پنجشنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۵ | ۱۵:۴۸
منبع: نمایندگی همدان
فرماندار: سراب‌های نهاوند می‌تواند موتور محرک گردشگری و اقتصاد منطقه باشد

فرماندار: سراب‌های نهاوند می‌تواند موتور محرک گردشگری و اقتصاد منطقه باشد

همدان (ایسنا) - فرماندار نهاوند با اشاره به ظرفیت‌های طبیعی و گردشگری این شهرستان، گفت: سراب‌های نهاوند می‌تواند موتور محرک گردشگری و اقتصاد منطقه باشد.

مجتبی بیرانوند پنجشنبه ۱۶ مهر در جلسه ستاد ساماندهی سراب‌های شهرستان نهاوند که در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: نهاوند دارای ۱۳ سراب است که پنج مورد از آنها در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده‌اند و این ظرفیت می‌تواند نقش مهمی در توسعه گردشگری، ایجاد اشتغال و جذب سرمایه‌گذاری در شهرستان داشته باشد.

وی با اشاره به تأکید استاندار همدان بر ساماندهی سراب‌های شهرستان، تصریح کرد: سراب‌های نهاوند از پتانسیل‌های بسیار ارزشمند این شهرستان هستند اما تاکنون آن‌گونه که باید نتوانسته‌ایم از این ظرفیت‌ها به نفع توسعه شهرستان بهره‌برداری کنیم.

بیرانوند افزود: مجموع آبدهی سراب‌های نهاوند سالانه بیش از ۱۵۰ میلیون مترمکعب برآورد می‌شود که در فصل زراعی مورد استفاده بخش کشاورزی قرار می‌گیرد و در سایر ایام نیز از طریق رودخانه گاماسیاب از شهرستان خارج می‌شود.

فرماندار نهاوند با اشاره به سه سراب گاماسیاب، گیان و فارسبان به عنوان محورهای اصلی ساماندهی در مرحله نخست، گفت: پس از تعیین‌تکلیف و ساماندهی این سه سراب موضوع سایر سراب‌های شهرستان نیز دنبال خواهد شد.

گاماسیاب؛ بزرگ‌ترین چشمه ایران و مقصد سالانه صدها هزار گردشگر

بیرانوند درباره سراب گاماسیاب، گفت: این سراب در حدود ۲۰ کیلومتری جنوب نهاوند قرار دارد و از آن به عنوان بزرگ‌ترین چشمه ایران یاد می‌شود.
وی با اشاره به ظرفیت‌های طبیعی و گردشگری این منطقه، اضافه کرد: جنگل طبیعی سراب گاماسیاب حدود ۳۳هزار و ۳۸۰ هکتار وسعت دارد و سالانه حدود ۴۰۰هزار نفر از این منطقه بازدید می‌کنند.
به گفته فرماندار نهاوند؛ آب شرب ۱۹ روستای بخش مرکزی از این سراب تأمین می‌شود و حدود ۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی نیز از آب آن بهره‌مند هستند.

وی همچنین به وجود حوضچه‌های پرورش ماهی، ظرفیت احداث نیروگاه برق‌آبی، مشکلات زیرساختی و محدودیت‌های مدیریتی در این منطقه اشاره کرد.

سراب گیان؛ ۶۰۰ هزار گردشگر و تپه‌ای با قدمت هفت هزار سال

فرماندار نهاوند با اشاره به ظرفیت‌های سراب گیان نیز، بیان کرد: این سراب در ۲۲ کیلومتری جنوب‌غربی نهاوند قرار دارد و سالانه حدود ۶۰۰ هزار نفر از آن بازدید می‌کنند.
بیرانوند خاطرنشان کرد: در فاصله حدود دو کیلومتری سراب، تپه باستانی گیان با قدمتی حدود هفت هزار سال قرار دارد که ظرفیت گردشگری این منطقه را دوچندان کرده است.

وی تاکید کرد: سراب گیان علاوه بر تأمین آب شرب شهر گیان با جمعیتی حدود ۸۳۰۰ نفر، آب مورد نیاز حدود ۳۴۹۰ هکتار از اراضی کشاورزی منطقه را نیز تأمین می‌کند.

فرماندار نهاوند با اشاره به مشکلات موجود در این منطقه، بیان کرد: حدود ۶۰ دکه به‌صورت خودسرانه در محدوده سراب فعالیت دارند و بیش از ۱۰۰ سکوی نشیمن نیز در سال‌های گذشته احداث شده که اکنون عمدتاً توسط مردم مدیریت می‌شود.

فارسبان؛ تفرجگاهی با ظرفیت گردشگری بالا اما زیرساخت‌های ناکافی

بیرانوند درباره ظرفیت‌های سراب فارسبان، گفت:  این سراب در حدود ۳۵ کیلومتری جنوب‌غربی نهاوند قرار دارد و از ظرفیت‌های طبیعی و جنگلی قابل توجهی برخوردار است.

وی یادآور شد: این سراب آب شرب چهار روستا با جمعیتی حدود ۲۵۰۰ نفر را تأمین می‌کند و حدود ۲۱۰۰ هکتار از اراضی منطقه نیز از آب آن بهره‌مند می‌شوند.

به گفته فرماندار نهاوند، سالانه حدود ۲۵۰ هزار نفر از سراب فارسبان بازدید می‌کنند؛ اما وضعیت سرویس‌های بهداشتی و امکانات رفاهی این منطقه مناسب نیست و بسیاری از امکانات موجود نیز عملاً قابل استفاده نیستند.

بیرانوند تأکید کرد: با وضعیت فعلی پاسخگویی به مطالبات مردم و گردشگران در این مناطق امکان‌پذیر نیست و ساماندهی سراب‌ها نیازمند تصمیم‌گیری جدی، تعیین متولی مشخص و همکاری دستگاه‌های مرتبط است.

فرماندار نهاوند همچنین از بررسی الگوهای مدیریتی سایر استان‌ها از جمله اصفهان برای ساماندهی و مدیریت سراب‌ها خبر داد و خاطرنشان کرد: باید از تجربه‌های موفق در حوزه مدیریت گردشگری و مشارکت شهرداری‌ها، مردم و دستگاه‌های متولی استفاده شود.

انتهای پیام 

آخرین اخبار استان‌ها