سه‌شنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۵ | ۱۲:۳۱
منبع: نمایندگی خراسان رضوی
توضیحات رئیس مرکز آموزش عالی کاشمر درباره تخریب دیوارهای بتنی این دانشگاه

توضیحات رئیس مرکز آموزش عالی کاشمر درباره تخریب دیوارهای بتنی این دانشگاه

خراسان رضوی (ایسنا) - رئیس مرکز آموزش عالی کاشمر درباره دلایل تخریب بخشی از دیوارهای بتنی اطراف زمین مرکز آموزش عالی که در بالادست فاز ۵ مسکن مهر قرار دارد، گفت: این تخریب به دلیل اجرای نامناسب دیوارها و در پی وزش باد رخ داده و همچنان به همان وضعیت باقی مانده است.

امین حسینی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به چالش‌های توسعه فیزیکی و بودجه‌ای مراکز علمی‌کاربردی، درباره موانع پیش روی تخصیص زمین و اعتبار این مرکز اظهار کرد: گفتمان نادرستی که در وزارتخانه‌ شکل گرفت مانع تخصیص زمین و بودجه مرکز آموزش عالی کاشمر شد.

وی در رابطه با زمین مرکز آموزش عالی و پیگیری‌های انجام شده از طریق کمیسیون ماده ۲۳ که اسناد آن موجود است، اظهار کرد: تا اواخر سال ۱۴۰۳ به‌ شدت در پی تعیین تکلیف این زمین بودیم، اما موانعی بر سر راه ما ایجاد شد.

وی دلیل این امر را شکل‌گیری گفتمانی در وزارتخانه‌ها دانست مبنی بر اینکه امکانات دانشگاه پیام‌نور، دانشگاه‌های علمی‌کاربردی و حتی دانشگاه آزاد باید در کنار هم قرار گرفته و منسجم شوند.

رئیس مرکز آموزش عالی کاشمر در پاسخ به دلیل عدم تخصیص زمین یادآور شد: حتی نامه‌ای از سوی رئیس وقت سازمان برنامه و بودجه، به وزارت بهداشت و وزارت علوم ارسال شده بود که در جلسه‌ای در استان، آن را به نماینده استان ارائه دادم. در این نامه صراحتاً ذکر شده بود که کمیسیون ماده ۲۳ برای ساخت دانشگاه‌ها در جایی صادر خواهد شد که واحدهای بلااستفاده پیام‌نور، دانشگاه علمی‌کاربردی و حتی دانشگاه آزاد وجود نداشته باشد.

بادی وزید و دیوارهای بتنی دانشگاهی فرو ریخت

حسینی افزود: از آنجا که در کاشمر واحدهای بلااستفاده وجود داشت، این گفتمان به اصلی‌ترین مانع پیش روی توسعه فیزیکی مرکز آموزش عالی تبدیل شد و به صراحت اعلام گردید که اعتبار میلیاردی برای ساخت‌وساز مرکز آموزش عالی کاشمر تخصیص نخواهد یافت.

وی با اشاره به مکاتبات و جلسات برگزار شده با معاونت برنامه‌ریزی و سایر معاونت‌های وزارت علوم، تأکید کرد: در صورتی که گفتمان الحاق و ادغام با واحدهای دولتی دیگر همچنان در وزارتخانه‌ حاکم باشد، تخصیص زمین از طریق کمیسیون ماده ۲۳ یا ارائه بودجه‌ای مجزا برای ساخت دانشگاه در این شهرستان عملاً منتفی خواهد شد.

رئیس مرکز آموزش عالی کاشمر خاطرنشان کرد: چون در شهر کاشمر واحد دانشگاه پیام‌نور مستقر است و در معاونت برنامه‌ریزی از این موضوع اطلاع کامل دارند؛ موضوع الحاق و ادغام با پیام‌نور پیش‌تر برای آن‌ها مطرح شده بود.

حسینی، با اشاره به مکاتبات با وزارت علوم اظهار کرد: به صراحت مسئولان کشوری اعلام کرده‌اند که پروژه‌های بسیار سنگین و مهم دیگری نظیر ساخت بیمارستان‌ها و احداث خطوط ریلی در کشور وجود دارد و حاضر نیستند که مجدد در این شهر برای احداث دانشگاه میلیاردها تومان اعتبار اختصاص دهند و پیشنهاد شد که به جای ساخت جدید، با واحد پیام‌نور که امکاناتش در کاشمر موجود هست ادغام شویم و یک دانشگاه خوب ایجاد کنیم.

رئیس مرکز آموزش عالی کاشمر در مورد وضعیت زمین اختصاصی این مرکز تصریح کرد: اگر کمیسیون ماده ۲۳ که سال‌ها در پیگیری آن هستیم به نتیجه برسد، می‌توانیم ساخت‌وساز را آغاز کنیم، اما تاکنون تنها قول گرفته‌ایم که زمین را حفظ کنیم و از ما گرفته نشود.

حسینی در پاسخ به سؤالی درباره تخریب بخش‌هایی از دیوارهای این زمین و به سرقت بردن میلگردهای داخل آن‌ها، اظهار کرد: این تخریب در سال ۱۴۰۲ به دلیل اجرای نامناسب دیوارها و در پی وزش باد رخ داده و وضعیت همچنان همان گونه است.

وی با بیان اینکه این موضوع منجر به درگیر شدن ما در یک پرونده قضایی چند ساله شد که توانستیم شرکت را محکوم و از آن خسارت بگیریم، گفت: پروژه دیوارکشی مرکز آموزش عالی کاشمر در تابستان ۱۴۰۱ به بهره‌برداری رسید و چند ماه بعد، در بهار ۱۴۰۲، بر اثر وزش باد، بخش قابل‌ توجهی از دیوارها، حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد، تخریب و ریزش کرد.

بادی وزید و دیوارهای بتنی دانشگاهی فرو ریخت

رئیس مرکز آموزش عالی کاشمر ادامه داد: پس از پیگیری موضوع مشخص شد که این پروژه بدون انجام مطالعات کارشناسی کافی، بدون استفاده از شرکت مشاور و بدون برخورداری از جزئیات اجرایی دقیق انجام شده است. ما موضوع را از مسیر قضایی پیگیری کردیم و بخشی از خسارت نیز از شرکت مجری پروژه مطالبه و دریافت شد.

حسینی یادآور شد: مطلع شدم که حتی سند این ساختمان به نام دولت است و فقط به وزارت کشور واگذار شده بود. از آنجا که این زمین ظرفیت ساخت‌وساز دارد، اگر این شرایط محقق می‌شد، احتمال مواجهه با سختی‌های شدید برای دانشگاه بسیار کمتر بود.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها