شنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۵ | ۱۵:۲۷
منبع: نمایندگی فارس
معاون استاندار: فعالیت‌های معدنی فارس نباید به قیمت تخریب محیط زیست تمام شود

معاون استاندار: فعالیت‌های معدنی فارس نباید به قیمت تخریب محیط زیست تمام شود

فارس (ایسنا) - معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار فارس با تأکید بر ضرورت همزمانی توسعه فعالیت‌های معدنی و حفاظت از محیط زیست گفت: ظرفیت‌های معدنی استان باید در چارچوب ضوابط قانونی و الزامات زیست‌محیطی مورد استفاده قرار گیرد و توسعه این بخش نباید به آسیب به منابع طبیعی منجر شود.

محمود رضایی کوچی، شنبه ۱۱ مهرماه در آیین تکریم و معارفه مدیرکل زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی منطقه جنوب کشور در شیراز اظهار کرد: برخورداری فارس از تنوع معدنی به معنای نادیده گرفتن ملاحظات زیست‌محیطی نیست و فعالیت‌های معدنی باید با رعایت الزامات قانونی و محیط زیستی انجام شود.

وی افزود: در فارس حفاظت از محیط زیست در کنار توسعه اقتصادی و بهره‌برداری از منابع معدنی دنبال می‌شود و هیچ طرح معدنی نمی‌تواند با استناد به ایجاد اشتغال، افزایش تولید یا جذب سرمایه‌گذاری، مجوزی برای تخریب محیط زیست و منابع طبیعی باشد.

رضایی کوچی شناسایی دقیق محدوده‌های معدنی، انجام مطالعات کارشناسی و ارزیابی پیامدهای زیست‌محیطی را از اقدامات ضروری پیش از اجرای طرح‌های معدنی دانست و گفت: این بررسی‌ها باید به‌گونه‌ای انجام شود که ضمن استفاده از ظرفیت اقتصادی استان، از وارد شدن خسارت‌های جبران‌ناپذیر به محیط زیست جلوگیری شود.

ضرورت تقویت مطالعات اکتشافی فارس

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار فارس با اشاره به تنوع ذخایر و محصولات معدنی استان اظهار کرد: شناسایی دقیق این ظرفیت‌ها می‌تواند زمینه توسعه اقتصادی، جذب سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی مؤثرتر برای طرح‌های عمرانی و زیرساختی را فراهم کند.

وی، کمبود اطلاعات پایه و داده‌های زمین‌شناسی و همچنین ناکافی بودن مطالعات اکتشافی را از موانع توسعه سرمایه‌گذاری معدنی برشمرد و گفت: نبود شناخت کافی از ذخایر و ظرفیت‌های زمین‌شناسی می‌تواند شناسایی مناطق مستعد و بهره‌برداری اصولی از منابع معدنی را با مشکل مواجه کند.

رضایی کوچی با تأکید بر اهمیت برنامه‌ریزی راهبردی در حوزه زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی افزود: انتظار می‌رود مدیریت جدید سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی منطقه جنوب کشور با تدوین یک نقشه راه مشخص و بازنگری در رویکردهای گذشته، زمینه ارتقای فعالیت‌های اکتشافی و شناخت بیشتر ظرفیت‌های معدنی استان‌های تحت پوشش را فراهم کند.

وی ادامه داد: شناسایی و بررسی ذخایر کانی‌های فلزی و غیرفلزی در مناطق مختلف استان باید به شکل هدفمند دنبال شود تا محدوده‌های دارای قابلیت سرمایه‌گذاری برای بخش خصوصی و دیگر فعالان این حوزه مشخص شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار فارس با اشاره به آغاز مطالعات اکتشافی در بخش‌هایی از شمال و شرق استان بیان کرد: اقداماتی برای شناسایی و آزادسازی پهنه‌های معدنی با هدف جذب سرمایه‌گذار انجام شده، اما برای شناخت دقیق ظرفیت‌های واقعی فارس و برنامه‌ریزی برای بهره‌برداری از آنها همچنان به مطالعات پایه و داده‌های دقیق‌تر نیاز است.

زمین‌شناسی و مدیریت مخاطرات طبیعی

رضایی کوچی با اشاره به قرار گرفتن فارس در شمار استان‌های در معرض مخاطرات طبیعی گفت: سیل، زلزله و فرونشست زمین از جمله مخاطراتی هستند که ضرورت انجام مطالعات زمین‌شناسی و تهیه نقشه‌های تخصصی را برای برنامه‌ریزی شهری و اجرای طرح‌های عمرانی افزایش می‌دهند.

وی افزود: شناسایی گسل‌ها و بررسی ویژگی‌های زمین‌شناختی شیراز و دیگر شهرهای فارس می‌تواند اطلاعات مورد نیاز مدیران و برنامه‌ریزان را برای مدیریت شهری، توسعه زیرساخت‌ها و کاهش خطرپذیری مناطق مسکونی فراهم کند.

وی همچنین بر همکاری سازمان زمین‌شناسی با دستگاه‌های اجرایی، نهادهای مسئول و مراکز دانشگاهی تأکید کرد و گفت: استفاده از توان علمی و تخصصی کارشناسان و پژوهشگران می‌تواند کیفیت مطالعات و تصمیم‌گیری‌ها در حوزه فعالیت‌های معدنی و حفاظت از منابع طبیعی را ارتقا دهد.

رضایی کوچی در ادامه با اشاره به نقش سازمان زمین‌شناسی در تصمیم‌سازی‌های استان اظهار کرد: استانداری فارس در قالب کارگروه‌ها و کمیسیون‌های تخصصی، موضوعات مربوط به توسعه استان در حوزه‌های آب، صنعت، سکونتگاه‌ها و زیرساخت‌ها را دنبال می‌کند و بهره‌گیری از ظرفیت علمی و کارشناسی سازمان زمین‌شناسی می‌تواند به تصمیم‌گیری دقیق‌تر در این زمینه‌ها کمک کند.

وی با اشاره به توان علمی و تخصصی نیروهای سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی منطقه جنوب کشور ابراز امیدواری کرد که با آغاز فعالیت مدیریت جدید، اجرای مأموریت‌های این مجموعه در زمینه مطالعات زمین‌شناسی، اکتشافات معدنی، شناسایی مخاطرات طبیعی و همکاری با دستگاه‌های اجرایی با سرعت بیشتری دنبال شود.

تأکید بر تعامل بیشتر دستگاه‌های معدنی

کریم مجرب، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت فارس نیز در این مراسم گفت: همکاری و تعامل میان این اداره‌کل و اداره‌کل زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی منطقه جنوب کشور در ادامه افزایش خواهد یافت و از ظرفیت‌های موجود برای پیشبرد وظایف و مأموریت‌های هر دو مجموعه استفاده می‌شود.

به گزارش ایسنا، در این آیین، علیرضا سپاسدار به عنوان سرپرست زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی منطقه جنوب کشور معرفی و از تلاش‌های علی نیک‌عهد تقدیر شد.

انتهای پیام 

آخرین اخبار استان‌ها