شنبه ۲ آبان ۱۴۰۵ | ۰۹:۵۷
آمادگی ترکیه برای امضای توافق‌نامه دریایی با مصر

آمادگی ترکیه برای امضای توافق‌نامه دریایی با مصر

ترکیه برای امضای یک توافق‌نامه دریایی با مصر در مدیترانه شرقی اعلام آمادگی کرد.

به گزارش ایسنا، یاشار گولر، وزیر دفاع ترکیه روز جمعه اعلام کرد که کشورش آماده است توافق‌نامه‌ای را با مصر در خصوص تعیین مرزهای دریایی در مدیترانه شرقی امضا کند. این اظهارات پس از آن ایراد می‌شود که آنکارا توافق مشابهی را با لیبی منعقد کرد؛ اقدامی که با مخالفت شدید قاهره مواجه شده است.

طبق گزارش رأی الیوم، یاشار گولر گفت: ما آماده‌ایم تا توافق‌نامه‌ای را با مصر در زمینه تعیین مناطق دریایی امضا کنیم.

وی افزود: پیشنهاد ما روشن است. اگر مصر توافق مشابهی با کشور ما امضا کند در مقایسه با هر توافقی که ممکن است با یونان به دست آورد حدود ۱۵ هزار کیلومتر مربع به وسعت حوزه دریایی آن افزوده خواهد شد.

روز سه‌شنبه پارلمان شرق لیبی توافق‌نامه تعیین مرزهای دریایی با آنکارا را تصویب کرد؛ توافقی که سال‌ها پیش از سوی این پارلمان رد شده بود.

این توافق‌نامه شامل تقسیم مناطق اقتصادی میان دو طرف است. با این حال این مناطق با نواحی که سایر کشورهای منطقه نیز بر آن‌ها ادعای مالکیت دارند همپوشانی دارد. وجود ذخایر قابل ‌توجه نفت و گاز در این مناطق بر شدت تنش‌ها افزوده است.

این توافق ‌نامه با انتقاد اتحادیه اروپا مواجه شده و نارضایتی مصر را نیز برانگیخته است. هر دو طرف این توافق را به مثابه نقض حقوق خود در منطقه مدیترانه شرقی می‌دانند.

انتهای پیام

# جهان

آخرین اخبار جهان