یکشنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۵ | ۱۹:۴۰
معاون وزیر بهداشت: آزمون استخدامی پرستاران تا پایان سال برگزار می‌شود

معاون وزیر بهداشت: آزمون استخدامی پرستاران تا پایان سال برگزار می‌شود

بوشهر (ایسنا) - معاون پرستاری وزارت بهداشت از برنامه‌ریزی برای برگزاری آزمون استخدامی پرستاران تا پایان سال خبر داد و گفت: اجرای طرح ملی نگهداشت پرستاری با محوریت بومی‌گزینی و بورسیه دانشجویان در مناطق کم‌برخوردار و بهبود وضعیت پرداخت‌ها در دستور کار قرار دارد.

دکتر عباس عبادی یکشنبه ۲۶ مهر در آیین گرامیداشت روز پرستار در بوشهر با اشاره به نقش پرستاران در نظام سلامت اظهار کرد: پرستاران می‌توانند مولد سرمایه اجتماعی باشند و رفتار و عملکرد آنان جلوه‌ای از عملکرد حاکمیت سیاسی در جامعه است.

وی با بیان اینکه پرستاری تنها یک شغل نیست، بلکه مسئولیتی انسانی و اخلاقی به شمار می‌رود، افزود: پرستاران در مقاطع بحرانی، از دوران دفاع مقدس تا همه‌گیری کرونا و تهدیدهای اخیر علیه کشور، نقش مؤثری در ارتقای جایگاه اجتماعی این حرفه و اصلاح نگاه جامعه به پرستاری ایفا کرده‌اند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به توجه مسئولان عالی کشور به جامعه پرستاری گفت: پرستاران از اقشار کلیدی نظام سلامتند و می‌توانند در تقویت امید و سرمایه اجتماعی نقش‌آفرینی کنند.

تأکید بر بهبود وضعیت معیشتی پرستاران

عبادی با تأکید بر اینکه قدردانی از پرستاران نباید به بیان مطالب و تقدیرهای کلامی محدود شود، از برنامه‌های وزارت بهداشت برای بهبود وضعیت شغلی و درآمدی این گروه خبر داد.

وی با اشاره به آیین‌نامه بازتوزیع تعرفه‌ها تصریح کرد: در این آیین‌نامه، کاهش درآمد بهیاران نسبت به سال گذشته با احتساب ارزش افزوده سال جاری پذیرفته نیست و در صورت نیاز، اصلاحات لازم انجام خواهد شد.

معاون پرستاری وزارت بهداشت همچنین از پیش‌بینی حداقل دو هزار میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح «زیست پرستار» خبر داد و ابراز امیدواری کرد که این طرح با حمایت وزارت بهداشت و تصویب نمایندگان مجلس اجرایی شود. به گفته وی، استان بوشهر نیز از استان‌های بهره‌مند از این طرح خواهد بود.

عبادی با اشاره به تدوین طرح ملی نگهداشت پرستاری اظهار کرد: بخشی از این طرح به بومی‌گزینی و بورسیه دانشجویان پرستاری برای تأمین نیروی انسانی مناطق کم‌برخوردار اختصاص دارد.

وی استان‌های بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و خوزستان را از مناطق هدف این برنامه برشمرد و افزود: برای کاهش فشار کاری پرستاران، برگزاری آزمون استخدامی تا پایان سال در دستور کار قرار دارد.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به پیش‌بینی ضرایب تشویقی برای شیفت‌های نامتعارف در قانون ارتقای بهره‌وری خاطرنشان کرد: این مشوق‌ها با توجه به سختی کار پرستاران کافی نیست و پیشنهاد طرح ملی نگهداشت پرستاری برای بررسی به رئیس‌جمهور ارائه شده است.

وی همچنین تعرفه ترجیحی برای مناطق کم‌برخوردار را از ظرفیت‌های قانونی برای بهبود وضعیت پرداخت‌ها دانست و بر ضرورت استفاده از این ظرفیت در استان بوشهر تأکید کرد.

عبادی سالمندی جمعیت را از چالش‌های مهم پیش روی نظام سلامت دانست و گفت: بر اساس پیش‌بینی‌ها، تا سال ۱۴۳۰ حدود یک‌سوم جمعیت کشور را سالمندان تشکیل خواهند داد؛ ازاین‌رو، توسعه خدمات مراقبتی متناسب با نیازهای این گروه ضرورت دارد.

وی توسعه طرح «پرستار پیگیر» و مراقبت پرستاری در منزل را از راهکارهای مواجهه با این چالش عنوان کرد و افزود: فراهم‌سازی زیرساخت‌های لازم برای اجرای این طرح‌ها می‌تواند به حفظ کرامت مردم و بهبود اقتصاد سلامت کمک کند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به پوشش ۱۵ بیماری مزمن در طرح پرستار پیگیر تصریح کرد: توسعه این برنامه‌ها در کنار ارتقای کیفیت خدمات، می‌تواند به بهبود روند مراقبت از بیماران کمک کند.

عبادی در پایان، جامعه پرستاری کشور را حدود ۲۳۰ هزار نفر شامل پرستاران، بهیاران، کارشناسان اتاق عمل، کارشناسان هوشبری و کمک‌پرستاران عنوان کرد و گفت: این گروه در حوزه‌های پیشگیری، درمان، توان‌بخشی و مراقبت تسکینی به مردم خدمت می‌کنند.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها