سه‌شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۵ | ۱۱:۰۹
منبع: نمایندگی کردستان
دانش‌آموزان شهید با تفکر عمیق، معنویت و شجاعت به الگو تبدیل شدند

نماینده ولی‌فقیه در استان کردستان:

دانش‌آموزان شهید با تفکر عمیق، معنویت و شجاعت به الگو تبدیل شدند

کردستان (ایسنا) - نماینده ولی‌فقیه در استان کردستان گفت: تفکر عمیق، خودسازی و معنویت، شجاعت و تربیت صحیح خانوادگی از ویژگی‌های برجسته دانش‌آموزان شهیدی بود که با وجود سن کم، در مسیر دفاع از ارزش‌های خود گام برداشتند و به الگوهایی ماندگار تبدیل شدند.

حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالرضا پورذهبی سه‌شنبه ۱۲ آبان‌ماه در نخستین اجلاسیه ۳۰۶ شهید کودک استان کردستان که با یاد ۱۲۰ شهید کودک مدرسه شجره طیبه میناب و گرامیداشت کودکان شهید غزه برگزار شد، با اشاره به حضور پرشمار دانش‌آموزان و نوجوانان در این مراسم، اظهار کرد: برگزاری چنین برنامه‌هایی با حضور نسل جوان ارزشمند است و باید تلاش کنیم محتوای این نشست‌ها برای دانش‌آموزان کاربردی و اثرگذار باشد.

وی با یادآوری حضور دانش‌آموزان در دوران دفاع مقدس افزود: بخش قابل توجهی از شهدای آن دوران را دانش‌آموزان تشکیل می‌دادند. برخی از آنان پس از حضور در جبهه به تحصیل بازمی‌گشتند و در مجتمع‌های آموزشی رزمندگان درس می‌خواندند و بار دیگر برای دفاع از کشور به جبهه اعزام می‌شدند.

نماینده ولی‌فقیه در کردستان با اشاره به تجربه خود از تدریس در این مراکز آموزشی ادامه داد: بارها پیش می‌آمد که صبح برای رفتن به کلاس درس آماده می‌شدیم، اما با خبر شهادت یکی از دانش‌آموزان و برگزاری مراسم تشییع او روبه‌رو می‌شدیم.

پورذهبی در ادامه، تفکر و فهم عمیق را از ویژگی‌های دانش‌آموزان شهید برشمرد و گفت: این نوجوانان از قدرت درک و شناخت بالایی برخوردار بودند و نقش خانواده‌ها و معلمان در شکل‌گیری این ویژگی‌ها بسیار مؤثر بود؛ نقشی که در شرایط امروز نیز باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

وی خودسازی و معنویت را دومین ویژگی این شهدا دانست و افزود: معنویت به انسان استواری و توان ایستادگی می‌بخشد. این نوجوانان در کنار روحیه شادابی و بازیگوشی متناسب با سن خود، از درون افرادی خودساخته و معنوی بودند.

نماینده ولی‌فقیه در کردستان، شجاعت را سومین ویژگی دانش‌آموزان شهید عنوان کرد و اظهار کرد: نوجوانانی که در سنین ۱۳ تا ۱۵ سالگی در جبهه حضور پیدا می‌کردند، از شجاعت قابل توجهی برخوردار بودند و در برابر خطرات هراسی به دل راه نمی‌دادند.

وی با تأکید بر نقش خانواده در تربیت این نسل از شهدا گفت: همراهی و تربیت صحیح پدران و مادران در شکل‌گیری شخصیت این نوجوانان اهمیت زیادی داشت. خانواده‌های شهدا نیز با وجود داغ سنگین از دست دادن فرزندانشان، در بسیاری از موارد با صبر و استواری، دیگران را دلداری می‌دادند.

پورذهبی در پایان با قدردانی از برگزارکنندگان اجلاسیه شهدای کودک و نوجوان ابراز امیدواری کرد نسل جوان با شناخت ویژگی‌ها و سیره این شهدا، در مسیر ارزش‌های انسانی و معنوی گام بردارد.

دانش‌آموزان شهید با تفکر عمیق، معنویت و شجاعت به الگو تبدیل شدند

شهدای کودک و نوجوان الگوی مسیر سعادت و کمال هستند

سردار حسن عسکری، جانشین فرمانده سپاه بیت‌المقدس کردستان نیز با اشاره به جایگاه شهدای کودک و نوجوان اظهار کرد: این شهدا در دوران دفاع مقدس، جنگ‌های اخیر و حوادث مختلف، قربانی جنایات دشمنان شدند، اما با وجود سن کم، نام خود را در تاریخ ماندگار کردند.

وی با بیان اینکه سن و سال مانعی برای رسیدن انسان به قله‌های کمال نیست، افزود: نوجوانانی همچون حسین فهمیده و بهنام محمدی با وجود سن کم، به الگوهایی ارزشمند در جامعه تبدیل شدند و مسیر سعادت و کمال را به نسل‌های بعد نشان دادند.

جانشین فرمانده سپاه بیت‌المقدس کردستان ادامه داد: شهدای کودک و نوجوان در سنین کم، حقایق زمانه خود را شناختند و در مسیر باورها و اعتقاداتشان گام برداشتند؛ ازاین‌ رو، آنچه از آنان به یادگار مانده، فراتر از معیارهای معمول سن و سال است و نشان‌دهنده بزرگی روح و انتخاب آگاهانه مسیر ایثار است.

عسکری با تأکید بر ضرورت زنده نگه‌داشتن یاد و نام شهدا گفت: وظیفه ماست که یاد این شهدا را گرامی بداریم و برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت از همه ظرفیت‌های موجود استفاده کنیم، چراکه این فرهنگ از عوامل مهم حفظ و پایداری جامعه است.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برگزاری اجلاسیه شهدای کودک در چارچوب کنگره ۵ هزار و ۵۳۶ شهید استان کردستان اظهار کرد: برنامه‌های این کنگره مطابق زمان‌بندی تعیین‌شده، در قالب اجلاسیه‌های شهرستانی، قشری، موضوعی و یگانی در حال برگزاری است و پیش‌بینی شده است اجلاسیه پایانی کنگره در پایان سال برگزار شود.

جانشین فرمانده سپاه بیت‌المقدس کردستان با قدردانی از همکاری و هماهنگی مجموعه‌های مختلف در برگزاری این برنامه‌ها افزود: این روند با حمایت و رهنمودهای نماینده ولی‌فقیه در استان به‌عنوان رئیس شورای سیاست‌گذاری کنگره و استاندار کردستان به‌عنوان رئیس ستاد کنگره دنبال می‌شود و سردار رضایی، فرمانده سپاه بیت‌المقدس کردستان و دبیر کنگره نیز پیگیری امور را بر عهده دارد.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها