پنجشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۵ | ۱۱:۴۱
برگزاری آیین بزرگداشت زبان فارسی و حافظ شیرازی در وین؛ «از رابعه بلخی تا حافظ شیرازی»

برگزاری آیین بزرگداشت زبان فارسی و حافظ شیرازی در وین؛ «از رابعه بلخی تا حافظ شیرازی»

دهمین آیین سالانه بزرگداشت شعر و ادب فارسی همزمان با روز بزرگداشت حافظ شیرازی، به همت سفارت جمهوری اسلامی ایران در وین و با مشارکت سفارتخانه‌های تاجیکستان و افغانستان و همچنین مجله «انجمن دیپلماتیک اتریش» برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در این مراسم که روز دوشنبه با حضور جمع پرشماری از دیپلمات‌ها، نمایندگان سازمان‌ها و نهادهای محلی، پژوهشگران، شخصیت‌های فرهنگی و ایرانیان مقیم اتریش در وین برگزار شد، میراث مشترک کشورهای فارسی‌زبان تحت عنوان «از رابعه بلخی تا حافظ شیرازی» گرامی داشته شد.

اسدالله اشراق جهرمی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در اتریش، در حاشیه این مراسم با اشاره به اهداف برگزاری این رویداد فرهنگی اظهار کرد: «ما از انجمن دیپلماتیک در وین، پژوهشگران متعدد و بسیاری از ایرانیان مقیم اتریش و به‌ویژه شهر وین دعوت کردیم تا گرد هم آیند و زبان، فرهنگ و ادبیات فارسی را با تمرکز بر بزرگداشت حافظ شیرازی، مشهورترین شاعر سده هشتم هجری، گرامی بدارند».

در بخش دیگری از این آیین، کلاوس وولفر، از مدیران انجمن دیپلماتیک اتریش، به پیشینه پیوندهای ادبی میان ایران و جهان آلمانی‌زبان اشاره کرد و گفت: «یوزف فون هامر-پورگشتال ۲۰۰ سال پیش پژوهشگر بزرگ زبان‌های خاورمیانه بود که آثار بسیاری از نویسندگان را ترجمه کرد و با ایجاد پلی به سوی گوته و جهان آلمانی‌زبان ما، به شناخته‌تر شدن هرچه بیشتر حافظ کمک شایانی کرد».

در این مراسم همچنین بر تاثیر عمیق اندیشه‌ها و زبان عرفانی حافظ شیرازی بر «یوهان ولفگانگ فون گوته»، شاعر و متفکر شهیر آلمانی که در حدود ۶۵ سالگی با ترجمه اشعار حافظ آشنا شد و در پی آن اثر مشهور «دیوان غربی-شرقی» را سرود، تاکید شد.

منیژه باختری، سفیر افغانستان در اتریش نیز در سخنانی در این نشست، پیوند میان ملت‌های فارسی‌زبان را فراتر از مرزها دانست و تصریح کرد: «افغانستان، ایران و تاجیکستان با عاملی عمیق‌تر از جغرافیا یا مرزهای سیاسی به یکدیگر متصل هستند. زبان فارسی (دری) صرفاً زبانی برای برقراری ارتباط نیست، بلکه خانه‌ای است که حافظه جمعی ما در آن زندگی می‌کند».

همچنین منوچهر جابیر، سفیر تاجیکستان در اتریش، با گرامیداشت جایگاه «رابعه بلخی» در تاریخ ادب فارسی خاطرنشان کرد: «رابعه بلخی توانست صدای خود را از طریق شعر بیابد و به نمادی از شجاعت، عشق و قدرت فکری زنان تبدیل شود».

در حاشیه این مراسم که با اجرای موسیقی سنتی و نمایش آثار هنری، فرش، کتاب و صنایع دستی کشورهای فارسی‌زبان همراه بود، بر دیرینگی روابط فرهنگی، علمی و اجتماعی ایران و اتریش که به سده‌های ۱۸ و ۱۹ میلادی بازمی‌گردد و جایگاه وین به عنوان یکی از مراکز اصلی مطالعات زبان و ادبیات فارسی در اروپا تاکید شد.

انتهای پیام

# جهان

آخرین اخبار جهان