شنبه ۲ آبان ۱۴۰۵ | ۱۳:۲۰
منبع: نمایندگی خوزستان
درخشش هنرمند خوزستانی در جشنواره فیلم کوتاه تهران/ «احتضار» برگ زرین بهترین مستند را گرفت

درخشش هنرمند خوزستانی در جشنواره فیلم کوتاه تهران/ «احتضار» برگ زرین بهترین مستند را گرفت

خوزستان (ایسنا) - حبیب علوانی با مستند «احتضار»، روایتی از مرگ تدریجی تالاب‌ها و بحران زیستگاه‌های خوزستان، برگ زرین بهترین فیلم مستند چهل‌وسومین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران را دریافت کرد.

این مستند به وضعیت بحرانی زیستگاه‌ها، خشک‌شدن تالاب‌ها، پیشروی آب شور و پیامدهای زیست‌محیطی آن در خوزستان می‌پردازد؛ مسائلی که علوانی در این اثر با نگاهی اعتراضی به تصویر کشیده است.

علوانی ایده ساخت «احتضار» را برخاسته از تجربه‌ای شخصی در جریان تولید فیلم قبلی خود، «کلنی» با عنوان دیگر «آدریانا، مسافری از ایتالیا»، می‌داند.

او در مسیر تصویربرداری و جست‌وجوی کلنی فلامینگوها در سواحل خوزستان در شرایطی دشوار و زیر گرمای شدید گرفتار شد.

به گزارش ایسنا به نقل از حوزه هنری انقلاب اسلامی خوزستان در روز شنبه دوم آبان، به گفته این مستندساز در همان لحظات که میان مرگ و زندگی قرار گرفته بود، وضعیت تالاب‌ها و رودخانه‌های خوزستان و گرفتارشدن آن‌ها در بحران شوری آب در ذهنش مرور شد؛ تجربه‌ای که به شکل‌گیری ایده «احتضار» انجامید.

این فیلم به گفته کارگردانش، اعتراض به شرایط موجود محیط زیست در ایران است و مخاطب آن، هم مسئولانی هستند که باید برای حفاظت از منابع طبیعی پاسخگو باشند و هم مردمی که می‌توانند در حل این مشکلات نقش داشته باشند. علوانی در توضیح دغدغه خود به وضعیت هورالعظیم، کاهش حق‌آبه تالاب شادگان و گسترش گردوغبار اشاره کرده و نسبت به پیامدهای تداوم روند تخریب زیستگاه‌های طبیعی هشدار داده است.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها