دوشنبه ۲۷ مهر ۱۴۰۵ | ۲۱:۱۳
روایت دو زن در «سلول»

روایت دو زن در «سلول»

تهیه‌کننده فیلم کوتاه «سلول» از دشواری روایت این قصه در قالب فیلم کوتاه و راهی که برای رسیدن به خروجی موردنظر سپری کردند، سخن گفت.

به گزارش ایسنا، «سلول» روایتی از دو زن است که با طولانی شدن دوران اسارت، برای حفظ امید و زنده ماندن به یکدیگر تکیه می‌کنند؛ اما گذر زمان و فشار اسارت آن‌ها را در موقعیتی قرار می‌دهد که مرز میان انتظار و تسلیم و میان تاب‌آوردن و فروپاشی، هر لحظه کم‌رنگ‌تر می‌شود.

این فیلم کوتاه به کارگردانی عرفانه کریمی و تهیه‌کنندگی سعید هنرمند، محصول سازمان هنری رسانه‌ای اوج است که در حال حاضر در چهل و سومین جشنواره فیلم کوتاه تهران به نمایش درآمده است.

سعید هنرمند -تهیه‌کننده فیلم کوتاه «سلول»- در مورد چگونگی ساخت این پروژه گفت: پرداختن به موضوع زنان در حوزه دفاع مقدس، با توجه به مدیوم فیلم کوتاه و محدودیت‌های موجود، دشوار است؛ اما خوشبختانه با امکاناتی که در اختیارمان قرار گرفت و با همراهی عوامل حرفه‌ای سینما، به خروجی موردنظرمان رسیدیم.

وی درباره همکاری با کارگردان این فیلم افزود: دو سال پیش، پس از دیدن فیلم «حنابندون» ساخته عرفانه کریمی، احساس کردم او کارگردان توانمندی است. پس از گفت‌وگوهایی که با هم داشتیم، قرار شد همکاری کنیم. فیلمنامه‌های مختلفی مطرح بود و در نهایت به فیلمنامه خانم ترکمنلو رسیدیم؛ فیلمنامه‌ای بسیار خوب که روی آن کار کردیم.

دو زن، یک سلول و مرزی که هر لحظه کم‌رنگ‌تر می‌شود

هنرمند درباره عوامل فیلم گفت: همه عوامل «سلول»، از مدیر فیلم‌برداری و طراح صحنه تا طراح گریم، صدابردار و دوستان فعال در بخش پس‌تولید، تدوین، رنگ‌تصحیح و صداگذاری، سینماگرانی حرفه‌ای بودند. حضور آن‌ها در کنار مدیریت خوب خانم کریمی باعث شد به نتیجه مطلوبی برسیم.

تهیه‌کننده «سلول» درباره علاقه‌اش به تولید فیلم کوتاه گفت: درست است که فیلم کوتاه آورده مالی ندارد و این یک واقعیت است، اما این شغل و حرفه ماست، آن را بلدیم و خوب انجام می‌دهیم. چه کاری بهتر از همکاری با دوستان خوب و ساختن اثری برای کشورم. امسال دو فیلم به جشنواره فرستاده بودیم که در نهایت فیلم خانم کریمی انتخاب شد.

وی ادامه داد: اگر موضوعی دغدغه آدم نباشد، برایش وقت نمی‌گذارد. این موضوع قطعاً دغدغه من هم هست و تا جایی که بتوانم به دوستان علاقه‌مند، بااستعداد و مشتاق کمک خواهم کرد. اگر در آینده فیلم بلند یا سریال هم تهیه کنم، تهیه‌کنندگی فیلم کوتاه را کنار نمی‌گذارم.

هنرمند درباره وضعیت فیلم کوتاه در ایران نیز گفت: نگاه به فیلم کوتاه در سال‌های اخیر تغییر کرده و فیلمسازان این عرصه حرفه‌ای‌تر کار می‌کنند. امروز اگر سر صحنه یک فیلم کوتاه بروید، متوجه نمی‌شوید که با فیلم کوتاه روبه‌رو هستید یا فیلم سینمایی؛ چون عوامل حرفه‌ای‌اند و تعداد افراد و امکانات حاضر در صحنه این تغییر را نشان می‌دهد.

دو زن، یک سلول و مرزی که هر لحظه کم‌رنگ‌تر می‌شود

وی افزود: این امکانات به فیلمساز کمک می‌کند توانایی‌هایش را بسنجد. فیلمسازی که دانش کافی داشته باشد، کارش را بشناسد و اهدافش را واقع‌بینانه دنبال کند، قطعاً وارد سینمای بلند می‌شود و فیلم و سریال هم خواهد ساخت.

این تهیه‌کننده افزود: جوانانی که امروز در حوزه فیلم کوتاه فعالیت می‌کنند، به‌ویژه زیر ۳۰ تا ۳۵ سال، بسیار تمیز و حرفه‌ای کار می‌کنند و مطمئنم آینده سینما در چند سال آینده در اختیار همین نسل خواهد بود؛ چون همیشه روند همین بوده است.

وی یادآور شد: تفاوت امروز این است که فیلم‌های کوتاه بسیار حرفه‌ای ساخته می‌شوند: عوامل دستمزد می‌گیرند، طبق آفیش سر کار حاضر می‌شوند و پس از پایان کار می‌روند. امکانات لجستیکی و خدماتی هم تفاوتی با فیلم‌های بلند ندارد و به همین دلیل خروجی کار نیز بهتر می‌شود.

هنرمند در پایان گفت: خدا را شاکرم که یکی از بهترین کارهای امسالم «سلول» بود. دلیلش همراهی همکاران و فراهم بودن شرایطی آرام برای کار بود. همه‌چیز حرفه‌ای پیش می‌رفت و همه در چارچوب وظایف خود و حتی فراتر از آن با هم همکاری می‌کردند. تجربه بسیار خوبی بود و از کار کردن در کنار این دوستان لذت بردم.

در ادامه تیزر فیلم کوتاه «سلول» را ببینید:

انتهای پیام

# فرهنگی و هنری

آخرین اخبار فرهنگی و هنری