جمعه ۱ آبان ۱۴۰۵ | ۱۹:۰۶
پسندیده: جام پرچم بستری برای شناسایی استعدادهای ورزشی روستایی و عشایری است

پسندیده: جام پرچم بستری برای شناسایی استعدادهای ورزشی روستایی و عشایری است

یزد (ایسنا) - رئیس فدراسیون ورزش روستایی، عشایری و بازی‌های بومی و محلی با تأکید بر ضرورت توسعه ورزش در مناطق روستایی و عشایری، جام پرچم را فرصتی برای شناسایی استعدادهای ورزشی و معرفی ظرفیت‌های کمتر دیده‌شده این مناطق دانست.

علیرضا پسندیده امروز جمعه اول آبان‌ در آیین اختتامیه سومین دوره المپیاد ورزشی جام پرچم که در روستای محمدآباد یزد و در رشته‌های چوگشی و هفت‌سنگ برگزار شد، اظهار کرد: جام پرچم یکی از رویدادهای سازمان‌یافته ورزشی ویژه ساکنان مناطق روستایی و عشایری است که امسال سومین دوره آن را برگزار کردیم.

وی با اشاره به روند توسعه این رقابت‌ها افزود: در دوره‌های نخست، دامنه رشته‌ها و مشارکت ورزشکاران محدودتر بود، اما در سومین دوره تلاش کردیم با گسترش رشته‌های ورزشی و افزایش تعداد بازی‌های بومی و محلی، فرصت بیشتری برای حضور ورزشکاران فراهم کنیم. این رقابت‌ها از ابتدای سال ۱۴۰۴ در پنج نقطه جغرافیایی و در پنج رشته ورزشی آغاز شد و مراحل مختلف آن با مشارکت ورزشکاران مناطق روستایی دنبال شد.

پسندیده با بیان اینکه مرحله نهایی این دوره از مسابقات با میزبانی چهار استان برگزار شد، ادامه داد: تلاش داریم با همکاری مجموعه ورزش و جوانان، هیئت‌های ورزشی شهرستانی و استانی و سایر دستگاه‌های همراه، دوره‌های آینده جام پرچم را با رشته‌های بیشتر، مشارکت گسترده‌تر و کیفیت بالاتری برگزار کنیم.

رئیس فدراسیون ورزش روستایی، عشایری و بازی‌های بومی و محلی با تأکید بر نقش مشارکت‌های اجتماعی در توسعه ورزش روستایی گفت: برگزاری چنین رویدادهایی صرفاً بر عهده وزارت ورزش و جوانان یا مجموعه ورزش نیست و برای تحقق اهداف آن، همراهی دستگاه‌های مختلف و استفاده از ظرفیت مسئولیت‌های اجتماعی ضروری است. باید زمینه‌ای فراهم شود تا سازمان‌ها و دستگاه‌ها در برگزاری رویدادهای متنوع ورزشی در مناطق روستایی و عشایری مشارکت بیشتری داشته باشند.

وی، ایجاد شور و نشاط اجتماعی و شناسایی استعدادهای ورزشی را از مهم‌ترین اهداف برگزاری جام پرچم برشمرد و تصریح کرد: جامعه روستایی و عشایری، جامعه‌ای پرتلاش و زحمتکش است که در عرصه‌های مختلف، از جمله ورزش، ظرفیت‌های ارزشمندی دارد. بخشی از قهرمانان و مدال‌آوران کشور از همین مناطق برخاسته‌اند و برگزاری رویدادهایی مانند جام پرچم کمک می‌کند این استعدادها دیده و به مجموعه ورزش قهرمانی معرفی شوند.

پسندیده خاطرنشان کرد: یکی از اهداف ما این است که ورزشکاران مستعد مناطق روستایی و عشایری در جریان این رقابت‌ها شناسایی شوند و با معرفی به فدراسیون‌های رشته‌های مختلف، فرصت حضور در مسیر ورزش قهرمانی را پیدا کنند. امیدواریم این روند در آینده به افزایش سهم ورزشکاران این مناطق در میادین ملی و بین‌المللی منجر شود.

تلاش برای بین‌المللی شدن بازی‌های بومی و محلی

رئیس فدراسیون ورزش روستایی، عشایری و بازی‌های بومی و محلی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت توسعه بازی‌های سنتی و بومی کشور، اظهار کرد: در کنار تقویت رشته‌های ورزشی تحت پوشش فدراسیون، تلاش داریم بازی‌های بومی و محلی را نیز توسعه دهیم؛ چراکه برخی از این رشته‌ها ظرفیت حضور در عرصه‌های بین‌المللی را دارند.

وی با اشاره به رشته چوگشی گفت: ورزشکاران ایرانی در این رشته در رقابت‌های برگزارشده در برزیل حضور داشتند و توانستند مدال‌آور باشند. در تلاش هستیم با گسترش این رشته، زمینه حضور پررنگ‌تر ورزشکاران کشور در رقابت‌های بین‌المللی فراهم شود.

پسندیده همچنین درباره رشته هفت‌سنگ بیان کرد: این رشته به‌عنوان یکی از بازی‌های سنتی و ملی کشور، ظرفیت توسعه در سطح ملی و بین‌المللی را دارد. هفت‌سنگ برای دومین بار به‌صورت نمایشی در رویدادهای بین‌المللی در برزیل ارائه شد و در هفته‌های گذشته نیز منتخبین کشورمان در یک فستیوال فرهنگی و ورزشی در هند حضور یافتند.

وی ابراز امیدواری کرد با پیگیری‌های انجام‌شده، هفت‌سنگ در ماه‌های آینده به فهرست بازی‌های رقابتی رویدادهای بین‌المللی راه پیدا کند و به‌عنوان یکی از بازی‌های بومی ایران، جایگاه بیشتری در عرصه جهانی به دست آورد.

رئیس فدراسیون ورزش روستایی، عشایری و بازی‌های بومی و محلی در پایان از ورزشکاران، داوران، عوامل اجرایی و برگزارکنندگان سومین دوره المپیاد ورزشی جام پرچم قدردانی کرد و از میزبانی هیئت ورزش روستایی و عشایری استان یزد و تلاش‌های سارا کاکام در برگزاری این رویداد تقدیر به عمل آورد.

پسندیده: جام پرچم بستری برای شناسایی استعدادهای ورزشی روستایی و عشایری است

جام پرچم نماد نشاط اجتماعی و زنده‌بودن روح ورزش

سید احمد هاشمی، مدیرکل ورزش و جوانان استان یزد اظهار کرد: ورزش همواره یکی از ظرفیت‌های مهم کشور برای ایجاد نشاط، امید و همبستگی اجتماعی بوده و امروز بیش از هر زمان دیگری به تقویت این روحیه در جامعه نیاز داریم.

وی با اشاره به شرایط اخیر کشور افزود: با وجود مسائل و دشواری‌هایی که مردم و خانواده‌ها با آن مواجه بوده‌اند، ورزشکاران ایرانی در عرصه‌های مختلف بین‌المللی حضور پیدا کرده و با اراده و تلاش خود افتخارآفرینی کرده‌اند. این حضور نشان می‌دهد که روحیه تلاش، امید و ایستادگی در جامعه ورزش کشور همچنان زنده و پویاست.

هاشمی با بیان اینکه ورزش روستایی و بازی‌های بومی و محلی بخشی ارزشمند از هویت فرهنگی و اجتماعی کشور است، ادامه داد: جام پرچم تنها یک رقابت ورزشی نیست؛ این رویداد بستری برای گردهمایی مردم، تقویت پیوندهای اجتماعی و ایجاد فرصت برای حضور جوانان و نوجوانان در فعالیت‌های ورزشی است. باید تلاش کنیم چنین برنامه‌هایی در مناطق مختلف استان، به‌ویژه روستاها، با کیفیت و گستره بیشتری برگزار شود.

مدیرکل ورزش و جوانان استان یزد با تأکید بر ضرورت توجه به استعدادهای ورزشی مناطق روستایی گفت: بسیاری از ظرفیت‌های ورزش کشور در همین مناطق نهفته است و با فراهم‌کردن زمینه مشارکت، شناسایی و حمایت از استعدادها می‌توان مسیر رشد و پیشرفت آنان را هموار کرد. بازی‌های بومی و محلی نیز علاوه بر حفظ میراث فرهنگی، می‌توانند زمینه‌ای برای کشف استعدادها و ورود آنان به مسیر ورزش قهرمانی باشند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با گرامیداشت یاد شهدای ورزشکار خاطرنشان کرد: جامعه ورزش همواره قدردان فداکاری شهدا و خانواده‌های آنان است. برگزاری رویدادهای ورزشی در کنار پاسداشت یاد این عزیزان، فرصتی برای زنده نگه‌داشتن ارزش‌هایی همچون همدلی، مسئولیت‌پذیری، تلاش و ایستادگی در میان نسل جوان است.

هاشمی در پایان ضمن قدردانی از برگزارکنندگان سومین دوره جام پرچم، ورزشکاران، داوران و عوامل اجرایی این رقابت‌ها، اظهار امیدواری کرد با تداوم چنین رویدادهایی، زمینه توسعه ورزش همگانی و بازی‌های بومی و محلی در استان یزد بیش از پیش فراهم شود.

انتهای پیام 

آخرین اخبار استان‌ها