چهارشنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۵ | ۱۵:۵۳
منبع: وزارت بهداشت و درمان
ایران وارد مرحله بروز پایین سل شد/ ضرورت تقویت بیماریابی فعال برای حذف بیماری
عکس تزینی است.

رئیس گروه مدیریت سل و جذام وزارت بهداشت اعلام کرد

ایران وارد مرحله بروز پایین سل شد/ ضرورت تقویت بیماریابی فعال برای حذف بیماری

رئیس گروه تخصصی مدیریت سل، جذام و عفونت‌های حاد تنفسی وزارت بهداشت با اشاره به کاهش بروز سل در کشور گفت: ایران وارد مرحله بروز پایین این بیماری شده است، اما حرکت به سمت حذف سل نیازمند تقویت بیماریابی فعال، شناسایی موارد پنهان و گسترش درمان سل نهفته در گروه‌های پرخطر است.

به گزارش ایسنا، دکتر مهشید ناصحی در دوازدهمین کنگره بین‌المللی بیماری‌های ریه، مراقبت‌های ویژه و سل، با بیان اینکه کاهش بروز بیماری دستاورد مهمی است، اظهار کرد: هرچه به هدف حذف سل نزدیک‌تر می‌شویم، شناسایی موارد بیماری دشوارتر و نیاز به مداخلات هدفمند بیشتر می‌شود.

وی افزود: سال گذشته ۵ هزار و ۶۷۶ مورد سل در کشور گزارش شد که معادل ۶.۶ مورد به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است؛ در حالی که برآوردها تعداد موارد را حدود ۹ هزار و ۶۰۰ مورد نشان می‌دهد. این فاصله بیانگر ضرورت تقویت شناسایی و گزارش موارد بیماری است.

یک‌سوم بیماران سل بالای ۶۵ سال سن دارند

ناصحی با اشاره به الگوی سنی مبتلایان گفت: حدود یک‌سوم بیماران سل در کشور بالای ۶۵ سال سن دارند و این موضوع مدیریت بیماری را پیچیده‌تر کرده است، زیرا بسیاری از این افراد همزمان با بیماری‌های زمینه‌ای از جمله دیابت و سایر مشکلات مرتبط با سالمندی مواجه هستند.

وی با بیان اینکه توزیع سل در کشور یکنواخت نیست، افزود: میزان بیماری در برخی استان‌ها بالاتر است و علاوه بر استان‌های مرزی، وضعیت برخی استان‌های شمالی نیز نیازمند بررسی و توجه بیشتر است.

حرکت از بیماریابی غیرفعال به بیماریابی هدفمند

رئیس گروه تخصصی مدیریت سل، جذام و عفونت‌های حاد تنفسی وزارت بهداشت تاکید کرد: در شرایطی که کشور به سمت حذف سل حرکت می‌کند، دیگر نمی‌توان تنها منتظر مراجعه افراد دارای علائم بود و باید بیماریابی فعال و هدفمند، به‌ویژه در گروه‌های پرخطر، تقویت شود.

وی افراد در تماس نزدیک با بیماران مبتلا به سل، دریافت‌کنندگان پیوند، بیماران تحت همودیالیز و برخی افراد دارای ضعف سیستم ایمنی را از جمله گروه‌هایی دانست که نیازمند توجه بیشتر هستند.

ناصحی همچنین شناسایی و درمان سل نهفته را یکی دیگر از محورهای مهم برنامه حذف سل عنوان کرد و گفت: پس از رد سل فعال در افراد پرخطر، باید احتمال وجود عفونت نهفته بررسی و در افراد واجد شرایط، درمان پیشگیرانه انجام شود تا از تبدیل آن به بیماری فعال جلوگیری شود.

تشخیص سریع مقاومت دارویی و افزایش موفقیت درمان

وی با تأکید بر اهمیت استفاده هدفمند از روش‌های تشخیصی مولکولی سریع افزود: تشخیص دقیق سل، افتراق آن از سایر عفونت‌های مایکوباکتریایی و شناسایی مقاومت دارویی در ابتدای درمان، نقش مهمی در مدیریت مناسب بیماران دارد.

بنابر اعلام وبدا، ناصحی همچنین افزایش موفقیت درمان را از دیگر اولویت‌های برنامه کنترل سل دانست و گفت: سالمندی بیماران و ابتلای همزمان آنان به بیماری‌های دیگر، بر پیامد درمان اثرگذار است و به همین دلیل مدیریت بیمار مبتلا به سل نباید صرفا به تجویز داروهای ضدسل محدود شود.

وی در پایان تأکید کرد: بیماریابی فعال و هدفمند در گروه‌های پرخطر، گسترش درمان پیشگیرانه، تشخیص سریع بیماری و مقاومت دارویی و بهبود مدیریت بیماران از مهم‌ترین محورهایی است که برای ادامه مسیر کشور به سمت حذف سل باید مورد توجه قرار گیرد.

انتهای پیام

# اجتماعی

آخرین اخبار اجتماعی