پنجشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۵ | ۲۱:۲۶
تقدیر عادل بزدوده، شوخی‌های مرضیه برومند و یاد کودکان میناب در شب عروسکی‌ها
عکس آرشیوی است

تقدیر عادل بزدوده، شوخی‌های مرضیه برومند و یاد کودکان میناب در شب عروسکی‌ها

آیین پایانی بیست و یکمین جشنواره نمایش عروسکی تهران مبارک با نکوداشت عادل بزدوده، یاد کودکان میناب و دنیا فنی‌زاده و اهدای مدالیوم به گروه‌های شرکت‌کننده برپا شد.

به گزارش ایسنا، این مراسم شامگاه پنجشنبه ۳۰ مهر ماه با حضور هنرمندانی چون مرضیه برومند، جلیل فرجاد، عادل بزدوده، داود فتحعلی بیگی، محمد ساربان، مجید قناد، رضا فیاضی، سیاوش ستاری، ایرج محمدی، آزاده انصاری، ناصر آویژه، میترا کریمخانی، غزل اسکندر نژاد، حسن دادشکر، علیرضا ناصحی، زهره بهروزی‌نیا، حسین مسافر آستانه، امیر سلطان احمدی، بنفشه بدیعی، مرضیه سرمشقی، مهدی شفیعی، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اتابک نادری، مدیر کل هنرهای نمایشی، ابوالفضل همراه و ... در تالار اصلی مجموعه تئاتر شهر برپا شد.
در آغاز این برنامه، مونا فرجاد که اجرای مراسم را بر عهده داشت، همراه با پخش تیزری از عروسک‌های مختلف نمایشی، از مردم جنوب کشور و کودکان میناب یاد کرد.
در ادامه، پوپک عظیم پور، دبیر جشنواره نمایش عروسکی با خوشامدگویی به حاضران از گروه‌های شرکت‌کننده در جشنواره قدردانی و از همراهی مدیران با این جشنواره سپاسگزاری کرد. 
او در سخنانی گفت: در این پنج روز خندیدیم و گریه کردیم، خشمگین و هیجان‌زده و متعجب شدیم. عروسک‌ها ما را به هستی‌شناسی و پدیدارشناسی دعوت کردند و رویاهای ما را به پرواز درآوردند و با پرواز خیال، یاد کودکان پرپرشده معصوم میناب را جان بخشیدند. 
عظیم‌پور در ادامه از همراهی همکارانش در دبیرخانه جشنواره، مدیران هنری و مدیران تالارهای میزبان جشنواره تقدیر کرد.
پس از پخش تیزری از آثار شرکت‌کننده، از سوی انجمن نمایشگران عروسکی خانه تئاتر در هر یک از بخش‌های جشنواره، مدالیوم‌هایی به گروه‌های شرکت‌کننده اهدا شد.

بخش فضای باز 
جوایز این بخش با حضور اتابک نادری، امیرحسین شفیعی، ایرج محمدی و فریبا دلیری به شرح زیر اهدا شد:

 نمایش «خط خطی یوخ» به کارگردانی شیرین کاشفی از تهران
نمایش «خیمه‌شب‌بازی» به کارگردانی علی محمدبیگی از قزوین
نمایش «دلم می‌خواد سفر کنم» به کارگردانی فاطمه جلیلی معز از همدان
نمایش «ریشه در خاک» به کارگردانی امیرحسین عشقی از خمینی‌شهر
نمایش «سکوت معلق؛ تعلیق حیات در زیستگاه صحنه» به کارگردانی نازنین یارویسی از تهران
نمایش «عاروسی مبارک و گلابتون» به کارگردانی مهتاب ابویی مهریزی از مهریز
 نمایش «عروسک تکم» به کارگردانی حسین صادقی اقدم از بناب
نمایش «عروسی فرخ خان» به کارگردانی افسانه غریب‌نواز از لاهیجان
نمایش «لال بِهیگ» به کارگردانی علی قاضی از مسجدسلیمان
نمایش «نبرد تیشتر و اپوش» به کارگردانی عاطفه نقوی از اصفهان
نمایش «یارالی» به کارگردانی حامد زحمتکش کنی از تهران
نمایش «یامال» به کارگردانی احسان بحرینی از کرمان

بخش فراگیر:
 نمایش «راز گلنسا» به کارگردانی مهناز حاجی‌علی‌لو از قزوین
 نمایش «کفشدوزک لاک‌پشتی» به کارگردانی نعمت‌الله اسدی مرام از هرسین
نمایش «لافکادیو» به کارگردانی آرمین دزفولی‌زاده از کرمانشاه

بخش کودک و نوجوان
پس از پخش تصاویری از آثار بخش صحنه‌ای کودک و نوجوان، از گروه‌های شرکت‌کننده در این بخش تقدیر شد. کارگردانان این بخش با حضور رضا بصیرت، حسن دادشکر، آناهیتا غنی‌زاده، المیرا مقدم تقدیر شدند.

 نمایش «اوستا» به کارگردانی علیرضا محزون از آستانه اشرفیه
نمایش «بستور، سپهسالار کوچک» به کارگردانی نیلوفر رفیعی از تهران
نمایش «بغل» به کارگردانی کتایون اسدی از تهران
نمایش «تو شهر عروسکا چه خبره؟» به کارگردانی عادل بزدوده از تهران
نمایش «خانه‌ای برای ما» به کارگردانی سمیه گلباز و داود بختیاری از تهران
 نمایش «دست دوم» به کارگردانی حسین زینالی از بندر انزلی
نمایش «شعبده‌گوش» به کارگردانی مهدی نعمتی مقدم از تهران
 نمایش «کلاغ پر» به کارگردانی زهرا مریدی از تهران
 نمایش «مارشملو» به کارگردانی آلبرت بیگ‌جانی از تهران
نمایش «می‌خوام به دنیا بیام» به کارگردانی بهناز مهدی‌خواه از تهران
نمایش «نقاش و پرنده» به کارگردانی وحیدرضا قناعتیان از جهرم
نمایش «همه بگید سیب» به کارگردانی شراره طیار از تهران
در بخش بعدی برنامه، به درخواست مونا فرجاد که در نوجوانی نزد هما جدی کار، هنرمند و مدرس پیشکسوت تئاتر عروسکی آموزش دیده، حاضران در سالن به پا خاستند و او را تشویق کردند. 
اجرای قطعه‌ای موسیقی، بخش بعدی برنامه بود.
سپس با پخش تصاویری دیگر از کودکان میناب در کنار دنیا فنی‌زاده و عروسک‌های مجموعه کلاه قرمزی از این کودکان و نیز دنیا فنی‌زاده یاد شد.

پس از آن، مهدی شفیعی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی سخنانی با قدردانی از هنرمندان نمایش عروسکی از سراسر کشور که با حضورشان صحنه تئاتر را روشن کردند، از ویژگی‌های نمایش عروسکی گفت. 
او از نمایش عروسکی به عنوان هنر جان بخشیدن به خیال  و امید و فراهم آوردن امکانی برای گفتگو یاد کرد.  
شفیعی گفت: عروسک می‌تواند سخنانی بر زبان بیاورد که شاید ما از بیانش عاجز باشیم.
او با اشاره به دیگر ویژگی‌های نمایش عروسکی ادامه داد: نمایش عروسکی ظرفیت خوبی برای دیپلماسی دارد و یکی از اتفاقات خوب جشنواره امسال، اجرای نمایش پیتر شومان به یاد کودکان میناب بود. 
معاون هنری با قدردانی از تلاش‌های پوپک عظیم پور دبیر این دوره از جشنواره از برگزاری سمینارها و گفتگوهای حاشیه جشنواره تشکر کرد.
او همچنین از تعریف بخش خیال‌نامه میناب در این جشنواره نیز قدردانی و ابراز امیدواری کرد که این بخش سرآغاز توجه بیشتر نهادهای فرهنگی به این فاجعه باشد و فرصتی باشد برای رساندن صدای این کودکان به دنیا.
شفیعی با بیان اینکه باید از ظرفیت هنر در ایجاد امید در جامعه بهره ببریم، از هنرمندان خواست تنها به حضور به جشنواره بسنده نکنند و تاکید کرد: نمایش عروسکی باید در زندگی روزمره مردم حضور داشته باشد. 
او از مدیر کل هنرهای نمایشی نیز خواست بخشی از اعتبارات تولید تئاتر را به این حوزه اختصاص بدهیم و به تقویت زیرساخت‌های نمایش عروسکی در سراسر کشور بپردازیم.
شفیعی با تاکید بر لزوم اجرای نمایش عروسکی ویژه کودکان برای امیدبخشی به آنان به ویژه در این دوران سخت، از توجه به ظرفیت نمایش عروسکی بزرگسال به عنوان دیگر ضرورت در این حوزه یاد کرد. 
معاون هنری با اشاره به برگزاری جشنواره دانشجویی نمایش عروسکی در دهه ۷۰ و ۸۰ خواستار احیای آن جشنواره از سوی وزارت علوم شد چراکه این جشنواره در مقطع برگزاری خود، سبب معرفی بسیاری از استعدادهای تازه در این رشته شده است.

خیال‌نامه میناب
پس از پخش تصاویری از آثار بخش خیال نامه میناب، تقدیر از گروه‌های شرکت‌کننده در این بخش با حضور مریم سعادت، جلیل فرجاد، مهدی شفیعی و جانباز از حوره هنری انجام شد. 
بخش میناب
نمایش «آرزوی بزرگ» به کارگردانی میثم یوسفی از تهران
نمایش «خورشید ناتمام» به کارگردانی مجتبی خلیلی از اصفهان
نمایش «خیالستون» به کارگردانی سارا ذوقی از تهران
نمایش «قصه مینا» به کارگردانی میترا کریم‌خانی از تهران
نمایش «مدرسه‌ای در آسمان» به کارگردانی امید انصاری از تهران

در بخش بعدی برنامه با پخش تصاویری از عروسک‌های عادل بزدوده همچون عروسک‌های «خونه مادربزرگه»، «کلاه قرمزی»، «الو الو من جوجوام»، «زی زی گولو» و ... از این هنرمند پیشکسوت تقدیر شد.
در این بخش مرضیه برومند که در ساخت بسیاری از آثارش با بزدوده همکاری داشته است، با لحن طنز همیشگی خود درباره او گفت: آقای بزدوده داماد ماست. شاه‌داماد ماست. ما شاه‌داماد زیاد داریم، آقای بهرام شاه محمدلو، زنده یاد داود رشیدی و ایشان. همه دوستانم با خواهرانم ازدواج کردند و نمی‌دانم این از خوش شانسی من است یا از بد شانسی‌ام! 
او با اشاره به شروع فعالیت هنری بوده در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان یادآوری کرد: در کانون پرورش فکری، او جزو نوجوانانی بود که بعد از تشکیل گروه تئاتر به ما کمک می‌کرد. در نمایش «شاپرک خانوم» من خاله سوسکه بودم و عادل بزدوده بسیار مسئولانه در اجرای این نمایش به ما کمک می‌کرد. گاه آنچنان در کار جدی بود که آدم حرص می‌خورد ولی به همین دلیل پیشرفت کرد. طراح و سازنده عروسک بسیار خوبی است. کارگردان و مدرس بسیار خوبی هم هست. خوشحالم که فامیل ماست و دو تن از خواهرزاده‌هایم فامیلی او را دارند.
برومند، خواهرش، طاهره برومند ـ همسر عادل بزدوده ـ را که قهرمان ورزشی است و نیز فرزند بزدوده را که در سالن حضور داشتند، معرفی کرد و آنان مورد تشویق حاضران قرار گرفتند.
سپس اتابک نادری، مدیر کل هنرهای نمایشی نیز خاطره کوتاهی از آشنایی خود با بزدوده در دهه ۶۰ بیان کرد.
در ادامه، عادل بزدوده در میان تشویق حاضران صحنه آمد و تقدیرنامه خود را با حضور برومند، مهدی شفیعی و اتابک نادری دریافت کرد.
بزدوده در سخنانی گفت: در صحبت کوتاهی که در سالن و به صورت خصوصی داشتیم، عزیزی گفتند یاشاسین آذربایجان و من می‌گویم یاشاسین ایران.

در بخش پایانی برنامه، با حضور علیرضا گیلوری، مدیر عامل خانه تئاتر، امیر سلطان احمدی، رضا فیاضی، آزاده انصاری، آثار بخش بزرگسال به شرح زیر تقدیر شدند:

نمایش «(درست) قبل از» به کارگردانی غزاله مهربان یکتا از تهران
 نمایش «او که جان می‌دهد» به کارگردانی ابوالفضل باران‌طلب از تهران
 نمایش «خارش» به کارگردانی فاطمه عسکری از تهران
 نمایش «سخت بازی کن» به کارگردانی مبینا کاظمی از یزد
نمایش «شنگرف» به کارگردانی علی یدالهی از تهران
نمایش «شول با سی» به کارگردانی عقیل زمانی شالکوهی از کیش
نمایش «گُرداب» به کارگردانی امیر بهبودنیا از شیراز
 نمایش «ماسک» به کارگردانی سارا قاسمی از تهران
 نمایش «مترو» به کارگردانی علیرضا ناصحی از تهران
 نمایش «مکبث» به کارگردانی کاوه مهدوی از تهران

گفتنی است که جشنواره نمایش عروسکی در این دوره به صورت غیررقابتی برگزار شد ولی انجمن نمایشگران عروسکی در هر بخش مدالیومی را به گروه برگزیده اهدا کرد.

منتخبین انجمن نمایشگران عروسکی به شرح زیر است :
بخش کودک و نوجوان : شعبده گوش ( کارگردان : مهدی نعمتی مقدم )
بزرگسال: او که جان می دهد (کارگردان : ابوالفضل باران طلب )
فضای باز : یارالی (کارگردان : حامد زحمتکش )

انتهای پیام

# فرهنگی و هنری

آخرین اخبار فرهنگی و هنری