هیاتی به ریاست نخستوزیر اقلیم کردستان عراق فردا (چهارشنبه) برای امضای توافقنامه نهایی میان دولت مرکزی عراق و این اقلیم به بغداد میرود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از پایگاه خبری سومریه نیوز، یک منبع آگاه اعلام کرد: این هیات به ریاست نیچروان بارزانی، نخستوزیر اقلیم کردستان فردا برای بررسی مشکلات و موارد اختلاف دولت مرکزی عراق و اقلیم کردستان به بغداد خواهد رفت.
این منبع افزود: این هیات شامل بایز طالبانی وزیر امور مالی دولت اقلیم کردستان، اشتی هورامی وزیر منابع طبیعی کردستان، فواد حسین رئیس دفتر دولت منطقهای کردستان، صفین دزی سخنگوی این دولت و تعدادی دیگر از مسوولان این اقلیم است.
این منبع که خواست نامش فاش نشود، اظهار داشت: قرار است که این هیات کرد فردا با حیدر العبادی، نخستوزیر عراق و چند مسوول دیگر عراقی دیدار و برای دستیابی به توافق نهایی پس از شکلگیری توافق اولیه برای حل تمامی مشکلات و اختلافات دو طرف از جمله صادرات نفت و بودجه گفتوگو کند.
دولت منطقهای اقلیم کردستان عراق در 13 نوامبر سال جاری از توافقی اولیه با دولت مرکزی عراق برای پایان اختلافات دو طرف خبر داد.
براساس این توافق، دولت مرکزی ملزم به پرداخت 500 میلیون دلار به اقلیم کردستان عراق است و در مقابل این اقلیم هم ملزم است روزانه 150 هزار بشکه نفت خام خود را در اختیار دولت مرکزی عراق قرار دهد.
این در حالی است که وزارت نفت عراق در 14 نوامبر سال جاری اعلام کرد که توافق اخیر اربیل – بغداد برای حل اختلافات دو طرف، راهحل نهایی نیست بلکه تنها راه را برای اتخاذ راهحلی همهجانبه، عادلانه و قانونی برای تمامی مشکلات میگشاید.
این وزارتخانه احترام متقابل دو طرف به این توافقنامه را ضامن بازگشت روزانه یک میلیون بشکه نفت به انبارهای این کشور دانست.
انتهای پیام


نظرات