شنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۵ | ۱۱:۵۹
منبع: نمایندگی گیلان

نزدیک به 30 هزار قطعه طیور بومی در گیلان معدوم شدند

گیلان (ایسنا) - نزدیک به 30 هزار قطعه طیور بومی در روستاهای گیلان معدوم شدند.

به گزارش ایسنا، ویروس آنفلوانزای پرندگان ویروسی مشترک بین انسان و حیوان است که معمولا فقط پرندگان را مبتلا می‌کند.

پرندگان بیمار درمان نمی‌شوند یا می‌میرند و یا باید آن ها را از بین برد. در سال‌های اخیر این بیماری خسارت‌های زیادی به تولید کنندگان طیور در دنیا و ایران وارد کرده است.

در سال جاری نیز ده‌ها استان کشورمان درگیر این بیماری شده‌اند و استان گیلان نیز یکی از درگیرترین  استان‌های کشور در مواجهه با این بیماری بوده است.

دکتر عاقبتی مدیرکل دامپزشکی گیلان گفت: از زمان شیوع بیماری آنفولانزای پرندگان در استان جهت شناسایی کانون‌های بیماری و پیشگیری از انتشار آلودگی در 745 واحد سنتی پرورش طیور و 525 واحد روستایی و تالاب اقدامات ویژه انجام شد.

وی اضافه ‌کرد: در این رابطه 960 نمونه خون و بافت از پرندگان بومی، وحشی و مهاجر اخذ  شد و مورد آزمایش قرار گرفت.

عاقبتی تصریح کرد: تاکنون 29 هزار و 811 قطعه طیور بومی در روستاهای گیلان معدوم سازی شده است.

مدیرکل دامپزشکی گیلان خاطرنشان کرد: طبق ضوابط سازمان دامپزشکی کشور جهت جلوگیری از انتشار عامل بیماری در شعاع 10 کیلومتری کانون‌های آلوده جوجه ریزی واحدهای صنعتی پرورش طیور و انتقال مرغ کشتاری از شهرستان‌های آلوده به مقصد کشتارگاه‌های خارج استان به مدت 21 روز از اعلام کانون ممانعت به عمل آمد.

وی نصب 400 بنر در نقاط مختلف استان و توزیع بیش از 900 بروشور و پوستر پیشگیری و کنترل بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سطح استان را از اقدامات پیشگیری دامپزشکی گیلان دانست و افزود: شهروندان می‌توانند با اطمینان خاطر از طیور و فرآورده‌های طیور که تحت نظارت اداره کل دامپزشکی کشتار، استحصال و بسته‌بندی می‌شوند، استفاده کنند.

مدیرکل دامپزشکی گیلان تصریح کرد: رعایت اصول ساده بهداشتی می تواند سلامت جامعه را تضمین کنند، عدم نزدیک شدن به پرندگان وحشی و جلوگیری از خرید فروشی پرندگان خارج از مرغداری‌های تحت نظارت دامپزشکی، خریداری پرندگان زینتی از پرنده فروشی‌های معتبر از جمله اقداماتی است که می‌شود، انجام داد.  


انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها