یکشنبه ۲۷ تیر ۱۳۹۵ | ۱۴:۵۸
در روزنامه‌ها یک روز دیرتر کودتا شد!

در روزنامه‌ها یک روز دیرتر کودتا شد!

در حالی که اغلب روزنامه‌های ما روز گذشته (۲۶ تیر ماه) از اخبار کودتای نظامی ترکیه جا مانده بودند، امروز صفحه اول تقریبا تمام روزنامه‌های کشور به این واقعه مهم منطقه‌ای اختصاص داشت.

به گزارش ایسنا، «مردم کودتا در ترکیه را سرکوب کردند»، «مرم علیه کودتا»، «کودتای نافرجام علیه چرخش ترکیه»، «شکست نظامی‌گری»، «کودتا در ترکیه با اتکاء دولت به مردم ناکام ماند»، «خاورمیانه پس از کودتا»، «کودتا به صبح نکشید»، «ترکیه در پسا کودتا»، «اردوغان، برنده کودتای ۱۰ ساعته»، «شکست اسکایپی کودتا»، «ترکیه رفت و برگشت»، «بازگشت اردوغان»، «کودتا زیر پای مردم»، «پاتک به کودتا»، «ت ر ک ی ه»  و  «ترکیه چگونه در گرداب فرو رفت؟» از جمله تیترهایی است که امروز ( ۲۷ تیر ماه) بر روی پیشخان‌ روزنامه‌فروشی‌ها دیده می‌شود.

این درحالی است که روز گذشته تیتر اصلی اغلب روزنامه‌های ما متاثر از اتفاقات تروریستی فرانسه بود و از انعکاس خبر کودتای ترکیه که ظرف چند دقیقه به تیتر اصلی خبرگزاری‌های دنیا و شبکه‌های اجتماعی تبدیل شد، جا مانده بودند؛  اتفاقات در ترکیه که حوالی ساعت یک بامداد به وقت تهران در روز شنبه رخ داد،  باعث شد تا اغلب روزنامه‌ها بازی را به رسانه‌های اینترنتی و شبکه‌های اجتماعی ببازند و از یکی از مهمترین اخبار دنیا جا بمانند. اما در این میان روزنامه‌های «شرق»، «همشهری» و «وقایع اتفاقیه» با انتشار چاپ دوم، خودشان را به خبر کودتای ترکیه رساندند و تیتر اصلی‌شان را به این خبر مهم اختصاص دادند. روزنامه «خبر جنوب» هم این موضوع را منعکس کرده است.

امروز نیز عملکرد برخی از روزنامه‌ها با وجود گذشت تقریباً دو روز از اتفاقات ترکیه، جالب توجه و بعضا تعجب‌برانگیز است؛ برخی تنها به بیان خبرهای سوخته‌ای پرداخته‌اند که یک روز از اعلام آن‌ها در رسانه‌های مجازی گذشته است و دیگر برای مخاطبان اهمیت چندانی ندارد.

این در حالی است که این روزها خود متولیان مطبوعات هم بر این باورند که دوره‌ی اعلام صرف خبر در روزنامه به پایان رسیده و مطبوعات برای حفظ جایگاه خود در بین رسانه‌ها، باید به سمت ارائه‌ی تحلیل و گزارش از خبرها بروند.

در این میان برخی مطبوعات کشور با توجه به این اصل، صبح امروز با ارائه‌ی یادداشت‌ها و تحلیل‌هایی از کودتای ترکیه، صفحه خود را بستند و صرفاً به بیان خبر بسنده نکردند. از آن جمله روزنامه ایران است که امروز - یکشنبه - 27 تیر با انتشار ضمیمه‌ای تحولات ترکیه را بررسی کرده است.  

انتهای پیام

# فرهنگی و هنری

آخرین اخبار فرهنگی و هنری