گمنام است. اینجا باید پایگاه توسعه فرهنگ انقلاب و اسلام باشد.

وی افزود: مردم تعهد دادند پای‌کار بمانند و انتظار داریم این فضایی که در اختیار مردم قرار می‌گیرد، هیچ‌وقت ساکت نباشد و چراغ‌های فروزان بر تارک این منطقه بدرخشد. حالا که به بهانه تبعیت از منویات رهبر انقلاب، کنار هم‌ برای حفظ پرچم مقدس جمهوری اسلامی و در سایه‌سار شهدا حضور داریم، عهد ببندیم که این پرچم را ترک نکرده و تنها نگذاریم. اگر این شهدا نبودند امروز اثری از ایران نبود.

حضور مردم در میدان، پشتوانه قدرت ایران است 

در ادامه، محمدرضا قلندر شریف، شهردار مشهد، اظهار کرد: مردم ۲۱۱ شب با دلدادگی و عشق، دعای فرج را در خیابان‌ها و میدان‌ها زمزمه کردند و با حضور خود از میدان‌های رزم، جهاد و دیپلماسی حمایت کردند. مسلماً آنچه باعث قدرت ایران شده، حضور مردم در میدان است و حمایت و دلگرمی مردم به میدان‌های مختلف موجب شده است وعده‌ای که امام شهیدمان بر آن تأکید داشت، محقق شود.

وی با بیان اینکه «ایران قوی» یکی از دستاوردهای مورد تأکید امام شهید بوده است، ادامه داد: امام شهیدمان ۳۷ سال برای ایران قوی تلاش کرد و به ملت ایران درس سربلندی، قدرت و قوت داد تا ایران را سربلند کند و به یک قدرت منطقه‌ای و جهانی تبدیل شود.

شهردار مشهد بیان کرد: پشتوانه اصلی ایران قوی، مردم هستند و پایه و اساس این قدرت نیز به برکت خون شهداست. شهدا عامل اصلی قدرت و حرکت مردم این سرزمین هستند. همچنین پیام امام شهیدمان این بود که قله نزدیک است و امیدواریم همه مردم ایران بتوانند فرج را درک کنند و به قله نهایی برسند.

قلندر شریف با تأکید بر مسئولیت مدیران و مسئولان در برابر این حضور مردمی، خاطرنشان کرد: مسئولان نیز وظایفی دارند. امام شهیدمان و رهبر انقلاب بر روایت قدرت ملت ایران و قدرت این سرزمین تأکید کرده‌اند و مسئولان نیز باید در عمل قوی عمل کنند، قدرتمندانه رفتار کنند و سخنشان نیز با قدرت و استحکام باشد.

وی ادامه داد: همان‌گونه که رئیس‌جمهور در سازمان ملل درباره مظلومیت ملت ایران و همچنین قدرت، صلابت و سربلندی ملت ایران سخن گفت، پشت هر کلام قدرتمند، یک ملت ایستاده است و این، ثمره حضور مردم در خیابان‌هاست.

اجرای برنامه‌های مدیریت شهری برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت

شهردار مشهد با اشاره به اقدامات مدیریت شهری مشهد در حوزه فرهنگ ایثار و شهادت، اضافه کرد: مدیریت شهری در دوره ششم، همراه با اعضای شورای شهر، موضوع جاری‌ کردن فرهنگ ایثار و شهادت در جای‌جای شهر، کوچه‌ها و خیابان‌ها را به عنوان یکی از وظایف خود تعریف کرده است.

قلندر شریف بیان کرد: در این راستا فعالیت‌های متعددی انجام شده و نامگذاری‌های بسیاری در کوچه‌ها و خیابان‌های شهر به نام شهدای عزیز صورت گرفته است. همچنین المان‌های مختلفی با موضوع ایثار و شهادت در سطح شهر ایجاد و پلاک افتخار بر سر در منازل شهدای عزیز نصب شده است.

وی احیای «معراج شهدا» در میدان معراج را یکی از اقدامات شاخص مدیریت شهری در این دوره دانست و گفت: این پروژه را مهم‌ترین پروژه این دوره مدیریت شهری می‌دانم و از همه عزیزان دعوت می‌کنم از این مجموعه بازدید کنند، چراکه حس و خاطره دوران هشت سال دفاع مقدس در این مکان جاری است.

شهردار مشهد خاطرنشان کرد: پلاک ۱۸ هزار شهید خراسان رضوی بر پنجره‌های مجموعه نصب شده و یک مجموعه فرهنگی با یاد شهدای عزیز ایجاد شده است که برای ایثارگران، خانواده‌های شهدا، جانبازان و آزادگان و همچنین خانواده‌های شهدای هشت سال دفاع مقدس، یادآور خاطرات ارزشمندی است.

قلندر شریف به ایجاد و رونمایی از المان‌ها و یادمان‌های شهدای گمنام اشاره کرد و گفت: یکی از این یادمان‌های شهدای گمنام امشب رونمایی می‌شود. این یادمان‌ها به خانواده‌های معظم شهدا، آزادگان، جانبازان و همه عزیزانی که در راه انقلاب ایثارگری کرده‌اند، تقدیم می‌شود.

وی تصریح کرد: این برنامه‌ها همچنین تقدیم به ملت ایثارگر ایران اسلامی است که ۲۱۱ شب با سبک جدیدی از زندگی، در سنگرهای خیابان و به فرمان امام و رهبر معظم انقلاب از این کشور دفاع کردند و ایستادند. امیدوارم صبح پیروزی نزدیک باشد و نام تک‌تک این مردم در زمره سربازان و سرداران لشکر امام زمان(عج) ثبت شود.

یاد شهدا باید در فضای شهری زنده بماند

در ادامه، سید حسن حسینی، فرماندار مشهد، اظهار کرد: از مردم غیور و دوست‌داشتنی مشهد که ۲۱۱ شب با حضور خود در خیابان‌ها، میدان‌ها و چهارراه‌ها در برقراری آرامش و امنیت شهر مشارکت داشته‌اند، صمیمانه تشکر می‌کنم.

وی اضافه کرد: به عنوان مسئول امنیت شهر، بر اساس برآوردهایی که داریم، حضور مردم در صحنه نقش مهمی در حفظ آرامش و امنیت دارد و اگر این حضور نباشد، ممکن است افرادی که فریب خورده‌اند، مشکلاتی را برای شهر ایجاد کنند.

شهدا مظهر اقتدار ایران اسلامی هستند

حسینی با تأکید بر ضرورت گرامیداشت یاد و نام شهدا، بیان کرد: یاد شهدای دفاع مقدس همواره باید برای ما ارزشمند باشد. به تعبیر رهبر شهیدمان، شهدا مظهر اقتدار ایران اسلامی هستند و باید یاد و نام آنان را گرامی بداریم تا این اقتدار حفظ شود.

وی خاطرنشان کرد: در دوران دفاع مقدس، در مقابل دشمنی که از حمایت بسیاری از کشورهای جهان برخوردار بود، مردانه ایستادیم و از آن دوران علاوه بر پیروزی، سرمایه‌های ارزشمندی در حوزه‌های معنوی و انسانی به دست آوردیم و همچنان از این سرمایه‌های مقدس استفاده می‌کنیم.

حسینی با اشاره به رونمایی از یادمان شهدای گمنام، اضافه کرد: این یادمان به نام شهدای عزیز ساخته شده و نماد و یادمانی ارزشمند است. باید با ایجاد چنین المان‌ها و یادمان‌هایی، یاد شهدا و بخشی از ارزش‌های آنان را در فضای شهری زنده نگه داریم.

وی از شهرداری مشهد و شورای اسلامی شهر مشهد برای اجرای این اقدامات قدردانی کرد و افزود: امیدواریم بتوانیم فضای شهر مقدس مشهد که شهر شهادت است را با این نمادهای زیبا به گونه‌ای مزین کنیم که مردم در هر نقطه از شهر با یاد شهدا مواجه شوند و از فرهنگ ایثار و شهادت آنان الگو بگیرند.

ذخیره کالاهای اساسی در مشهد کافی است

فرماندار مشهد با اشاره به مسائل معیشتی مردم، بیان کرد: یکی از مسائل مهمی که امروز مردم با آن مواجه هستند، مسائل معیشتی است و ما وظیفه داریم بر اساس تأکیدات مقام معظم رهبری و دستور رئیس‌جمهور، برای تأمین معیشت مردم تلاش کنیم.

حسینی خاطرنشان کرد: با اطلاع و اطمینان می‌گویم که از نظر ذخیره کالاهای اساسی در شهر مقدس مشهد هیچ مشکلی نداریم و کالاهای اساسی به اندازه کافی هم در واحدهای صنفی وجود دارد و هم ذخایر لازم تأمین شده است. نظارت بر بازار نیز به شکل مناسبی در حال انجام است و اتحادیه‌ها، تعزیرات و دستگاه‌های مربوط در این زمینه فعالیت دارند. مجموعه‌ای تحت عنوان هیئت نظارت بر بازار نیز دست‌کم هر هفته دو جلسه برگزار می‌کند و وضعیت بازار را به صورت مستمر رصد می‌کند.

وی از مردم خواست در صورت مشاهده تخلف در بازار، موارد را به دستگاه‌های مربوط گزارش کنند و گفت: مردم در این اجتماعات شبانه منشاء اثر و قدرت هستند و از آنان می‌خواهیم اگر تخلفی در زمینه گران‌فروشی، کم‌فروشی یا احتکار مشاهده کردند، اطلاعات خود را در اختیار مسئولان قرار دهند.

فرماندار مشهد ادامه داد: سامانه ۱۲۴ آماده دریافت گزارش‌های مردمی است و سامانه ۱۳۵ نیز مربوط به تعزیرات حکومتی است و مردم می‌توانند اطلاعات خود را از این طریق ارائه کنند. اگر اطلاعات صحیح و مستندی در اختیار ما قرار گیرد، قاطعانه با متخلفان برخورد خواهیم کرد و در شرایط فعلی هیچ اغماضی در برخورد با محتکران، گران‌فروشان و کم‌فروشان نخواهد شد.

وی با بیان اینکه «پیروزی از آن ماست»، اضافه کرد: در صحنه‌های مختلف نبرد، پیروز میدان بوده‌ایم و امیدواریم در حوزه دیپلماسی نیز مقامات سیاسی بتوانند از دستاوردهای به‌دست‌آمده در میدان، دستاوردهای سیاسی مناسبی برای پیروزی نهایی کسب کنند.

انتهای پیام 

آخرین اخبار استان‌ها