سه‌شنبه ۵ آبان ۱۴۰۵ | ۱۲:۰۹
منبع: نمایندگی زنجان
خرد شدن اراضی، مانع اجرای الگوی کشت است

مدیر امور اراضی استان زنجان:

خرد شدن اراضی، مانع اجرای الگوی کشت است

زنجان (ایسنا) - مدیر امور اراضی استان زنجان گفت: این استان حدود دو میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار اراضی تحت پوشش و نزدیک به ۹۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد. تقسیم زمین‌ها میان مالکان متعدد و پراکندگی قطعات کوچک، اجرای برنامه‌های کلان تولید محصولات کشاورزی و الگوهای کشت متناسب با نیاز کشور را دشوار کرده است.

داوود حیدری سه‌شنبه، ۵ آبان در حاشیه بازدید از طرح یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی پایاب سد میرزاخانلو در شهرستان طارم در جمع خبرنگاران، از یکپارچه‌سازی و تجمیع حدود ۳۸ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان خبر داد و گفت: زنجان برای چهارمین سال متوالی در اجرای این طرح در کشور پیشرو بوده است.

وی تصریح کرد: یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی از برنامه‌های مهم وزارت جهاد کشاورزی است که با هدف رفع موانع ناشی از خردشدن زمین‌ها و فراهم‌کردن زمینه تولید در مقیاس بزرگ اجرا می‌شود.

مدیر امور اراضی استان زنجان با تأکید بر ضرورت مشارکت کشاورزان در اجرای این طرح، گفت: تجمیع اراضی امکان مدیریت و بهره‌برداری یکپارچه را فراهم می‌کند و می‌تواند به افزایش بهره‌وری و تسهیل اجرای الگوی کشت منجر شود.

حیدری با اشاره به یکی از نمونه‌های اجرای این طرح در استان، ادامه داد: در یک طرح، اراضی خرد کشاورزی به باغ زیتونی به مساحت ۷۵ هکتار تبدیل شده است که ۱۲۰ بهره‌بردار در آن فعالیت می‌کنند.

وی زیتون را از محصولات راهبردی استان، به‌ویژه در حوزه تولید روغن زیتون، دانست و بیان کرد: یکپارچه‌سازی اراضی می‌تواند زمینه صرفه‌جویی در مصرف آب، افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی و بهبود وضعیت اقتصادی کشاورزان را فراهم کند.

حیدری با اشاره به برنامه‌های آینده این حوزه خاطرنشان کرد: هدف‌گذاری شده است که طی پنج سال آینده، اراضی مستعد استان که قابلیت تجمیع و یکپارچه‌سازی دارند، در این مسیر قرار گیرند و از مزایای آن بهره‌مند شوند.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها