دوشنبه ۱۳ مهر ۱۴۰۵ | ۱۴:۳۹
منبع: نمایندگی لرستان
دانشجویان محور اصلی فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها باشند

رئیس جهاد دانشگاهی لرستان مطرح کرد:

دانشجویان محور اصلی فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها باشند

لرستان (ایسنا) - رئیس جهاد دانشگاهی لرستان با بیان اینکه دانشجویان باید محور اصلی فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها باشند، گفت: متعهد می‌شویم از طرح‌ها، ایده‌ها و فعالیت‌های دانشجویی تا جایی که با قوانین و مقررات جهاد دانشگاهی در تضاد نباشد، حمایت‌های مادی، معنوی و تسهیل‌گری داشته باشیم.

امین سلاح‌ورزیان در نشست اعضای شورای سازمان دانشجویان که ۱۳ مهرماه در سالن جلسات جهاد دانشگاهی استان برگزار شد، با تأکید بر ضرورت تقویت فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه‌های استان، بیان کرد: جهاد دانشگاهی به‌عنوان یکی از مجموعه‌های فعال در حوزه فرهنگ، می‌تواند در کنار دانشگاه‌ها و دانشجویان، نقش مؤثری در تقویت فرهنگ دانشجویی و توسعه فعالیت‌های فرهنگی ایفا کند.

رئیس جهاددانشگاهی لرستان با اشاره به پیشینه شکل‌گیری این نهاد در محیط دانشگاهی، گفت: جهاددانشگاهی از دانشگاه آغاز شده است و ارتباط با محیط دانشگاه و دانشجویان، بخشی از هویت و مأموریت این نهاد به شمار می‌رود و  در همین راستا، آمادگی خود را برای راه‌اندازی دفتر نمایندگی جهاددانشگاهی در دانشگاه لرستان اعلام کرده‌ایم. 

سلاحورزیان با تأکید بر ضرورت هماهنگی میان جهاددانشگاهی و دانشگاه‌ها، افزود: برای اجرای فعالیت‌های فرهنگی و دانشجویی، آمادگی داریم در چارچوب قوانین و مقررات دانشگاه‌ها با مجموعه‌های دانشگاهی همکاری کنیم و برای پیشبرد این برنامه‌ها تعامل لازم را داشته باشیم.

رئیس جهاد دانشگاهی لرستان با تأکید بر ضرورت حمایت از کانون‌های دانشجویی، اظهار کرد: حمایت مالی، فراهم کردن فضای مناسب برای فعالیت و تسهیل امور، از جمله زمینه‌هایی است که جهاددانشگاهی در حد توان خود برای آنها تلاش خواهد کرد و در این زمینه کوتاهی نمی‌کنیم.

وی مسئولیت‌پذیری دبیران کانون‌های دانشجویی را از عوامل مهم موفقیت فعالیت‌های فرهنگی دانست و افزود: دبیران کانون‌ها باید در برنامه‌ریزی و اجرای فعالیت‌ها نقش جدی و مسئولانه داشته باشند و جذب حداکثری دانشجویان نیز باید یکی از اولویت‌های اصلی آنها باشد.

سلاحورزیان با بیان اینکه برنامه‌های فرهنگی زمانی می‌توانند مورد استقبال دانشجویان قرار گیرند که متناسب با نیاز و علاقه آنان طراحی شوند، گفت: فعالیت‌های دانشجویی باید از جذابیت لازم برخوردار باشند و خلاقیت و نوآوری در طراحی و اجرای برنامه‌ها مورد توجه قرار گیرد.

رئیس جهاد دانشگاهی لرستان در ادامه بر ضرورت رعایت قوانین و مقررات دانشگاه‌ها در اجرای فعالیت‌های فرهنگی تأکید کرد و گفت: خلاقیت و نوآوری باید در کنار قانون‌مداری مورد توجه قرار گیرد و برنامه‌های کانون‌های دانشجویی نیز در چارچوب ضوابط دانشگاه‌ها اجرا شوند.

وی همچنین گزارش‌دهی و مستندسازی فعالیت‌های کانون‌های دانشجویی را ضروری دانست و افزود: مستندسازی دقیق برنامه‌ها می‌تواند به ارزیابی عملکرد کانون‌ها، انتقال تجربه و برنامه‌ریزی بهتر برای فعالیت‌های آینده کمک کند.

سلاحورزیان اظهار کرد: یکی از اهداف و برنامه‌های جهاد دانشگاهی این است که پایگاه معاونت فرهنگی این نهاد در تمام دانشگاه‌های استان دایر و فعال باشد.

این مسئول افزود: تلاش ما این است که دفاتر و پایگاه‌های جهاد دانشگاهی در دانشگاه‌ها به محلی برای حضور، فعالیت و مشارکت دانشجویان تبدیل شوند و دانشجویان بتوانند ایده‌ها، دغدغه‌ها و برنامه‌های خود را در این فضا مطرح و برای اجرای آنها برنامه‌ریزی کنند.

رئیس جهاد دانشگاهی استان ادامه داد: در همین راستا، جهاد دانشگاهی به دانشگاه لرستان پیشنهاد داده است که یک ساختمان به مساحت ۳۰۰ مترمربع با هزینه و پیگیری خود سازمان احداث شود تا زمینه برای توسعه فعالیت‌های فرهنگی و دانشجویی فراهم شود، البته دانشگاه لرستان تاکنون پاسخ مشخصی در این زمینه ارائه نکرده است.

سلاح‌ورزیان از دانشجویان حاضر در این نشست خواست دغدغه‌مندی خود را در این زمینه به روسای دانشگاه‌ها منتقل کنند و از مسئولان دانشگاه‌ها بخواهند در مسیر توسعه همکاری با جهاد دانشگاهی، همکاری‌های لازم را داشته باشند.

وی با تأکید بر اینکه جهاد دانشگاهی خود را در قبال حمایت از فعالیت‌های دانشجویی متعهد می‌داند، بیان کرد: ما متعهد می‌شویم در حد توان از تمامی طرح‌ها، ایده‌ها و فعالیت‌های دانشجویی حمایت کنیم؛ البته این حمایت تا جایی خواهد بود که فعالیت‌های مورد نظر با قوانین و مقررات جهاد دانشگاهی در تضاد نباشد.

رئیس جهاد دانشگاهی لرستان تصریح کرد: این حمایت‌ها صرفاً به حمایت مالی محدود نمی‌شود و حمایت‌های مادی، معنوی، تسهیل‌سازی و سایر حمایت‌هایی که در توان جهاد دانشگاهی باشد را شامل خواهد شد.

سلاح‌ورزیان با بیان اینکه دانشجویان باید محور اصلی فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها باشند، اضافه کرد: هدف ما این است که دفاتر جهاد دانشگاهی در دانشگاه‌های استان به محیط‌هایی پویا و فعال تبدیل شوند و روزانه ده‌ها دانشجو در این دفاتر در حال تردد، برنامه‌ریزی، گفت‌وگو و تولید محتوا باشند.

وی ادامه داد: حضور دانشجویان در دفاتر جهاد دانشگاهی باید به شکل‌گیری ایده‌های جدید، انجام فعالیت‌های گروهی و اجرای برنامه‌هایی منجر شود که خود دانشجویان در طراحی و اجرای آنها نقش اصلی را داشته باشند.

رئیس جهاد دانشگاهی لرستان همچنین با اشاره به حضور دبیران کانون‌های دانشجویی در این نشست، اظهار کرد: از شما می‌خواهم در فعالیت‌هایی که برعهده دارید مسئولیت‌پذیر باشید و نسبت به برنامه‌ها و فعالیت‌های کانون‌ها احساس مسئولیت داشته باشید.

سلاح‌ورزیان افزود: یکی از موضوعات مهمی که انتظار داریم دبیران کانون‌ها و فعالان دانشجویی مورد توجه قرار دهند، تلاش برای جذب حداکثری سایر دانشجویان است؛ چراکه فعالیت‌های دانشجویی زمانی می‌تواند اثرگذاری بیشتری داشته باشد که طیف بیشتری از دانشجویان در آن مشارکت داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی آماده است در چارچوب ضوابط و ظرفیت‌های موجود، زمینه لازم را برای فعالیت دانشجویان فراهم کند و امیدواریم با همکاری دانشگاه‌ها، کانون‌های دانشجویی و خود دانشجویان، شاهد شکل‌گیری فعالیت‌های بیشتر و پویاتر در سطح دانشگاه‌های استان باشیم.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها