دوشنبه ۱۳ مهر ۱۴۰۵ | ۱۵:۵۵
منبع: نمایندگی همدان
۵۶ تلیسه اصلاح‌نژادی هلشتاین همدان راهی عراق شد

۵۶ تلیسه اصلاح‌نژادی هلشتاین همدان راهی عراق شد

همدان (ایسنا) - رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان از صادرات ۵۶ رأس تلیسه اصلاح‌نژادی هلشتاین ایرانی به کشور عراق خبر داد و گفت: این صادرات با هدف توسعه صادرات مواد ژنتیکی، ارزآوری و ایجاد ارزش افزوده برای بخش دامپروری استان انجام شده است.

حمزه خانجانی دوشنبه ۱۳ مهر در کارگروه تسهیل صادرات استان همدان، با اشاره به سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی برای توسعه صادرات دام و مواد ژنتیکی، اظهار کرد: موضوع صادرات دام و مواد ژنی به کشورهای همسایه از حدود دو ماه گذشته مطرح شده و در این چارچوب، صادرات تلیسه‌های مازاد به کشورهای متقاضی در دستور کار قرار گرفته است.

وی با تأکید بر تفاوت صادرات تلیسه‌های اصلاح‌نژادی با صادرات دام پرواری، افزود: تلیسه‌های صادرشده با هدف بهره‌گیری به عنوان ماده ژنتیکی و توسعه ظرفیت تولیدمثل و اصلاح نژاد دام صادر می‌شوند و این موضوع ارتباطی با صادرات دام برای کشتار و تأمین گوشت ندارد.

خانجانی ادامه داد: بنابراین صادرات تلیسه‌های اصلاح‌نژادی نباید به معنای خروج دام مولد از چرخه تولید یا ایجاد اختلال در بازار گوشت تلقی شود، چراکه هدف اصلی این اقدام، صادرات ظرفیت ژنتیکی و دام‌های دارای قابلیت اصلاح‌نژادی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به جایگاه ایران در اصلاح نژاد گاو هلشتاین، بیان کرد: ایران در زمینه اصلاح نژاد گاو هلشتاین رتبه دوم را در اختیار دارد و به همین دلیل کشورهای همسایه و برخی کشورهای دیگر متقاضی دریافت تلیسه‌های آبستن یا تلیسه‌های دارای قابلیت آبستنی هستند.

وی با اشاره به ظرفیت واحدهای دامپروری استان همدان گفت: با هماهنگی واحدهایی که در زمینه تولید تلیسه مازاد فعالیت دارند، صادرات این دام‌ها با هدف ارزآوری و ایجاد ارزش افزوده برای بخش دامپروری دنبال می‌شود.

خانجانی خاطرنشان کرد: در همین راستا، با همکاری واحدهای گاو شیری صنعتی که از نظر فعالیت‌های اصلاح‌نژادی در شمار واحدهای برتر کشور قرار دارند و با هماهنگی اداره‌کل دامپزشکی و امور قرنطینه سازمان دامپزشکی کشور، ۵۶ رأس تلیسه اصلاح‌نژادی به کشور عراق صادر شد.

وی در ادامه با اشاره به ظرفیت دامی استان همدان اظهار کرد: در حال حاضر ۱۶۲ هزار رأس گاو و گوساله، بیش از دو میلیون و ۲۰۰ هزار رأس گوسفند و بره و ۱۷۵ هزار رأس بز در استان وجود دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان افزود: استان همدان پنج درصد از جمعیت گاو و گوساله و ۲.۸ درصد از جمعیت گوسفند و بره کشور را در اختیار دارد.

خانجانی سهم استان همدان از تولید شیر خام کشور را نیز ۳.۶ درصد اعلام کرد و گفت: سالانه ۳۲ هزار و ۳۶۵ تن گوشت قرمز در استان همدان تولید می‌شود.

 انتهای پیام 

آخرین اخبار استان‌ها