رياضيدانان آمريكا مدل جديدي از جريان حرارت اشك انسان تهيه كردهاند كه نشان ميدهد، هرچه مدت اشك ريختن طولانيتر شود، دماي اشك نيز افزايش مييابد.
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در هنگام پلك زدن، يك لايه مايع نازك بر سطح چشم پخش ميشود. آزمايشات نشان ميدهد كه پس از هر بار چشمك زدن اين لايه به سرعت خنك ميشود و در بيماران مبتلا به خشكي چشم، سرعت خنك شدن سريعتر است.
محققان براي بررسي روند سرد شدن لايه اشك، مدل انتقال حرارت را با جزئيات دقيق طراحي كردند كه نشان ميدهد، دماي اشك در طول دوره بين دو چشمك زدن اندكي افزايش مييابد.
بر اساس مدل رياضي جريان حرارت اشك، اگر سطح لايه نازك اشك افزايش پيدا كند، يعني هرچه مدت زمان گريه كردن طولاني تر شود، به تبع آن حرارت اشك نيز افزايش مي يابد.
اما زمانيكه انتقال حرارت در منطقه ضخيم از زير لايه اشك صورت ميگيرد و فواصل پلك زدن بيشتر شود، غشا به سرعت سرد ميشود.
محققان در ادامه تحقيقات خود قصد دارند روشهاي تازهاي براي مدلسازي تركيبات چربي و پويايي درجه حرارت اشك در طول حركت پلك زدن تهيه كنند.
انتهاي پيام
نظرات