• چهارشنبه / ۱۹ خرداد ۱۳۹۵ / ۱۵:۳۴
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 95031711676
  • خبرنگار : 71551

ماهی‌ها چهره افراد را شناسایی می‌کنند!

ماهی‌ها چهره افراد را شناسایی می‌کنند!

محققان یک گونه ماهی استوایی را کشف کرده‌اند که توانایی تمایز بین چهره‌های مختلف انسانها را از یکدیگر دارد.

به گزارش سرویس علمی ایسنا به نقل از دانشگاه آکسفورد، این توانایی نیازمند داشتن یک مغز پیچیده است که در بسیاری از حیوانات وجود دارد.
 

این پژوهش که توسط دانشمندان دانشگاه آکسفورد در انگلیس و دانشگاه کوئینزلند استرالیا انجام شده، با تمرکز بر ماهی کمانگیر صورت گرفته است. کمانگیر یک گونه گرمسیری از ماهی‌ها بوده و آب دهان خود را به سوی حشراتی که در خارج از آب روی گیاهان نشسته‌اند شلیک و آنها را شکار می‌کند.

این ماهی‌ها در ابتدا باید چهره‌های خاصی از انسانها را که بر روی مانیتور و بالای مخزن قرار داشت شناسایی می‌کردند. این تصاویر شامل چهره 44 انسان بود که ماهی‌ها به طرزی شگفت انگیز و با دقت بسیار بالایی قادر به تشخیص آنها شدند .


در تمام موارد، این ماهی‌ها با موفقیت توانستند چهره‌هایی که به آنها آموزش داده شده بود با پرتاب آب دهان به آنها شناسایی کنند. آنها حتی در مواردی که تشخیص چهره‌ها به دلیل پیچیدگی‌های تصاویر دشوار بود نیز موفق به شناسایی آنها شدند.


در آزمایش اول ماهی‌ها با موفقیت 81 درصدی و در آزمایشات دوم با وجود حذف تفاوتهای آشکار مانند رنگ و شفافیت و شکل سر که کار را برای شناسایی آسان می‌کرد، توانستند با موفقیت 86 درصدی به شناسایی چهره‌ها بپردازند.

محققان می‌گویند که تمایز بین چهره انسان‌ها پیچیده تر از چیزی که به نظر می رسد، است.

شواهد نشان می‌دهد که یک منطقه از نئوکورتکس در مغز انسان مسئول تشخیص چهره بوده و تاکنون این توانایی فقط در حیواناتی که دارای یک نئوکورتکس هستند مانند سگ، اسب، گوسفند، گاو و پرندگان دیده شده است.
 

واقعیت این است که ماهی‌ها با وجود عدم داشتن نئوکورتکس، در لیست حیوانات فوق قرار می‌گیرند و این امر نشان دهنده این است که موجوداتی با مغز ساده تر قادر به فرآیندهای فکری پیچیده تری هستند و شناخت چهره انسان ضرورتا نیاز به مغز پیچیده ندارد.

این پژوهش در Scientific Reports به چاپ رسیده است.

انتهای پیام



 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha