چهارشنبه ۸ مهر ۱۴۰۵ | ۱۰:۱۶
منبع: نمایندگی ایلام
تولید بیش از ۱۴۶ هزار تن محصول سبزی و صیفی در ایلام/ شکوفایی کشاورزی با مدیریت نوین آبی

تولید بیش از ۱۴۶ هزار تن محصول سبزی و صیفی در ایلام/ شکوفایی کشاورزی با مدیریت نوین آبی

ایلام (ایسنا) - کارشناس بخش سبزی و صیفی سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام، از تولید بیش از ۱۴۶ هزار تن انواع محصولات سبزی و صیفی در سال زراعی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ خبر داد و گفت: با بهره‌گیری از تنوع اقلیمی استان، ظرفیت‌های بی‌نظیری برای توسعه کشت محصولات کشاورزی فراهم شده است.

زهره کریمی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اهمیت راهبردی بخش کشاورزی در استان ایلام اظهار کرد: این استان به دلیل برخورداری از اقلیم‌های متنوع، از ظرفیت‌های بسیار مناسبی برای تولید انواع محصولات سبزی و صیفی در مناطق مختلف برخوردار است. در سال زراعی ۱۴۰۵-۱۴۰۴، مجموعاً ۴ هزار و ۶۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت محصولاتی نظیر خیار، طالبی، خربزه، هندوانه، گوجه‌فرنگی، پیاز، سیب‌زمینی، بامیه و انواع سبزی‌های خورشتی و خوردنی اختصاص یافت که خروجی آن تولید ۱۴۶ هزار و ۱۴۵ تن محصول باکیفیت بوده است.

این کارشناس جهاد کشاورزی، شهرستان دهلران را یکی از قطب‌های اصلی تولید این محصولات در استان دانست و بیان کرد: دهلران به پشتوانه شرایط اقلیمی مساعد و طول دوره مناسب کشت، جایگاه ویژه‌ای در چرخه تولید دارد.

این کارشناس یادآور شد: سالانه بیش از ۱۵۰۰ هکتار از اراضی این شهرستان به کشت این محصولات اختصاص می‌یابد و در سال زراعی جاری، علاوه بر محصولات متداول، شاهد توسعه تنوع کشت با افزودن محصولاتی همچون لبو و هویج در اراضی این منطقه بوده‌ایم.

کریمی با اشاره به نقش دره‌شهر در تولید محصولات صیفی، خاطرنشان کرد: شهرستان دره‌شهر نیز به عنوان قطب تولید خیار و طالبی شناخته می‌شود؛ به‌گونه‌ای که در سال ۱۴۰۴ سطح زیرکشت محصولات صیفی در این منطقه به بیش از ۸۰۰ هکتار رسید. کیفیت بالای محصولات این شهرستان زمینه مناسبی را برای حضور قدرتمند تولیدات در بازارهای داخل و خارج از استان فراهم کرده است.

وی همچنین به تداوم این فعالیت‌ها در سایر نقاط استان اشاره کرد و توضیح داد: در سایر شهرستان‌ها نیز کشت متناسب با شرایط آبی و اقلیمی در حال انجام است. برای نمونه، در شهرستان ایلام، ۲۳ هکتار از اراضی به کشت انواع سبزی اختصاص یافته که پیش‌بینی می‌شود حدود ۵۷۵ تن محصول از این مزارع برداشت شود؛ همچنین در مناطق گرمسیری استان، به‌ویژه دهلران و موسیان، پتانسیل بالایی برای تولید محصولات جالیزی نظیر هندوانه و خربزه وجود دارد.

 کارشناس بخش سبزی و صیفی سازمان جهاد کشاورزی، مدیریت منابع آبی را اولویت اصلی این سازمان دانست و تأکید کرد: با توجه به محدودیت منابع آب، سیاست راهبردی ما حرکت به سمت مدیریت مصرف و انتخاب ارقام متناسب با ظرفیت آبی هر منطقه است. استفاده از روش‌های نوین آبیاری، رعایت تاریخ کشت و کنترل اصولی آفات، ضمن کاهش مصرف آب، نقش مهمی در ارتقای کیفیت و افزایش عملکرد محصول ایفا می‌کند.

کریمی با تأکید بر ضرورت توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی تصریح کرد: با توجه به حساسیت محصولات سبزی و صیفی و فاصله کوتاه برداشت تا عرضه، توسعه سردخانه‌ها، بسته‌بندی‌های استاندارد و زنجیره‌های عرضه، برای کاهش ضایعات و افزایش ارزش افزوده ضروری است؛ همچنین برنامه‌ریزی برای کشت دقیق بر اساس نیاز بازار و ظرفیت صنایع تبدیلی، از تولید مازاد و نوسانات شدید قیمت در فصل برداشت جلوگیری خواهد کرد.

انتهای پیام 

آخرین اخبار استان‌ها