شنبه ۲ آبان ۱۴۰۵ | ۱۹:۴۵
منبع: روابط عمومی تئاتر
در سینما و تئاتر چه خبرهایی مخابره شد؟

در سینما و تئاتر چه خبرهایی مخابره شد؟

در این بسته خبری بر مهم ترین خبرهای رسیده سینما و تیاتر مروری داریم.

به گزارش ایسنا، عصر جمعه یکم آبان ماه ،فیلم مستند «خون طلایی امنه»، به کارگردانی حبیب احمدزاده، بصورت همزمان، در دانشگاه یورک کانادا و کافه تاریخ تهران به نمایش درآمد.

این اکران در دانشگاه یورک به دعوت پروفسور کلودیا شوفان، استاد و مدیر دانشکده سلامت این دانشگاه، به‌صورت حضوری و مجازی برای اساتید و دانشجویان برگزار شد.

در ادامه این نشست، حبیب احمدزاده به مدت ۹۰ دقیقه به پرسش و پاسخ اساتید و دانشجویان کانادایی پرداخت؛ مخاطبانی که ساختار پرتعلیق و روایت سینمایی فیلم و همچنین اطلاعات پزشکی آن را برای تمامی مخاطبان عادی و حتی پزشکان متخصص در سطح جهان ، بسیار تأثیرگذار و مهم ارزیابی کردند.
 هم‌زمان با این رویداد، فیلم مذکور در کافه تاریخ تهران با مجری گری حسین دهباشی مستندساز و محقق تاریخ ایران و با حضور منتقد سینمایی، عباس یاری، برای مخاطب ایرانی به نمایش درآمد که پس از آن جلسه پرسش و پاسخ با حضور کارگردان فیلم برگزار شد.

دریافتی شنبه


مستند «خون طلایی امنه» روایتی سینمایی و پرتعلیق از تلاش‌های دکتر مقدم، پزشک معالج، برای یافتن خون بسیار کمیاب دختری به نام آمنه در بوشهر است؛ دختری که گروه خونی او در جهان کمتر از هفت نفر را دارا هستند.
این اثربه خاطرنیاز مبرم  اطلاع رسانی پزشکی  در مورد خون های نادر برای عموم مردم جهان  هم اکنون  با ۵۵ زبان زیرنویس  آماده و جهت دسترسی عموم، به‌صورت رایگان هم اکنون در سایت آپارات قابل مشاهده است.

####

شصتمین برنامه از سلسله جلسات نمایش فیلم‌تئاترها در سینماتک خانه‌ هنرمندان ایران، به مستند «هنوز» به‌کارگردانی مهرداد صادقی اختصاص دارد.
به گزارش ایسنا، این فیلم مستند ۶۰ دقیقه‌ای، در نخستین برنامه از سری دوم بسته‌ «مستندهایی درباره‌ تئاتر ایران» با همکاری مشترک انجمن منتقدان، نویسندگان و پژوهشگران خانه‌ تئاتر و سینماتِک خانه‌ هنرمندان ایران به نمایش درمی‌آید.
پس از نمایش این اثر، نشست نقد و تحلیل آن با حضور سیدحسینی رسولی (منتقد تئاتر) برگزار می‌شود.
این مستند روایتی است از زندگی ژاله رجایی، پیشکسوت فقید و از پیشگامان تئاتر اصفهان.  
مهرداد صادقی کارگردان مستند درباره این اثر نوشته است: تئاتر اصفهان با پیشینه یکصد ساله خود، مدیون هنرمندان توانایی ست که ذره ذره با فداکاری‌های بی‌دریغ، شمع صحنه را روشن نگاه داشتند. علی‌محمد رجایی و دخترانش نمونه بی‌بدیل این فداکاری در مطلع تئاتر اصفهان بودند که در نمایش و غنای اجراهای فاخر اصفهان نقشی به‌سزا ایفا کردند.
این برنامه چهارشنبه ۶ آبان ۱۴۰۵ از ساعت ۱۷ در سالن استاد ناصری خانه‌ هنرمندان ایران برگزار خواهد شد.

دریافتی شنبه

انتصاب گروهی از مدیران جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان
دبیر سی‌ویکمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در احکامی سه مدیر این رویداد هنری را منصوب کرد.
در آستانه روزهای پرکار جشنواره تئاتر کودک و نوجوان سه مدیرِ دست‌اندکار در این دوره از جشنواره معرفی شدند.
بر اساس انتخاب مرضیه برومند، علیرضا آقایی به‌عنوان مدیر اجرایی، غزاله مرصوصی به‌عنوان مدیر دبیرخانه و مرضیه سرمشقی به‌عنوان مدیر بخش گرافیک و هویت بصری جشنواره منصوب شدند.

دریافتی شنبه


علیرضا آقایی نویسنده و کارگردان تئاتر است و همچنین به عنوان تهیه‌کننده، مجری و کارگردان رادیو و تلویزیون نیز فعالیت کرده است. او مدیر هماهنگی، برنامه‌ریزی و دستیار دبیر در بیست‌وهفتمین و بیست‌وهشتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان بوده است. مدیریت اجرایی بیست‌ونهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان، مدیر بخش پادکست قصه‌گویی چندین دوره جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری و دبیری اولین و دومین جشنواره ملی سفر به فضا از دیگر مسئولیت‌های او است.
غزاله مرصوصی، نمایشنامه‌نویس، پژوهشگر و مدرس دانشگاه، دارای دکتری پژوهش هنر و از برگزیدگان جشنواره‌های نمایشنامه‌نویسی کودک و نوجوان است. او سابقه مدیریت دبیرخانه، برنامه‌ریزی و اجرای جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان و عضویت در هیات انتخاب، داوری و مشاوره آثار جشنواره‌های نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را در کارنامه خود دارد. نمایشنامه‌نویسی، طراحی صحنه و لباس، طراحی و ساخت عروسک و عروسک‌گردانی از دیگر فعالیت‌های اوست.
مرضیه سرمشقی، تصویرگر و نمایشگر عروسکی، دانش‌آموخته کارشناسی نمایش عروسکی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران و کارشناسی ارشد ارتباط تصویری از دانشگاه تربیت مدرس است. او سابقه فعالیت به‌عنوان مدیر هنری و طراح گرافیک در پنج دوره جشنواره تئاتر عروسکی تهران ـ مبارک را در کارنامه خود دارد. طراحی پوستر بیست‌وپنجمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان، طراحی گرافیک و پوستر سی‌امین جشنواره فیلم کودک و نوجوان اصفهان، تصویرگری بیش از ۵۰ عنوان کتاب کودک و مجله و همچنین بازی‌دهندگی در نمایش‌های مختلف از سال ۱۳۸۰ تاکنون، از دیگر فعالیت‌های حرفه‌ای اوست.
این دوره از جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در هشت بخش شامل «مسابقه تئاتر ویژه خردسالان»، «مسابقه تئاتر ویژه کودکان»، «مسابقه تئاتر ویژه نوجوانان»، «مسابقه آثار فضای باز و دیگرگونه‌های اجرایی»، «مسابقه نمایشنامه‌نویسی»، «نمایش‌های ملل»، «تئاتر ملل» و «کارگاه‌های علمی ـ پژوهشی و انتقال تجربه» برگزار می‌شود.
سی‌ویکمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان با شعار «حال خوب بچه‌های امروز، حال خوب ایران فرداست»، از هشتم تا سیزدهم آذرماه برگزار خواهد شد.

همچنین در خبری دیگر آمده است که فیلمسازان علاقه‌مند به شرکت در چهاردهمین دوره جشن مستقل سینمای مستند ایران تا ۲۱ آبان ماه فرصت ثبت نام در این رویداد را دارند.

به گزارش روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، جشن مستقل سینمای مستند ایران، فیلمسازان تا بیست‌ویکم آبان ماه فرصت دارند با مراجعه به سایت جشن مستقل سینمای مستند به نشانی www.idiawards.com اثر خود را ثبت کنند.

تنها کسانی می‌توانند در این جشن ثبت‌نام کنند که کارگردان یا تهیه‌کننده اثر، عضو یکی از صنوف خانه سینما باشد.

از آنجا که اختتامیه جشن، اسفندماه برگزار خواهد شد شرکت همزمان فیلم‌ها در جشنواره‌های دیگر مانعی برای ثبت نام ایجاد نمی‌کند.

آرش اسحاقی دبیر چهاردهمین جشن مستقل سینمای مستند ابران است.

آیین پاسداشت «اکبر رحمتی» در فرهنگسرای ارسباران

آیین پاسداشت اکبر رحمتی هنرمند پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون، به همراه رونمایی از فیلم مستند «روی خوش آقای رحمتی» در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود.
آیین پاسداشت اکبر رحمتی هنرمند پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون، دوشنبه ۴ آبان‌ماه ۱۴۰۵ ساعت ۱۷ با مشارکت شبکه مستند و با حضور جمعی از هنرمندان و چهره‌های فرهنگی و هنری در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود.

در این مراسم علاوه بر گرامیداشت مقام هنری استاد رحمتی، از فیلم مستند «روی خوش آقای رحمتی» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی ابوالفضل توکلی نیز رونمایی می‌شود؛ این فیلم روایتی از سال‌ها فعالیت هنری این هنرمند نامدار است.

دریافتی شنبه



سخنرانی مدیر شبکه مستند و تنی چند از هنرمندان پیشکسوت از جمله داریوش مودبیان، اسماعیل خلج، ایرج راد، جمشید جهانزاده، سعید امیرسلیمانی، قاسم زارع و ... اهدای لوح و تندیس شبکه مستند به استاد اکبری، پخش فیلم مستند «روی خوش آقای رحمتی» و امضای پوستر برنامه، از جمله بخش‌های مختلف این آیین است.

اکبر رحمتی از نسل درخشان بازیگرانی است که کارنامه‌اش به صحنه تئاتر و همکاری با بزرگان این عرصه گره خورده است؛ از ایرج انور، دکتر رفیعی و سیاوش طهمورث گرفته تا رضا کرم‌رضایی، ایرج راد، سیروس الوند، سامان مقدم، هادی مرزبان، بهمن زرین‌پور، مرضیه برومند، داریوش مودبیان و سعید نیک‌پور.

حضور او در آثاری چون مکس، چهره، بردار شدن منصور، خاطرات و کابوس‌های جامه‌دار، دکتر فاستوس و کلاه پهلوی، بخشی از این مسیر پررنگ را نشان می‌دهد. رحمتی با چهره‌ای مهربان و قدرتی کم‌نظیر در بازیگری، نمادی محترم از پدران دلسوز و متعهد ایرانی در قاب تصویر است.

او با چهره‌ای آرام و صدایی مطمئن، از آن دسته بازیگرانی است که نیازی به اغراق در بازی ندارند؛ شخصیت‌ها را زندگی می‌کنند نه بازی و شاید همین صداقت در اجراست که او را به نمادی ماندگار از «مرد ایرانی»، در معنای شریف و پنهان‌مانده‌اش بدل کرده است.

علاقه‌مندان برای شرکت در این برنامه می‌توانند به فرهنگسرای ارسباران واقع در خیابان شریعتی، بالاتر از سیدخندان، خیابان جلفا مراجعه کنند و برای دریافت اطلاعات بیشتر با شماره ۲۲۸۷۲۸۱۸ تماس بگیرند.
حضور برای عموم آزاد و رایگان است.
 

انیمیشن «نبرد بادبادک‌ها» صاحب پوستر شد

پوستر انیمیشن سینمایی «نبرد بادبادک‌ها» که از ۶ آبان نمایش عمومی خود را در سینماهای سراسر کشور آغاز می‌کند، منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی پروژه، پوستر انیمیشن سینمایی «نبرد بادبادک‌ها» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی الهام ابراهیمی به عنوان تازه‌ترین محصول مرکز انیمیشن سوره با طرحی از سیروان مهدوی منتشر شد.

دریافتی شنبه


این انیمیشن ماجراجویانه از چهارشنبه ۶ آبان‌ماه به سرگروهی پردیس سینمایی آزادی توسط پخش بهمن‌سبز در سینماها میزبان مخاطبان خود خواهد بود.

انیمیشن سینمایی «نبرد بادبادک‌ها» روایتی پرتعلیق و پرهیجان از یک نبرد نابرابر در آینده‌ای نه‌چندان دور در خلیج فارس است. این اثر که داستانش در آینده روایت می‌شود و قهرمانان اصلی‌اش نوجوانانی هستند که مأموریت نجات یک جزیره را برعهده می‌گیرند؛ جزیره‌ای که ذهن مردمانش در معرض یک اختلال ناشناخته قرار گرفته است.

عوامل این اثر عبارتند از؛ تهیه‌کننده ارشد: امیررضا مافی، کارگردان و تهیه‌کننده: الهام ابراهیمی، نویسنده: امیررضا مافی، مشاور کارگردان: امیر مهران، کارگردان هنری: مهران خرسندی، کارگردان فنی: طه فرجی، موسیقی: فرید سعادتمند، طراحی و ترکیب صدا: آرش قاسمی و محمد قاسمی، ناظر فنی: پویا افضلی، مشاور محتوایی: فرزانه فخریان، مدیر پروژه: حسین کاظمی، سرپرست فنی مایا: مازیار بادرستانی، سرپرست متحرک‌سازی: ابوالفضل برومندی، سرپرست نورپرداز: علی منصوری‌، سرپرست چیدمان انجین: مهدی نظری، مدیر دوبلاژ: اشکان صادقی، صداپیشگان: تورج مهرزادیان، منوچهر زنده‌دل و محسن زرآبادی‌پور، مجری طرح: موسسه فرهنگی هنری ایفا تصویر آریا و محصول مرکز انیمیشن سوره.

نمایش «خواندن خاطرات سارا از میناب» در آتن روی صحنه رفت

نمایش «خواندن خاطرات سارا از میناب» به کارگردانی آندریاس زافیریس در سالن برشت مرکز فرهنگی ۲۵۱۰ آتن میزبان تماشاگران شد.

نمایش «خواندن خاطرات سارا از میناب» به نویسندگی و کارگردانی آندریاس زافیریس در قالب ویژه‌برنامه‌ای به مناسبت گرامیداشت شهدای مدرسه «شجره طیبه میناب» با هدف بازتاب ابعاد انسانی این رویداد  با همکاری رایزنی فرهنگی و سفارت جمهوری اسلامی ایران در یونان در سالن برشت مرکز فرهنگی ۲۵۱۰ آتن اجرا شد.

نمایش «خواندن خاطرات سارا از میناب» براساس خاطرات سارا، دختر بازمانده از بمباران مدرسه شجره طیبه میناب است که زندگی روزمره یک کودک و تجربه ترس، فقدان و پیامدهای حمله را از نگاه او روایت می‌کند.

دریافتی شنبه



در بخش مستند نیز آثاری درباره حمله ددمنشانه آمریکایی - اسرائیلی به مدرسه میناب و فیلم کوتاه «MINAB 168» به نمایش درآمد.


پس از اجرای نمایش و پخش مستندهایی از میناب، نشست گفت‌وگومحوری با موضوع «نقش هنر در مقاومت و مقابله با ظلم و بی‌عدالتی» با حضور نویسندگان و  فعالان رسانه‌ای برگزار شد.

در این نشست، محمدرضا بهمنی، رایزن فرهنگی ایران در یونان با اشاره به کشتار هزاران کودک در سه سال اخیر در غزه، فلسطین، یمن، لبنان و ایران،  حفاظت از کودکان و دفاع از کرامت انسانی را مسئولیتی فراتر از مرزهای سیاسی و جغرافیایی دانست و بر نقش هنر در افشای بی‌عدالتی، رساندن صدای قربانیان و مقابله با فراموشی این فجایع تأکید کرد و از اهتمام گروه هنری یونانی به گرامیداشت نام‌و یاد کودکان میناب قدردانی کرد.

نوازت حدید، نویسنده فلسطینی نیز درباره نقش هنر در حفظ حافظه جمعی و هویت تاریخی مردم فلسطین سخن گفت.


این نویسنده فلسطینی، هنر را ابزاری برای روایت آوارگی، انتقال تجربه مقاومت و بازتاب رنج انسان‌هایی دانست که نباید در میان آمار و گزارش‌ها ناپدید شوند.

همچنین توماس سیدریس، خبرنگار، نویسنده و کارگردان یونانی بر مسئولیت رسانه‌ها در روایت جنگ و بحران‌های انسانی تأکید کرد.

او با اشاره به تجربه حرفه‌ای خود، گفت: «رسانه‌ها باید از تقلیل قربانیان به اعداد فراتر بروند و زندگی و تجربه واقعی آنان را به مخاطبان منتقل کنند.»

کنستانتینا کاروتی، نماینده کمپین «تا پیروزی / میناب ۱۶۸»، بر ضرورت حفظ  یاد و نام ۱۶۸ کودک جان‌باخته و تبدیل همدلی به کنشی اجتماعی تأکید کرد.

او هنر و فعالیت فرهنگی را راهی برای مقابله با بی‌تفاوتی، نژادپرستی و عادی‌شدن خشونت دانست.

آندریاس زافیریس، نویسنده و کارگردان نمایش، تئاتر را فرصتی برای نزدیک‌شدن مخاطب به تجربه قربانیان و شنیدن روایت آنان دانست.

ابن هنرمند تاکید کرد که اختصاص زمان برای شنیدن داستان زندگی دیگران، می‌تواند انسان‌ها را از تماشاگرانی منفعل به مشارکت‌کنندگانی مسئول تبدیل کند.

در بخش‌های تصویری برنامه نیز پیام‌هایی از جعفر قاسمی هنرمند مینابی و شاهد عینی حمله به مدرسه میناب، مروه عثمان، روزنامه‌نگار لبنانی و تیم اندرسون، پژوهشگر استرالیایی ارائه شد.

نمایشگاه هنری «MINAB 168» دیگر رویداد هنری این برنامه بود که با هدف ادای احترام به ۱۶۸ کودک شهید مدرسه شجره طیبه میناب برپا شد.

نمایش «خواندن خاطرات سارا از میناب» روزهای ۲۲ و ۲۹ اکتبر برابر با ۳۰ مهر و ۷ آبان ساعت ۱۹ در سالن برشتِ شهر آتن اجرا می‌شود.


براساس اعلام برگزارکنندگان، عواید حاصل از این برنامه به بازسازی مدرسه شجره طیبه میناب اختصاص خواهد یافت.

آغاز پیش‌فروش بلیت «بورسیه» همزمان با انتشار تیزر رسمی

در فاصله چهار روز مانده به اکران عمومی کمدی اکشن «بورسیه»، تیزر رسمی این فیلم سینمایی منتشر و پیش‌فروش بلیت‌های آن در سینماهای سراسر کشور آغاز شد.

به گزارش روابط عمومی پروژه، نخستین تیزر رسمی فیلم سینمایی «بورسیه» به نویسندگی و کارگردانی برزو نیک‌نژاد و تهیه‌کنندگی کامران حجازی همزمان با آغاز پیش‌فروش بلیت‌های این فیلم در سامانه‌های فروش آنلاین منتشر شد.

«بورسیه» از چهارشنبه ۶ آبان‌ماه با بازی جواد عزتی، امیر جعفری، پانته‌آ پناهی‌ها، پویا لیلایی و عباس جمشیدی‌فر به سینما می‌آید و داستان یک سرقت ناشیانه را در فضایی کمدی و پرحادثه روایت می‌کند.


جواد عزتی و امیر جعفری پس از کمدی‌های پرفروش «زاپاس» و «اکسیدان» با یکدیگر همبازی شده‌اند. عباس جمشیدی‌فر نیز پس از «تمساح خونی» بار دیگر در کنار جواد عزتی قرار گرفته است و پانته‌آ پناهی‌ها نیز در ماه‌های اخیر، فیلم پرفروش «استخر» را روی اکران داشته است.

پخش سینمایی و تبلیغات «بورسیه» برعهده دفتر شهر فرنگ است و مخاطبان می‌توانند از هم‌اکنون بلیت اکران آغازین «بورسیه» را از سامانه‌های رسمی فروش بلیت سینما تهیه کنند.

تیزر این فیلم توسط امید میرزایی ساخته شده است.

عوامل فیلم سینمایی «بورسیه» عبارتند از: تهیه‌کننده: کامران حجازی، نویسنده و کارگردان: برزو نیک‌نژاد، مجری طرح: پیمان حجازی، مدیر فیلمبرداری: محمد عزت‌خواه، تدوین: حسین جمشیدی گوهری، مشاور کارگردان: جواد عزتی، آهنگساز: مسعود سخاوت‌دوست، طراحی و ترکیب صدا: حسین ابوالصدق، طراح صحنه: امیرحسین قدسی، طراح چهره پردازی: عظیم فراین، طراح لباس: آرتا ماهان، مدیرصدابرداری: محمد شاهوردی، مدیر تولید: ابوالفضل لطفی، مدیر برنامه‌ریزی: علی جودی، دستیار اول کارگردان: نوید صلاحی، طراح و سرپرست جلوه‌های بصری: امین پهلوان‌زاده، اصلاح رنگ و نور: فربد جلالی و سارا احترامی، طراح تیتراژ: حامد بارئی طبری، طراح بدلکاری: امیرحسین خنجری، طراح جلوه‌های ویژه میدانی: آرش آقابیک، دستیار اول فیلمبردار: احمد کاووسی، نور پرداز: صابر کامیان، مدیران تدارکات: نیما فکوری و توماج گودرزی، منشی صحنه: مریم محمدی، فیلمبردار پشت صحنه: شیمانی رئیسی، عکاس: مجید طالبی و باران انوری.
 

نمایش ۲ مستند درباره جنگ دوازده روزه در «یک روز با مستند»


مستندهای «آرش در قلمروی ما» (فرهاد ورهرام) و «نجوای چیزها» (علی همراز) یکشنبه سوم آبان‌ماه در برنامه «یک روز با مستند» روی پرده می‌روند.

در ادامه برنامه «ِیک روز با مستند» فردا یکشنبه سوم آبان ماه مستند «آرش در قلمروی ما» ساخته فرهاد ورهرام و «نجوای چیزها» به کارگردانی علی همراز در پردیس چارسو روی پرده می‌روند.

«آرش در قلمروی ما» نگاهی دارد به مجسمه آرش، شعر آرش سیاوش کسرایی و ارتباط آن با زندگی امروز ایرانیان. «نجوای چیزها» تجربه ای متفاوت در به تصویرکشیدن احساس و دیدگاه شهروندانی است که خانه شان در جنگ دوازده روزه، تخریب شد.

هر دو مستند تولید مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی هستند، علاقه مندان برای تماشای این آثار می‌توانند ساعت ۱۸ در سالن شماره ۲ پردیس چارسو باشند. فرهاد ورهرام و علی همراز در این اکران حضور دارند، مجری کارشناس جلسه نقد و بررسی رامتین شهبازی است.

سه جایزه و سه حضور بین‌المللی برای فیلم کوتاه «خو»

فیلم کوتاه «خو» به نویسندگی و کارگردانی محمدرضا نورمندی‌ پور، برنده سه جایزه از جشنواره مون ایتالیا شد.

فیلم کوتاه «خو» به نویسندگی و کارگردانی محمدرضا نورمندی ‌پور و تهیه‌کنندگی محمدرضا نورمندی ‌پور و لیلا حقانی، موفق به کسب جایزه بهترین فیلم کوتاه، بهترین فیلم بشردوستانه و تقدیرنامه ویژه بازیگری از ششمین دوره جشنواره MOON ARTS در ایتالیا شد و در ادامه حضور جهانی خود به بیست و ششمین دوره جشنواره Cine a la Calle کلمبیا، سیزدهمین دوره جشنواره SOUQ ایتالیا و پنجمین دوره جشنواره HASTINGS ROCKS انگلیس و راه یافت.

دریافتی شنبه



جشنواره بین‌المللی فیلم MOON ARTS، با هدف ترویج آثاری که دارای ارزش والای اجتماعی، فرهنگی و هنری بوده و در قدرت ارتباط با مخاطب و ارتقای آگاهی آنان متمایز هستند، شکل گرفت. جوایز این جشنواره در ماه اکتبر ۲۰۲۶(مهر ۱۴۰۵) اهدا شد.
جشنواره بین‌المللی فیلم Cine a la Calle، توسط نهادی غیرانتفاعی به همین نام، در سال ۲۰۰۶ با هدف ترویج و توسعه پروژه‌های سمعی، بصری و فرهنگی با محوریت اجتماعی، تأسیس شد. این جشنواره، ۲۰ تا ۲۴ اکتبر ۲۰۲۶ (۲۸ مهر تا ۲ آبان‌ماه ۱۴۰۵) برگزار خواهد شد.
جشنواره بین‌المللی فیلم SOUQ، به داستان‌هایی از حقوق، مردم و محیط‌زیست می‌پردازد و به آثاری با موضوع آسیب‌پذیری و طرد اجتماعی، عدالت، سلامت روان، مهاجرت، برابری، مبارزه با تبعیض، معلولیت، عدالت اجتماعی، زندگی جوانان، توجه ویژه‌ای دارد. این جشنواره از ۲۳ تا ۲۵ اکتبر ۲۰۲۶ (۱ تا ۳ آبان‌ماه ۱۴۰۵) برگزار خواهد شد.
جشنواره بین‌المللی HASTINGS ROCKS ، پذیرای آثاری است که با واقعیت‌های تاریک دنیا روبرو می‌شوند و داستان‌های جسورانه‌ای را مطرح می‌کنند که وضع موجود را به چالش کشیده و آینده بهتری را حمایت کند. این جشنواره، ۳۰ اکتبر تا ۱ نوامبر ۲۰۲۶ (۸ و ۹ آبان‌ماه ۱۴۰۵) برگزار خواهد شد.
«خو» پیش‌ازاین، موفق به کسب بهترین فیلم کوتاه بخش بین‌الملل بیستمین دوره جشنواره جهانی Shorts Mexico مکزیک و کسب جایزه بهترین فیلم بخش مسابقه استعدادهای آسیایی شانزدهمین دوره جشنواره باکو در کشور آذربایجان، کسب جایزه بهترین فیلم کوتاه روایی از یازدهمین دوره جشنواره نبرودی در ایتالیا شده به بخش مسابقه جشنواره‌های بین‌المللی کورتا (دوره ۳۴)، بروکسل بلژیک (دوره 28) و زوم لهستان (دوره ۲۸)، فرنو آمریکا (دوره ۲۲)، شیملای هند (12) و Thurrock (دوره 8)، Gandharafilmfestival پاکستان (دوره 7) و زپ‌فست آمریکا (دوره 4) راه ‌یافته است.

در خلاصه داستان فیلم کوتاه «خو» آمده است: «پدری، بعد از فوت مادر خانواده قصد دارد پسرش را به شیوه خود تربیت کند.»
علی‌محمد رادمنش، علیرضا بهادری، علی نفیسی، مهدی ملکی، علی پردلی، امیرمحمد کافی، علی شریفی، پرهام نصیری، جواد محمدی، سبحان جعفری و علی خدایی مقدم در این فیلم کوتاه به ایفای نقش پرداخته‌اند و پخش بین‌الملل این اثر بر عهده مینروا فیلم به مدیریت الهه گودرزی است.

عوامل فیلم کوتاه «خو» عبارتند از:
نویسنده و کارگردان: محمدرضا نورمندی ‌پور، تهیه‌کننده: محمدرضا نورمندی ‌پور، لیلا حقانی، مجری طرح: انجمن سینمای جوانان دفتر کرمان، مدیر فیلم‌برداری: یونس سبزی، صدابردار: جمال دهقان، مدیر تولید: علی نفیسی، تدوین: شیدا گرجی، طراح صحنه و لباس: لیلا حقانی، مشاور کارگردان: میلاد احمدی، مشاور فیلم‌نامه: سپینود ناجیان، محقق فیلم‌نامه: نسیم ناظری، دستیار یک و برنامه‌ریز: مهدی ملکی، صداگذاری: محمدمهدی جواهری‌زاده، تصحیح رنگ: مهران دوستی، منشی صحنه: میترا قلندری، گریم: ثنا هاشمی، دستیار گریم: فردین محمدی، مدیر صحنه: مجید انصاری، جامه‌دار: نعیمه طاهری، مدیر تدارکات: علی‌اصغر احمدی، عکاس: حمید صادقی و مشاور رسانه‌ای: علی کشاورز.
 

آیین اختتامیه بخش «نگاه نو» سومین جشنواره ملی تئاتر اقتباس برگزار شد

آیین اختتامیه بخش «نگاه نو» سومین جشنواره ملی تئاتر اقتباس، شامگاه ۲۹ مهرماه با حضور مسئولان شهری و استانی و مریم‌سادات معلایی، دبیر جشنواره در تماشاخانه جم شاهین‌شهر برگزار شد.

بخش «نگاه نو» به‌عنوان بخش ویژه این دوره از جشنواره، با هدف استعدادیابی و شناسایی ظرفیت‌های نمایشی نوجوانان شاهین‌شهر برگزار شد. در این بخش، چهار اثر نمایشی تولید شد که از ۳ مهر تا ۲۵ مهرماه در تماشاخانه جم روی صحنه رفتند و مجموعاً ۲۰ شب اجرای نمایشی را به خود اختصاص دادند.

همچنین در طول برگزاری این بخش، ۲۰ شب اجرای نقالی با هنرنمایی نوجوانان شاهین‌شهری برگزار شد که فرصتی برای معرفی استعدادهای نسل نوجوان در عرصه هنرهای نمایشی و پاسداشت سنت‌های نمایشی ایرانی فراهم کرد.

در آیین اختتامیه، از پنج کارگردان و نوجوانان هنرمند شاهین‌شهری تقدیر شد. کارگردانان آثار حاضر در این بخش عبارت بودند از: هومن حیدری برای نمایش «سندباد»، سید مرتضی طباطبایی برای نمایش «سیرنگ و سیریانا»، فرامرز غلامیان برای نمایش «شادزی» و مهدی تقی‌پور و بابک متولی برای نمایش «آخرین وادی».

بخش «نگاه نو» با رویکرد حمایت از استعدادهای نوجوان و فراهم‌کردن زمینه تجربه عملی اجرا، تلاش می‌کند گامی در مسیر پرورش نسل آینده تئاتر و توسعه فعالیت‌های نمایشی در شاهین‌شهر بردارد.
 

«تینار» در موزه سینما
فیلم مستند «تینار» ساخته مهدی منیری، دوشنبه۴ آبان‌ماه۱۴۰۵ در موزه سینما نمایش داده می‌شود.
مستند «تینار» ساخته مهدی منیری محصول سال۱۳۸۵ -۱۳۸۷در پنجاه و ششمین نشست «شب‌های مستند» موزه سینمای ایران، با همکاری انجمن صنفی تهیه‌کنندگان سینمای مستند در سالن «فردوس »موزه سینما به نمایش در می‌آید.
فیلم مستند «تینار» روایتی است از روزها و شب‌های چهار فصل از زندگی پسربچه‌ای گالش (چوپان گاو) و تنهایی او در ناحیه جنگلی و کوهستانی جنوب شهرستان بابل در کنار گله گاو ارباب.

دریافتی شنبه


این فیلم دوشنبه۴ آبان ۱۴۰۵ ساعت ۱۸ در سالن «سینما فردوس» موزه سینمای ایران روی پرده خواهد رفت.
پس از نمایش فیلم، مهدی منیری، تهیه‌کننده و کارگردان فیلم «تینار» و فرهاد ورهرام مستندساز پیشکسوت، درباره فیلم به گفتگو خواهند پرداخت.
ورود و تماشای فیلم برای عموم علاقه‌مندان رایگان است.

«بی‌قرار» به «پاتوق مستند» رسید

مستند بلند «بی‌قرار» ساخته محمدعلی فارسی دوشنبه چهارم آبان ماه ساعت ۱۶ در سالن حقیقت مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی نمایش داده می‌شود.

به گزارش روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، در ادامه برنامه نمایش‌های «پاتوق مستند» دوشنبه ۴ آبان‌ماه، مستند «بی‌قرار» ( محمدعلی فارسی) با مدت زمان ۷۵ دقیقه نمایش داده می‌شود.

«بی‌قرار» درباره زندگی و شخصیت عارفانه شهید محمد حسین یوسف‌الهی و حضور او در واحد اطلاعات عملیات و شهادت در جریان دفاع مقدس است. در این مستند منش این شهید از زبان سردار شهید قاسم سلیمانی و همرزمان دیگر ثبت شده است.

«بی‌قرار» تولید مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی است. «پاتوق مستند» هر دوشنبه و چهارشنبه ساعت ۱۶ میزبان علاقه‌مندان به سینمای مستند در میدان شهید قندی، شماره ۱۵، سالن حقیقت است.

تماشاخانه «سنگلج» میزبان دبیرخانه رویداد روبنا شد

روز گذشته و طی مراسمی با حضور اتابک نادری مدیر کل هنرهای نمایشی، مهدی افشین نژاد مدیر تماشاخانه سنگلج، رحمت امینی مدیر کانون نمایش‌های آیینی و سنتی، شایان صدرزاده دبیر رویداد روبنا و جمعی از اعضای شورای علمی این رویداد، همکاری قدیمی‌ترین تماشاخانه فعال تهران با رویداد بین دانشگاهی روبنا کلید خورد. 

به نقل از روابط عمومی تماشاخانه سنگلج، اتابک نادری مدیر کل هنرهای نمایشی در این جلسه گفت: سال‌ها فرهیختگان، بزرگان و تحصیل‌کردگان تئاتر تنها یک بخش از این هنر را به ما آموختند و هر بار مشکل تئاتر ما را آموزش و بودجه عنوان کردند. در صورتی‌که مشکل این‌ها نیست. دانشگاه‌های ما، مراکز آموزش عالی معتبر، تعداد بالای دانشجویان و فارغ‌التحصیلان، نشان می‌دهد که مشکل آموزش نداشته‌ایم. اما بیان نشد که اگر از هر ۳۰۰۰ فارغ‌التحصیل ۱۰۰ نفر عالی باشند، کجا استعداد یابی می‌شوند و چگونه باید کار کنند؟ در دوره‌هایی نیز مشکل مالی وجود نداشته است چرا که سالن‌های بزرگی ساخته شدند. مشکل آنجاست که چگونه کار کردن و چگونه ادامه دادن را نیاموختیم. من می‌گویم شاکله و ساختار. 
وی با اشاره به تاریخچه تماشاخانه سنگلج ادامه داد: در زمان آقای طباطبایی ۵ گروه تئاتری، ۵ کارگردان، لیدر تامین برنامه این تماشاخانه می‌شوند. در اداره تئاتر مستقر می‌شوند تولید می‌کنند و نمایش‌هایشان در سنگلج روی صحنه می‌رود. طی سالهای بعد این ساختار را از دست می‌دهیم. و در ادامه تئاتر حرفه‌ای و تئاتر دولتی آسیب می‌خورد. در مجامع دانشگاهی درباره تئاتر حرف می‌زنیم ولی از اینکه ساختار تولید در کجا شکل می‌گیرد صحبت نمی‌کنیم. 
نادری تاکید کرد: روبنا باید یک سال دیگر تبدیل به زیربنا بشود. همانطور که درباره اثر حرف می‌زنیم، باید درباره هسته گروه و روند تولیدش نیز صحبت کنیم. پیشنهادم این بود که آقای امینی برای این رویداد رابطه‌ای بین دانشگاه و سالن تئاتر تعریف کند تا به شکل آنسامبل یا کنسرواتوار، تغذیه علمی در دانشگاه و تولید و اجرا در سالن تئاتر صورت بگیرد. 
وی ادامه داد: سعید امیرسلیمانی روز تولد سنگلج جمله خوبی گفت «آقا ما تیم پیشکسوتان هستیم، تیم امید را وارد بازی کنید!» تعبیر زیبایی بود. 
وی در پایان با اشاره به اینکه تنها تماشاخانه سنگلج است که طی سالهای فعالیت اش هویت تئاتر ایرانی را حفظ کرده تصریح کرد: دورنمای من این است که شکل هسته حرفه‌ای تئاتر و هویت حرفه ای سالن های تئاتر شکل بگیرد.

مهدی افشین نژاد مدیر تماشاخانه سنگلج نیز در بخشی از این جلسه گفت: طی چند سال گذشته، باکس دانشجویی در تماشاخانه سنگلج فعال بوده است. سال گذشته نیز میزبان یکی از نمایش‌های رویداد روبنا بودیم. امسال شخصاً از محمد احمدی کارگردان آن نمایش دعوت کردم که نمایش جدیدش را روی صحنه ببرد و از یکشنبه اجرای آن شروع می‌شود. چون تواناییش را دیدم امسال برای کار به او پیشنهاد دادم. 
وی با تاکید بر اینکه باید ساز و کاری تعریف شود که علی رغم تعداد زیاد متقاضیان بتوانیم هویت باکس دانشجویی را حفظ کنیم گفت: طی جلسات بعدی ساز و کار اجرایی روبنا و اینکه چگونه در جدول برنامه‌های سنگلج قرار بگیرد مشخص خواهد شد. 

رحمت امینی نیز به شکل‌گیری رویداد بین دانشگاهی نمایش‌های ایرانی؛ روبنا، پرداخت و ادامه داد: در این رویداد به وجوه علمی نمایش‌های ایرانی علاوه بر وجه تاریخی درس نمایش در ایران توجه می‌شود. با حمایت و همکاری و پذیرش تماشاخانه سنگلج و حکم مدیر کل هنرهای نمایشی دبیرخانه رویداد روبنا در تالار سنگلج مستقر می‌شود.
وی ادامه داد: روبنا یک شورای سیاست گذاری دارد و دبیرش از بین دانشجویان انتخاب می‌شود که امسال آقای شایان صدرزاده دبیر رویداد روبنا است. در شورای سیاست گذاری از هر دانشگاه یک نماینده حضور دارد. علاوه بر شورای سیاست گذاری این رویداد دارای شورای علمی متشکل از اساتید درس نمایش ایرانی و مدرسان و کارگردانان این حوزه خواهد بود. 
در ادامه این جلسه شایان صدرزاده به نحوه برگزاری رویداد انتشار فراخوان و جزئیات اجرایی رویداد روبنا پرداخته و هر یک از اساتید حاضر در جلسه دیدگاه‌های خود را بیان کردند.

دریافتی شنبه

انتهای پیام 

# فرهنگی و هنری

آخرین اخبار فرهنگی و هنری