پنجشنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۵ | ۲۰:۳۳
منبع: نمایندگی فارس
شیراز نیازمند سرمایه‌گذاری بیشتر در زیرساخت‌ها و رویدادهای گردشگری است

معاون استاندار فارس:

شیراز نیازمند سرمایه‌گذاری بیشتر در زیرساخت‌ها و رویدادهای گردشگری است

فارس (ایسنا) - معاون هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری فارس گفت: توسعه گردشگری شیراز به سرمایه‌گذاری بیشتر در فضاها و زیرساخت‌های گردشگری و همچنین توجه ویژه به برگزاری رویدادهای گردشگری و فرهنگی نیاز دارد.

مهدی پارسایی امروز پنج‌شنبه ۱۶ مهر در نشست فعالان گردشگری استان با شورا و شهردار شیراز، با اشاره به روند شکل‌گیری و توسعه این شهر در دوره‌های مختلف تاریخی، اظهار کرد: شیراز در طول تاریخ با همت و تلاش مردم ساخته شده و بالیده است و در بسیاری از دوره‌ها، مردم و بزرگان شهر نقش اصلی را در توسعه آن برعهده داشته‌اند.

وی با اشاره به شرایط شیراز در دوره قاجار افزود: در این دوره، شیراز مورد بی‌مهری حکومت قرار داشت و با انتقال پایتخت، از منابع ملی بهره چندانی نبرد؛ با این حال، مردم و بزرگان شیراز در این دوره نیز برای آبادانی شهر تلاش کردند.

پارسایی شعر معروف حافظ «وفا کنیم و ملامت کشیم و خوش باشیم / که در طریقت کافریست رنجیدن» را پاسخی تاریخی از سوی شیرازی‌ها به ناملایمات روزگار دانست و ادامه داد: بررسی آثار تاریخی شهر نشان می‌دهد که در کنار آثار برجای‌مانده از دوره زندیه، پنج بخش مشخص در دوره قاجار نیز ایجاد شده که خاندان‌های قوام، مشیرالملک، نصیرالملک، ایلخانی و دو بخش نیز خاندان صاحب دیوانی در شکل‌گیری آن‌ها نقش داشته‌اند.

موقوفات و تداوم مهمان‌نوازی شیرازی‌ها

معاون هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری فارس با اشاره به گستردگی موقوفات در شیراز گفت: دو سوم جلگه شیراز موقوفه است و این موقوفات در گذشته برای رفاه مردم و تقویت روحیه مهمان‌نوازی مردم شهر مورد استفاده قرار می‌گرفت.

وی افزود: امروز نیز فعالان گردشگری شیراز بخشی از امکانات و فضاهای اقامتی خود را برای حمایت از مسافران و همراهان بیماران اختصاص می‌دهند که این اقدام نشان‌دهنده تداوم روحیه مردم‌دوستی و مهمان‌پذیری مردم شیراز است.

بخش خصوصی گردشگری در اجرای مهر شیراز نقش دارد

پارسایی با اشاره به تلاش فعالان بخش خصوصی گردشگری برای برگزاری رویداد مهر شیراز اظهار کرد: بخش خصوصی گردشگری طی دو ماه گذشته به صورت شبانه‌روزی برای برگزاری این رویداد برنامه‌ریزی و تلاش کرده است و با اقدامات انجام‌شده، مهر شیراز در حال اجرا و تحقق است.

وی با بیان اینکه همراهی دستگاه‌های دولتی و شهرداری با بخش خصوصی گردشگری ضروری است، افزود: لازم است بخش دولتی و شهرداری به نیازها و گلایه‌های اصناف گردشگری توجه جدی داشته باشند و در حد توان با برنامه‌های بخش خصوصی گردشگری همراهی کنند.

اعتماد عمومی سرمایه مهم مدیریت شهری است

معاون هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری فارس همچنین با اشاره به عملکرد شهرداری شیراز گفت: تلاش‌های شهرداری و کسب رضایت عمومی در سطح شهر مشهود است و تیم رسانه‌ای شهرداری در دوره جدید با اطلاع‌رسانی درباره خدمات مدیران و جلب اعتماد مردم، اقدام مؤثری انجام داده است.

پارسایی ادامه داد: اعتمادسازی اقدام بسیار مهمی است، زیرا احساس رضایتمندی را در جامعه افزایش می‌دهد و می‌تواند زمینه امیدواری و مشارکت بیشتر مردم را فراهم کند.

وی با اشاره به برخی اقدامات شهرداری شیراز در دوره جدید اظهار کرد: اقداماتی از جمله تأسیس موزه شهر، ساخت سمفونی شیراز، تولید دانشنامه شیراز، خرید باغ و ایجاد مرکز گردشگری عمومی، نشان‌دهنده تغییر رویکرد شهرداری است.

پارسایی افزود: به عنوان یک شهروند انتظار دارم شهرداری شیراز در برنامه‌های آینده خود توجه جدی‌تری به برگزاری رویدادهای گردشگری داشته باشد.

توسعه گردشگری شیراز به سرمایه‌گذاری نیاز دارد

معاون هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری فارس با تأکید بر ضرورت تقویت زیرساخت‌های گردشگری گفت: شیراز برای توسعه فضاها و زیرساخت‌های گردشگری به سرمایه‌گذاری بیشتری نیاز دارد و بخش مهمی از مفهوم گردشگری نیز با برگزاری رویدادها ارتباط دارد.

وی بر ضرورت اختصاص اعتبارات قابل توجه به حوزه رویدادهای گردشگری و فرهنگی تأکید کرد و افزود: باید توجه ویژه‌ای به این حوزه شود تا شیراز در زمینه برگزاری رویدادهای گردشگری و فرهنگی نیز شاهد تحول باشد.

پارسایی همچنین با اشاره به اقدامات در حال انجام برای توسعه ارتباطات فرهنگی میان شیراز و دیگر شهرهای کشور گفت: ارتباطات فرهنگی با سایر شهرهای کشور می‌تواند به تقویت حضور گردشگران کمک کند و اقداماتی با محوریت شهرداری در این زمینه در دست انجام است که باید با جدیت پیگیری شود.

انتهای پیام 

آخرین اخبار استان‌ها