دوشنبه ۱۳ مهر ۱۴۰۵ | ۱۱:۳۹
توضیح مدیرکل دامپزشکی البرز درباره گوشت‌های مشکوک مهرشهر

توضیح مدیرکل دامپزشکی البرز درباره گوشت‌های مشکوک مهرشهر

البرز (ایسنا) - مدیرکل دامپزشکی استان البرز با تشریح آخرین وضعیت گوشت‌های ضبط‌شده در مهرشهر با بیان اینکه نتیجه آزمایش دو نمونه از گوشت‌های ضبط‌ شده، گاومیش بودن آنها را تأیید کرده گفت: نتیجه آزمایش یک محموله حدود ۳۰۰ کیلوگرمی همچنان در دست بررسی است، بنابراین تا زمان اعلام نتایج آزمایش، اظهارنظر درباره ماهیت این گوشت‌ها و انتساب آن به گوشت الاغ مورد تأیید دامپزشکی نیست.

به گزارش ایسنا، علیرضا جمالی در نشست خبری روز دوشنبه ۱۳ مهر که در اداره دامپزشکی البرز برگزار شد، درباره گوشت‌های ضبط شده در مهرشهر و مطالب منتشرشده در فضای مجازی درباره احتمال بودن گوشت الاغ گفت: در مواردی که فرآورده خام دامی در مراکز عرضه کشف می‌شود، از آن نمونه ‌برداری شده و پس از انجام آزمایش و با توجه به نظر مراجع قضایی درباره آن تصمیم‌گیری می‌شود.

وی افزود: در موارد اخیر حدود چهار تا پنج نمونه‌برداری انجام شده که نتایج دو نمونه به اداره کل اعلام شده است. آزمایش PCR این نمونه‌ها در مرکز تشخیص آزمایشگاه مرجع سازمان دامپزشکی کشور در تهران صورت می‌گیرد اما به دلیل هزینه بالای مواد و فرآیند آزمایش، نتایج بر اساس اولویت اعلام می‌شود.

وی درباره محموله ضبط‌ شده در مهرشهر نیز خاطر نشان کرد: نتیجه آزمایش دو نمونه از گوشت‌ها، گاومیش به ما اعلام شده و نتیجه مربوط به محموله حدود ۳۰۰ کیلوگرمی نیز در دست بررسی است.

مدیرکل دامپزشکی استان البرز تأکید کرد: تا زمانی که نتیجه آزمایش اعلام نشده باشد، نمی‌توان درباره ماهیت گوشت اظهارنظر قطعی کرد و انتشار مطالبی درباره الاغ بودن گوشت پیش از اعلام نتیجه آزمایش، مورد تأیید دامپزشکی نیست. این موضوع نیز در پی انتشار شایعات درباره گوشت الاغ در مهرشهر مطرح شده بود.

گوشت فاقد شناسنامه دامپزشکی، غیرمجاز تلقی می‌شود

جمالی در پاسخ به پرسش ایسنا با اشاره به ضرورت نظارت بر عرضه گوشت تاکید کرد: مردم برای خرید فرآورده‌های خام دامی باید حتماً از مراکز تحت پوشش اداره کل دامپزشکی خرید کنند. گوشت باید دارای لیبل دامپزشکی باشد که تاریخ و کد مربوط به فرآورده در آن درج شده است. در محصولات بسته‌بندی نیز کد کنترلی و لوگوی دامپزشکی باید وجود داشته باشد.

وی درباره گوشت چرخ ‌کرده نیز بیان کرد: گوشت چرخ ‌کرده نباید از قبل آماده شده باشد و چرخ‌کردن گوشت باید در حضور مشتری و با دستگاهی که در معرض دید مشتری است انجام شود.

جمالی درباره گوشت‌های ضبط ‌شده مهر شهر نیز اظهار کرد: یکی از موارد تخلف، نداشتن لیبل بوده است. با توجه به اینکه گوشت فاقد شناسنامه بوده، غیرمجاز تلقی شده و موضوع برای بررسی‌های بعدی و اخذ دستور قضایی و پلمپ پیگیری شده است.

وی ادامه داد: مشخص نبودن شناسنامه گوشت می‌تواند به این معنا باشد که کشتار خارج از کشتارگاه انجام شده یا گوشت به شکل غیرمجاز عرضه شده باشد. بنابراین بازرسان دامپزشکی مطابق وظیفه قانونی خود نسبت به ضبط آن اقدام کرده‌اند.

انجام بیش از ۸۱ هزار بازدید از مراکز عرضه فرآورده‌های خام دامی

وی ضمن تبریک ۱۴ مهرماه، روز ملی دامپزشکی، با اشاره به تأثیر خدمات حوزه دامپزشکی در حوزه امنیت غذایی بیان کرد: دامپزشکان، کارشناسان و کارکنان دامپزشکی در شرایطی فعالیت می‌کنند که بخش زیادی از تلاش‌های آنها کمتر دیده می‌شود، اما نتیجه این فعالیت‌ها در سلامت مردم، کاهش خسارت‌های اقتصادی، حفظ سرمایه دامی کشور و تداوم تولید خود را نشان می‌دهد.

جمالی با اشاره به شعار سازمان دامپزشکی کشور با عنوان دام سالم، غذای سالم، جامعه سالم افزود: استان البرز به عنوان شاهراه مواصلاتی کشور و یکی از قطب‌های مهم صنعتی، پرورش دام و طیور، تولید دارو و صنایع فرآوری فرآورده‌های خام دامی، جایگاه ویژه‌ای در چرخه سلامت و اقتصاد کشور دارد.

جمالی با اشاره به عملکرد اداره کل دامپزشکی استان البرز در حوزه نظارت و بهداشت عمومی و مواد غذایی گفت: یکی از رسالت‌های مهم دامپزشکی، نظارت مستمر بر تولید، نگهداری، توزیع و عرضه فرآورده‌های خام دامی است.

وی ادامه داد: در استان البرز حدود سه هزار و ۴۸۳ مرکز عرضه فرآورده‌های خام دامی، ۷۶ مرکز بسته‌بندی فرآورده‌های خام دامی و ۱۱ کارخانه فرآورده‌های گوشتی فعالیت می‌کنند.

مدیرکل دامپزشکی استان البرز با اشاره به اجرای طرح تشدید نظارت‌های بهداشتی مطرح کرد: این طرح از اول اسفندماه ۱۴۰۴ آغاز شد و همزمان با شرایط جنگی کشور نیز ادامه داشت. همکاران اداره کل دامپزشکی و شهرستان‌ها در این مدت به صورت کامل در محل کار حضور داشتند و نظارت بر مراکز تولید و عرضه فرآورده‌های خام دامی را ادامه دادند.

جمالی با بیان اینکه در این مدت بیش از ۸۱ هزار بازدید از مراکز عرضه انجام شد، گفت: در جریان این بازدیدها، دو هزار و ۴۷۱ مورد تخلف بهداشتی شناسایی و حدود ۱۳۸ تن فرآورده خام دامی مشکوک ضبط شد. همچنین یک هزار و ۳۲۵ نمونه‌برداری انجام گرفت و ۲۸۷ مورد نیز به مراجع قضایی ارجاع شد.

وی با اشاره به کشتار دام و طیور در استان اظهار کرد: در این مدت حدود ۱۳۶ هزار رأس دام سبک و سنگین در کشتارگاه‌های استان البرز تحت نظارت دامپزشکی کشتار شدند که یک هزار و ۵۲۲ رأس از این تعداد شترمرغ بوده است. همچنین حدود ۲۰ میلیون قطعه مرغ نیز در کشتارگاه‌های استان تحت نظارت اداره کل دامپزشکی کشتار و عرضه شده است.

صادرات حدود ۷ هزار تن فرآورده خام دامی از البرز

مدیرکل دامپزشکی استان البرز با اشاره به جایگاه استان در حوزه قرنطینه و صادرات فرآورده‌های خام دامی گفت: با وجود وسعت کم استان، البرز در این حوزه فعالیت قابل توجهی داشته و حدود هفت هزار تن فرآورده خام دامی از استان صادر شده است. ماهی منجمد، ماهی، میگو و خاویار از جمله فرآورده‌هایی بوده‌اند که از استان البرز صادر شده‌اند.

جمالی ادامه داد: همچنین با توجه به فعالیت ۳۷ کارخانه خوراک آبزیان در استان، سه هزار و ۱۳۱ تن خوراک آبزیان و ۱۲۵ تن پودر گوشت از البرز به کشورهای همسایه صادر شده است.

واکسیناسیون بیش از سه میلیون دام علیه بیماری‌های دامی

وی در ادامه با اشاره به اقدامات انجام ‌شده در حوزه مبارزه با بیماری‌های دامی و بیماری‌های مشترک بین انسان و دام عنوان کرد: حدود ۶۰ درصد بیماری‌های عفونی شناخته ‌شده در انسان منشأ دامی دارند و دامپزشکان نقش اساسی در پیشگیری از بیماری‌های مشترک بر عهده دارند.

جمالی با اشاره به جمعیت دامی استان گفت: در البرز حدود ۱۴۱ هزار رأس دام سنگین وجود دارد که بیش از ۱۱۰ هزار رأس آن دام صنعتی و مابقی نیمه‌صنعتی است. همچنین جمعیت دام سبک استان حدود ۵۰۰ هزار رأس است. در این مدت حدود سه میلیون و ۱۰۰ هزار دوز واکسن علیه بیماری‌هایی از جمله آبله گوسفندی و آبله بزی در دام‌های استان تزریق شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان البرز با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای کنترل بیماری بروسلوز گفت: برای حدود ۳۵۰ هزار رأس دام سبک و سنگین علیه بیماری بروسلوز یا تب مالت واکسیناسیون انجام شده است. همچنین واکسیناسیون حدود ۱۰ هزار قلاده سگ علیه بیماری هاری با همکاری بخش دولتی و خصوصی انجام شده است.

جمالی ادامه داد: برای شناسایی بیماری سل نیز حدود ۲۴۰ هزار مورد تست در دام‌های سنگین استان انجام شده تا در صورت شناسایی بیماری، دام‌های آلوده از چرخه تولید خارج و فرآورده سالم در اختیار مردم قرار گیرد.

البرز رتبه ششم تولید شیر کشور را دارد

وی با اشاره به ظرفیت تولید محصولات دامی در استان اظهار کرد: با وجود جمعیت دامی موجود، البرز سالانه ۶۶۱ هزار تن شیر تولید می‌کند و در این زمینه رتبه ششم کشور را دارد. در کنار مراقبت‌های بهداشتی و کنترل بیماری‌های واگیر و مشترک، حدود ۴۷ هزار دوز اسپرم نیز از استان البرز به کشورهای اطراف صادر شده است.

تولید ۸۰ درصد واکسن کشور در البرز

مدیرکل دامپزشکی استان البرز با اشاره به ظرفیت این استان در تولید دارو و واکسن‌های دامپزشکی گفت: البرز قطب تولید دارو، واکسن، مکمل‌ها و فرآورده‌های بیولوژیک دامی در کشور است و حدود ۸۰ شرکت و کارخانه معتبر داروسازی در استان فعالیت می‌کنند. پنج کارخانه تولید واکسن در استان فعالیت دارند و بیش از ۸۰ درصد تولید واکسن کشور در البرز انجام می‌شود.

جمالی ادامه داد: در سال ۱۴۰۴ حدود ۸۳۹ میلیون دوز انواع واکسن دامی در استان تولید و حدود یک میلیون و ۶۸۱ لیتر و کیلوگرم دارو نیز تولید و عرضه شده است. استان در تولید واکسن رتبه نخست کشور و در تولید دارو رتبه دوم کشور را دارد.

تولید سالانه ۹۵ هزار تن تخم‌مرغ در البرز

جمالی با اشاره به ظرفیت تولید طیور استان تصریح کرد: حدود ۱۳ میلیون قطعه طیور شامل مرغ گوشتی، تخم‌گذار، مرغ مادر و اجداد در استان البرز پرورش داده می‌شود. حدود هفت میلیون و ۸۰۰ هزار قطعه از این تعداد مرغ تخم‌گذار است که سالانه حدود ۹۵ هزار تن تخم‌مرغ تولید می‌کنند و البرز از این نظر رتبه پنجم کشور را دارد.

مدیرکل دامپزشکی استان البرز با اشاره به فعالیت در حوزه ماهیان زینتی نیز بیان کرد: استان با ۶ واحد تکثیر و پرورش ماهیان زینتی، رتبه ششم کشور را دارد و سال گذشته حدود ۵۲۳ هزار قطعه ماهی زینتی از استان به کشورهای همسایه صادر شد.

وی ادامه داد: حدود ۳۹۰ هزار قطعه جوجه گوشتی و تخم‌گذار نیز در این مدت از استان صادر شده و حدود ۵۹۰ تن تخم‌مرغ نیز با نظارت دامپزشکی به کشورهای اطراف صادر شده است.

موردی از تب کریمه کنگو در البرز مشاهده نشده است

جمالی درباره وضعیت بیماری تب کریمه کنگو در استان نیز مطرح کرد: با توجه به افزایش احتمال انتشار این بیماری در شرایط گرم شدن هوا، خوشبختانه امسال و پس از عبور از فصل گرما موردی از تب کریمه کنگو در استان البرز مشاهده نشده است. سمپاشی در جایگاه‌ها و دام‌ها با همکاری بخش دولتی و خصوصی انجام شده و اقدامات پیشگیرانه برای کنترل این بیماری ادامه داشته است.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها